ATC ..britský highend
Re: ATC ..britský highend
No to je asi p.kalina. Aspon kdyz jsem u neho koukal na scm20, pak je nejaky jones z prahy prodaval na audiogonu. tak jsem si to spojil, al nevim jak to je.
existuje na trhu na pohľad krajšie repro?
No to je otázka. Mám doma 50ky,ale jsou to ty co nemají ten "ponk"
dole. Mě se líbí velice, ale spoustě lidí ne. Jsou tak jednoduché vzhledem, až jsou krásné. Prostě si myslím, že je i dobře, že tu bednu moc neřeší vzhledem, ale raději zvukem. Potom by to bylo o pořádnej ranec dražší. Stačí se podívat do ceníku na verzi "normal" a ty "super", kde je i nádherný vzhled, povrch atd. Ten nárůst ceny je brutální. Nevím, jestli a jak moc jsou upravený i střeva, a jak se to podepíše na zvuku. Ví to tady někdo? Docela by mě to zajímalo.
Kychtax : Honzo, asi jsou u Kaliny , ale prodává je Březina ( tak mám i své ATC 35 ).
ATC mají kouzlo zvuku, který je hrozně návykový. Bohužel nebo bohudík, plné uzavřené ATC mají zvuk pro mé uši daleko lepší než ATC s otvorem.
Ale je to můj osobné názor, slyšel jsem 50ky.
ATC mají kouzlo zvuku, který je hrozně návykový. Bohužel nebo bohudík, plné uzavřené ATC mají zvuk pro mé uši daleko lepší než ATC s otvorem.
Ale je to můj osobné názor, slyšel jsem 50ky.
ATC jsou pro me krasny, klasicky. Ale funguje to jen do rozumne velikosti, pak uz je to proste krabice.
Komplikovanejsi celni stena, pripadne velke zaobleni (rozhodne vetsi nez 10-15mm), muze byt lepsi. Kazda hrana je zdrojem difrakci. Takze ruzne Vividy, starsi Thiely, Rockporty atd jsou v tomhle technicky spravnejsi. Nejhorsi je ostra hrana, bez zkoseni ci zaobleni. Zalezi ale na vzdalenosti zdroje (repraku) od techto hran, ta urcuje, na jake frekvenci se difrakce odehraje. To znamena, ze hrana nemusi vadit, protoze difrakce nastane mimo prenasene pasmo daneho repraku, vetsinou vyskace. Slysitelnost difrakci ale ale vec jina.
Komplikovanejsi celni stena, pripadne velke zaobleni (rozhodne vetsi nez 10-15mm), muze byt lepsi. Kazda hrana je zdrojem difrakci. Takze ruzne Vividy, starsi Thiely, Rockporty atd jsou v tomhle technicky spravnejsi. Nejhorsi je ostra hrana, bez zkoseni ci zaobleni. Zalezi ale na vzdalenosti zdroje (repraku) od techto hran, ta urcuje, na jake frekvenci se difrakce odehraje. To znamena, ze hrana nemusi vadit, protoze difrakce nastane mimo prenasene pasmo daneho repraku, vetsinou vyskace. Slysitelnost difrakci ale ale vec jina.
Hifi je primárně o pocitech:-) Jak něco nesedne do oka, může to hrát královsky a mám problém. Kupuje se očima...Pak teprve ušima:-)
Máš samozřejmě naprostou pravdu, ale...Kocour píše: ↑25 říj 2017 14:18ATC jsou pro me krasny, klasicky. Ale funguje to jen do rozumne velikosti, pak uz je to proste krabice.

Pěkné profi instalace ATC - např. tady : http://www.northwardacoustics.com/portfolio/
Připomínají trochu Srollovi nové bedny 

Ne, Šrollovy nové bedny připomínají ATC, jen je v nich přes podobný tvar osazení jako do regálovky...
Hlavně mají měniče z obou stran, vpředu i vzadu jsou středobas a výškáč, což nevím, jestli je i u ATC. LŠ šlo primárně o specifickou směrovou charakteristiku.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
A to opodstatneni je....?
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
To se musíš zeptat jeho
. Jen z toho, co jsem od něj viděl, slyšel nebo se bavil osobně mám jednoznačný dojem, že jeho konstrukce nejsou nahodilý pokusy...

Aha, ok, ono to vyznelo ze vis neco vic. Predstavu mam, jen me zajimalo, jestli nekdo nevi neco vic.