ATC ..britský highend

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odpovědět
kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: ATC ..britský highend

Příspěvek od kychtax »

Jeste mel k mani scm40 mkii z dema. Ale ty uz byly za 2,7k£, kdyby nekoho zajimaly..

sostakovic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sostakovic »

Jestli ti Xaviany 125 hrály vice basu a s větším drivem, musí byt někde chyba.
Tipuju zesilovač. Se špatným zesilovačem budou hrát mdle, vlastně je ani hrát neuslyšíš.
Zkus nějaký opravdu dobry zesilovač. Hlavně to nezkoušej "ladit" pomoci kabelů.

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Honzo, z praxe 2 x 100W/ do 8 Ohm je dost málo na tyto žravé bedny, chce to minimálně 200W do 8, potom se ti ukáží co mají za potenciál a ten tlak poznáš. Basů se ti zdá méně, ale jsou přesné ( plně uzavřená bedna ).

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Bas. Spatne jsem to napsal. Bas jde niz a neni prominentni ani rusivy. Jeho mnozstvi je akorat a nerusi ale je prirozeny. Zatimco Junior se snazi a rozmazava a zviditelnuje/vice zkresluje ho.
scm40 -Chybi tam ale ta jistota dole a to asi dela ten zes. Ja vim, ani papirove to tam neni, zazraky se konat nemohou..

Btw ty scm20 z kasaudio jsou zrejme prodane.. *hura* ...Nekdo zdejsi?

sostakovic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sostakovic »

Každopádně pokud cítíš rezervy, začni zápůjčkou zesilovače. A ne laborováním s kabely.(často to tu tak bývá)
Pokud ma nějaký kabel slyšitelný vliv na zvuk, je řádově nižší nez vliv zesilovače.
S tim snad budou souhlasit i propagátoři kabelů. (ja na ne nevěřím od doby co jsem zkusil slepý test)

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Zkusim popatrat, diky za nasmerovani. Samozrejme pripadne tipy na zes 200-400W jsou vitany a predem dekuji. Klidne i starsi kousky.

pulenej
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pulenej »

jestli chceš fakt výkonej a kvalitní konec můžu doporučit to co i tady inzeruju slevněný na 50 litrů ..může se to zdát dost na tak starej zesák ..ale novej pass by stál půl mega ;)

http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... old/s-500/

Output Power : 250 watts per channel. Both channels driven at no more than 0.1% distortion into 8 Ohms resistive or reactive impedance.

bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bohus »

Hele chlapi,
furt děláme ty samé chyby a ve snaze ušetřit nakonec proděláme.
Však by nás mohla většina povídat.
A když je jasné, že ATC chtějí krmení, tak jim je dopřejte, je to opravdu dobrá a nejen má rada.
Vždyť mi zrovna dělají klid na duši a nesnažím se blafovat, nemám proč.

Ale pravda, musí si zesilovač s ATC sednout, ale toho bych se moc nebál.

PS: a uzavřené bedny v paneláku jsou k nezaplacení

boxer

Příspěvek od boxer »

Podle Bartoliho, je úplně jedno, jaký je u beden zesilovač. Pokud má zkreslení pod 0,1%, tak je to fuck. Samotný bedny mají zkreslení tak velký, že zesilovač (normální)na tom nemá žádný vliv.

A včil mudrujte.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Tak Bartoliho neznam. Jen vim ze je trochu nechvalne popularni a zvolil zajimavou obchodni strategii sveho vyrobku. Ktera samotna ale nebudi mou duveru. :) Cili se jeho nazory nebudu ridit.
Bohus. Jak sednout, mel by krome vykonu mit nejaky charakter nebo jak to myslis? Treba rychlost nebo silny proud? Dik

fotolaik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fotolaik »

kychtax - mozna zkus sehnat take Marsh Sound jako ma pytel - obcas se tu na inzerci ukaze ( ted asi 2 tydny zpet, ale byl prodan asi behem 2 hodin) - je to skvely zesilovac
nabidka od uzivatele pulenej asi taky bude dobra, pokud se nepletu, tenhle koncak pouziva(val) i Valda Navratil ve studiu a mozna by bylo realny si ho tam "okouknout" ( pokud ho jeste ma) ...

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

ATC 35/40ky... pokud jsou v super stavu, mají v 2hndu úžasný poměr cena/výkon.
Do malé nudle třeba v paneláku... ideál.
Skutečně však chtějí pořádný, silný zesiloavč. Jinak jakoby syčí a hučí. A nemají ty krásné, opravdové středy.
Ke zvuku výšek těch nejnižších modelů bych měl osobně výhrady. To u jiných značek umí za stejnou cenu lépe, ale...( ATC šetřili na měniči?)
Ale za výbornou 2hnd cenu je to superbní kup... dají se koupit za 35t?
Slyšel jsem ty malé xkrát u pytla. Regálovky i u sebe doma na Marsh.
Pak jsem poslouchal 3-4 hodiny ty nejvyšší, aktivní. (Zdroj sacd z Audionet VIP G2). Ohromné, zplacatělé bedny. V aktivu.
45.000 Euro za nové? (Napamatuji si). Tak za tu cenu se mi nejvyšší model od ATC nelíbil zvukově vůbec.

bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bohus »

kychtax :
nevím jak to popsat a jak Ti poradit, ale už jsem měl doma spoustu zesilovačů a beden a se stejnými repro to hrálo při různých zesilovačích jinak, někdy líp a někdy hůř.
Třeba jen trojnásobný tuning mých Musical Fidelity přinesl takové změny, že jsem při druhém tuningu řekl kolegovi ať to okamžitě vrátí do předchozího stavu.
Pak provedl jinou změnu a já se jen tlemil.
Ale totéž slyším když vyměním CD player. Rozdíl mezi Krell Evo 505 a Audionet G2 (včetně EPS) je taky zřejmý a zatímco na tvrďárnu jasně Audionet,
tak na vše ostatní Krell (ale pro mé chutě zvládne v pohodě i tu tvrďárnu) jelikož mi to pak hraje jak z LP.
Radit v HIFI co s čím bude jak hrát a proč koupit to či ono je jen sranda, takže já popisuji jen to co jsem si prožil a nemám tu neúctu k místním abych něco k něčemu doporučoval.
Já tak kdysi dávno ne jednou naletěl, ale to naletíš v jakémkoliv HIFI stůdiu, či prodejně.
Je to bohužel vše jen o zkoušení a poslouchání a mnohdy to moc stojí a výsledek stojí za prd.
Takže jsem nijak nepomohl, ale taky nenavedl na špatnou cestu.
Jen jsem slušně odpověděl a popsal obecně známou pravdu.
Holt, HIFI je krásný, ale drahý koníček a nejlepší je se z toho s prominutím "neposrat".
Měj se hezky.

boxer

Příspěvek od boxer »

Nevím, zda Otíkovy kydy pomohou. ALE je fakt. že ví o čem mluví!!!§!

Jarda
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda »

kychtax:

pokud bych mohl přidat pár postřehů k ATC(vlastním 35 jako pytel)...jasně,že chtějí silný zesilovač,ale také odhalí další nedostatky v sestavě,tak jako třeba u mě...
Předtím jsem měl bedny Dynaudio Contour 1.8MKII,zesilovač Thule PA350,předzes Bryston BP25,sit. filtr Isotek Sigmas a zdroj muziky OPPO 83SE....jo hrálo to,ale vždycky po návštěvě u pytla jsem přišel domů a byl naštvaný....basy jedna koule,prostor mizivý,separace nástrojů žádná...no prostě hnus proti Mirkovi
Po zakoupení ATC 35 se všechno rázem změnilo k lepšímu(tak jak píšeš ty)....až na ty basy....samozřejmě se velmi spřesnily,ale pocitově jich bylo méně,než z přibarvujících Dynaudií,nemělo to takový ten drive na spodku jako u pytla....jinak středy a výšky fantazie!!!
Začal jsem jsem tedy řešit zdroj hudby(s koncákem jsem spokojený)....po zkušenosti jednoho kolegy zde z fora jsem koupil převodník Arcam D33,jako transport OPPO 83SE...zlepšení na basech nastalo,dynamika prostor detaily super,ale pořád to nebylo jako u Mirka.Vyzkoušel jsem jako transport i Lyngdrorf CD 1,ale to bylo stejné jako OPPO.
Ze srandy jsem vytáhnul ze skříně zapomenutý dvd přehrávač THULE DVD 250 a použil jako transport a spadla mi brada,bylo tam vše...nádherný analogový zvuk jako prase,basy až do sklepa(až nepochopitelně,co ATC dokáže!),přesnost.....max. spokojenost.
Ze zvědavosti jsem ještě koupil jako transport Krell DVD Showcase(mimochodem má stejnou mechaniku Philips jako Thule) a ten u mě taky zůstal,používám oba dva podle druhu a kvality nahrávky.Krell je malinko přesnější,Thule má větší těla nástrojů,větší dozvuky,více přirozenější

Tím vším jsem chtěl říct,že na tom zdroji hudby faaakt hodně hodně záleží...není to jenom o zesilovači.
ATC byl můj nejlepší nákup v hifi,za relativně málo peněz hooodně muziky.Pokud je ucelený řetězec,zahrají brilantně to co je v nahrávce.Když tam basy jsou,tak je zahrají excelentně,pokud nejsou,nic nevymyslí a to mě fakt baví ;) .... mám to jako Mirek,moc mě nebaví jinde poslouchat :)
A podotýkám,že jsem se s kabelama moc nepáral....repro kabely jsem nechal jako předtím k Dynaudiím tzn. Ocos....jsou neutrální,nic nepřibarvují,cokoliv jsem zkoušel jiného nebylo to ono.
Takže přeju hodně spokojených hodin poslechu!!!!

Odpovědět