Arcam

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Uživatelský avatar
komar
Příspěvky: 104
Registrován: 23 lis 2020 19:01
Kontaktovat uživatele:

Re: Arcam

Příspěvek od komar »

Zdravím.
Před časem jsem měl možnost poslouchat zapojený Arcam SA 20 na repro KEF R700
Oproti předchozímu zesilovači (dělený Rotel,označení už si nepamatuji) neskutečný skok vpřed. *thumbs up*

Jak zde píšete, nanicovatý vzhled, ale zvuk parááda!
Jelikož Vlastním repro KEF tak po této zkušenosti zřejmě do nějakého Arcama půjdu.
Ještě to nějaký čas potrvá, ale pak pisnu jestli to byla dobrá volba! 8-)

Mirek xx
Příspěvky: 12
Registrován: 20 pro 2020 18:33
Kontaktovat uživatele:

Re: Arcam

Příspěvek od Mirek xx »

Před pár dny jsem prodal Pioneer A-A6-j a koupil Arcam SA-20. Napřed jsem se trochu bál skutečnosti, že nemá korelaci basů a výšek. U Pioneera bylo nutné je použít. Přes direct line byl zvuk dost plochý. Arcam nic takového nepotřebuje. Jsem naprosto spokojen a korelace nepotřebuji. Snad při hlasitějším poslechu bych snad někdy ubral basy s ohledem na sousedy, ale to je už záležitost nahrávky, beden a kabelů. Hraji přes Fyne 501 a naprostá spokojenost.

Bazi 36
Příspěvky: 1142
Registrován: 04 lis 2017 16:20
Kontaktovat uživatele:

Re: Arcam

Příspěvek od Bazi 36 »

Slovíčko "korelace" znamená souvztažnost, na úpravu basů a výšek postačí obyčejná "korekce". ;)

Mirek xx
Příspěvky: 12
Registrován: 20 pro 2020 18:33
Kontaktovat uživatele:

Re: Arcam

Příspěvek od Mirek xx »

Omlouvám se, jasně, napsal jsem hloupost. Budiž mi omluvou, že jsem při tom poslouchal Dark Side Of the Moon a byl maximálně nadšen.

progsociety
Příspěvky: 355
Registrován: 09 kvě 2019 22:43
Kontaktovat uživatele:

Re: Arcam

Příspěvek od progsociety »

Mirek xx píše:
05 led 2021 08:57
Před pár dny jsem prodal Pioneer A-A6-j a koupil Arcam SA-20. Napřed jsem se trochu bál skutečnosti, že nemá korelaci basů a výšek. U Pioneera bylo nutné je použít. Přes direct line byl zvuk dost plochý. Arcam nic takového nepotřebuje. Jsem naprosto spokojen a korelace nepotřebuji. Snad při hlasitějším poslechu bych snad někdy ubral basy s ohledem na sousedy, ale to je už záležitost nahrávky, beden a kabelů. Hraji přes Fyne 501 a naprostá spokojenost.
Znamená to, že je ten Arcam "prebasovaný" alebo jeho zvuk záleží od nahrávky/bední?

Martin_AQ
Příspěvky: 81
Registrován: 12 čer 2008 11:32
Kontaktovat uživatele:

Re: Arcam

Příspěvek od Martin_AQ »

Milí přátelé, nedávno jsme jako oficiální distributor této značky spustili CZ verzi webu Arcam. Najdete ji na doméně arcamaudio.cz
vedoucí prodejny AQ audio studio, Brno

Mirek xx
Příspěvky: 12
Registrován: 20 pro 2020 18:33
Kontaktovat uživatele:

Re: Arcam

Příspěvek od Mirek xx »

progsociety píše:
18 srp 2021 20:18
Mirek xx píše:
05 led 2021 08:57
Před pár dny jsem prodal Pioneer A-A6-j a koupil Arcam SA-20. Napřed jsem se trochu bál skutečnosti, že nemá korelaci basů a výšek. U Pioneera bylo nutné je použít. Přes direct line byl zvuk dost plochý. Arcam nic takového nepotřebuje. Jsem naprosto spokojen a korelace nepotřebuji. Snad při hlasitějším poslechu bych snad někdy ubral basy s ohledem na sousedy, ale to je už záležitost nahrávky, beden a kabelů. Hraji přes Fyne 501 a naprostá spokojenost.
Znamená to, že je ten Arcam "prebasovaný" alebo jeho zvuk záleží od nahrávky/bední?
Zvuk záleží na nahrávce popř. na reprosoustavě. Nemyslím, že je přebasovaný.

koudy42
Příspěvky: 1124
Registrován: 06 srp 2015 15:23
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Arcam

Příspěvek od koudy42 »

Doporucuji kombajn Arcam CDS50, ve sve tride velmi schopna masinka, hlavne me prekvapil zvuk SACD placek proti Denonu za X nasobek ceny. Pokud hledate all-in-one reseni postavene na ESS Sabre chipu, pak urcite zaradit do vyberu *thumbs up*.

progsociety
Příspěvky: 355
Registrován: 09 kvě 2019 22:43
Kontaktovat uživatele:

Re: Arcam

Příspěvek od progsociety »

Ano, CDS50 je jeden z mála SACD playerov do 1000 eur, navyše s kvantom vychytavok. Ale opýtal by som sa takto: s akými zosilnovacmi / repro / sluchadlami si mal možnosť porovnávať Denon a Arcam?

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Google [Bot] a 1 host