Arcam

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Lilian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Arcam

Příspěvek od Lilian »

:arrow:

Lilian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Arcam

Příspěvek od Lilian »

Ludia, nikto tu nemate zosik od tejto znacky?

Pozeral som ebay.uk, je tam toho strasne vela na predaj a za velmi priaznive ceny. To je tak strasny low-end hifi ze sa toho vsetci zbavuju?

K comu by sa to dalo prirovnat charakterom zvuku? Je to nieco ako creek alebo NAIM?

Alebo si mam zmenit NICK aby sa mi dostalo odpovede ;)

johny52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johny52 »

Zdar,měl jsem asi před deseti lety zes. Arcam za 12tisíc kč a byl rozhodně lepší než NAD za 16,tak bych se tý značky určitě nebál

aretax
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aretax »

Arcam môžeš pokojne porovnať s Cambridge, NAD, Creek a pod. To že sa toho veľa predáva v second hande nie je rozhodujúce. Rozhodujúce je, koľko kusov bolo vyrobených a predaných. Môžeš to pokojne prirovnať ku škodovkám. Aj tých je v bazároch najviac a nie sú zlé.

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

johny52 píše:Zdar,měl jsem asi před deseti lety zes. Arcam za 12tisíc kč a byl rozhodně lepší než NAD za 16,tak bych se tý značky určitě nebál
Přesně tak mohu jen potvrdit (než NAD rozhodně ale i mnoho dalších). Měl jsem svého času neslabší integr. ALFA 5. Byl to nejlepší silič co jsem kdy měl-bez prdele. Na citlivějších repro nejl. nějakých povedených MISSION ale i jiných po nějaké chvíli pozornému posluchači odhalí pestrost barev,precizní definici prostoru ale především předvede takovou gradaci a škálování dynamiky o které se většině zesiků podobné koncepce nebo třídy ani nezdá. Tak si jej pamatuji jak svou rytmičností lehce poráží výkonově několikanásobně silnější,těžkotonážní a fin.nákladné zesilovače zvučných jmen.

PS. přirovnání ke škodovkám není asi nejšťastnější sorry (nic proti nim a jejich řidičům - pokud se neobjeví na asfaltu)

Hugobass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hugobass »

Mám nově arcam A19 se stojanovými KEF R300 a jsem velmi spokojený. Ještě nemám úplně doladěno v ostatních komponentech, ale už teď je slyšet, jak si zesík v kombinaci se KEFy padli do oka. Značky arcam bych se opravdu nebál!

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

Gratuluji a přeju mnohu hodin příjemného poslechu.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

ARCAM SA30

Tak tady máme českou recenzi na nový Arcam SA30 a Audiodrom dává opravdu nevídaných 70% zesáku za 60t. To se u nich fakt jen tak nevidí. Vypadá to, že hraje opravdu dobře i bez Diracu, který má zabudovaný. Je to taky streamer a přes zmiňovaný trochu lacinější vzhled asi momentálně nejpřístupnější zesák s Dirac Live na trhu!!!

http://www.audiodrom.net/cs/integrovane ... arcam-sa30

Obrázek

Zajímavé, moc zajímavé pro ty z nás, pro které je NAD M33 prostě příliš drahý...

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Tady pár dalších recenzí k SA30:
https://nxreview.com/arcam-sa30-review/
https://reviewary.com/arcam-sa30-review/#sound-quality
https://ulozto.cz/file/8dC84OUoiZeG/hi- ... amuray-pdf (strana 58, i nějaké měření)

Hodně se chválí kromě prostoru i rychlost a rytmické vlastnosti SA30, to je podle mě hodně dobré, zesilovače co "šlapou" se poslouchají nejlíp.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Ještě pár dalších britských recenzí Arcam SA30:

https://www.hifinews.com/content/arcam- ... tached-amp

https://www.whathifi.com/reviews/arcam-sa30

Obrázek

Vyloženě ten typ zesilovače, který vypadá hrozně, ale (zřejmě) skvěle hraje................ prostě tak škaredý, až je nakonec krásný. :lol: *sunglases*

Martin_AQ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin_AQ »

Zdravím příznivce Arcamu - protože není nad osobní zkušenost, zvu všechny zájemce k nám do AQ audio studio. V Praze-Karlině, Brně i v Července máme kompletní řadu SA. Jestli bych se pod něco z recenzí podepsal, tak je to ona zmíněná "rytmičnost" a zábavnost SA30 a zvuk, u kterého nemáte potřebu přemýšlet, jestli je zesilovač tranzistorový nebo lampový.
vedoucí prodejny AQ audio studio, Brno

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Martin_AQ
Ahoj. Máte nakalibrovaný Dirac? S jakýma bednama?

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Martin_AQ
A ještě bych měl pár dotazů. Máš ten zesilovač k dispozici, nebude ti dělat problém odpovědět.
Jak je odolný na rušení ze sítě?
Když do stejné lišty zapojíš i normální stolní PC a propojíš ho analogově s SA30 z výstupu zvukovky, je z beden slyšet nějaký zvuk, když nehraje muzika? Šustění, pískání, pípání atd. Pokud jo, z jaké dálky od beden? Přímo s uchem na výškáči? Z půl metru? Z metru??
Jak moc pomůže nějaká filtrace sítě? Má vliv velký nebo malý?
A co samotný zesilovač--- vydává když k němu přiložíš ucho nějaké zvuky?? Jakékoliv...
--------------------------

Než se ozveš, tipnu si ty bedny: Acoustique Quality AQ Pontas 6 (???) :?: :?: :?:

Martin_AQ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin_AQ »

K dotazům: bohužel ve studiu nemáme k dispozici stolní PC. Sám zesilovač žádný slyšitený zvuk nevydává. Zkoušel jsem jej v domácí sestavě bez filtrace, ve studiu mám aktuálně v provozu biamp sestavu s Arcam PA 240, předřazen máme filtr s oddělovacím trafem Audioquest Niagara 7000. V nejbližší době budeme dokončovat akusticky upravenou poslechovku, pak bude prostor pro kritičtější posouzení vlivu filtrace.
Jinak pro SA30 byly testovány s AQ Pontos 6 (v recenzi je překlep), což je výborná kombinace, v biampingovém zapojení se zmíněným koncem mám připojeny AQ Passion.
vedoucí prodejny AQ audio studio, Brno

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Dík.
A na které je nakalibrovaný Dirac?
Nebo na oboje?

Odpovědět