Audio GD

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Audio GD

Příspěvek od kychtax »

Ahoj.
Ano, vycházím z měření uvedeného výrobcem, na základě upozornění PMA (sám grafům nerozumím):

Obrázek

Dětská nemoc: Při přeskočení doprostřed skladby, např. ve foobaru, se ozve loupanec. Ne významný, ale je tam.
Zkoušel jsem i přes coax a cd jako transport a tam to neloupe. Tzn. zřejmě problém spojený s USB?
Matně si vzpomínám, že už se něco podobného s Audio GD řešilo na forech.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Zajímavé jmenovat mínus něco, co ani nedokážeš poslechem určit viz. ta FFT :). Ohledně lupanců, pro USB používáš platformu Win+Foobar nebo nějaký unix s KODI či jiné? U NFB15 mi to tuším také dělalo a nevím jestli nebyl problém v driverech nebo nastavení Foobar.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

vidíš to, jaký jsem poctivec.. :lol:

Zajímavé je, že něco podobného je to i u jejich vlajkové lodi R2R 7 viz zde. Jen uz to nejsou jedle douglasky, ale smrky :)
Obrázek

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

A jak by jsi ten graf chtel mit, bez smrcku? Takhle rychla fourierovka vypada. Kdyz to vidim, jeste ted mi je spatne z MATlabu, RIP Spektralni analyzo :).

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Ale houby rychlá fourierka, ten les vysokých harmonických tam nemá co dělat. Třeba RME má v podobném rozlišení jen druhou a třetí. Ten les ukazuje na problém.
Pavel Macura Audio

vitek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vitek »

dkdkdk píše:
06 led 2018 09:46
Z doby, kdy jsem se o to zajímal
A proč už se nezajímáš? Máš pořešeno? Já furt ještě hledám....

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Myslel jsem ty "peaky", pochopil jsem, ze ocekava prubeh bez nich. Kazdopadne pokud ti ve zvuku nic nevadi, tak bych se tim nestresoval. *palec*

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Dnes jsem r2r 1 prinesl k Mirkovi/pytlovi. DAC jsme meli zapojeny k Mirkove primare bd32 a prepinali. Na stridacku, dac z bd32 vs r2r 1 a primare jen transport.
Vysledek. Oba dacy hraly temer identicky a velmi podobne. Pak jsem si uvedomil, ze bd32 pouziva nikoliv nove DAC chipy, ale jeste poctivy a pro mne jeden z nej - pcm1704. Vubec jsem necekal, ze si budou takto podobne! Na prime srovnani s Mytekem nedoslo, tak jen po pameti. Mytek je vic neutralni, mene rozsafne muzikalni. Mytek zvukove bliz k RME, (= moderni a velmi navykovy zvuk, ktery je tak vyrovnany, organizovany, jednotny, ze se tezko nalezaji slova, proto jen moderni). Coz je asi v poradku a ocekavane. Vsechno jsou to super prevodniky, odnasim si..
Nejlepsi je, ze v hodne sestavach si klidne najdou misto oba prevodniky. Oba jine a oba vyrazne dobre Zvukove*hura*

lubos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lubos »

Ak si dobre pamätám BD32 mala nejaký čip tuším od Crystal (kvôli SACD), CD32 mala čip BB 1704.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Mas pravdu *thumbs up*

whisp
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od whisp »

Mirek a Tvoj nazor na r2r 1?

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

kychtax píše:
14 led 2018 01:33
Dnes jsem r2r 1 prinesl k Mirkovi/pytlovi. DAC jsme meli zapojeny k Mirkove primare bd32 a prepinali. Na stridacku, dac z bd32 vs r2r 1 a primare jen transport.
Vysledek. Oba dacy hraly temer identicky a velmi podobne. Pak jsem si uvedomil, ze bd32 pouziva nikoliv nove DAC chipy, ale jeste poctivy a pro mne jeden z nej - pcm1704. Vubec jsem necekal, ze si budou takto podobne! Na prime srovnani s Mytekem nedoslo, tak jen po pameti. Mytek je vic neutralni, mene rozsafne muzikalni. Mytek zvukove bliz k RME, (= moderni a velmi navykovy zvuk, ktery je tak vyrovnany, organizovany, jednotny, ze se tezko nalezaji slova, proto jen moderni). Coz je asi v poradku a ocekavane. Vsechno jsou to super prevodniky, odnasim si..
Nejlepsi je, ze v hodne sestavach si klidne najdou misto oba prevodniky. Oba jine a oba vyrazne dobre Zvukove*hura*
Jaký byl zbytek sestavy? Nějaký preamp, koncák a repro? Nebo přímo z DACu do koncáku a repro, anebo sluckátkáče a sluchátek, prostě bez preampu?

Z mých testování totiž vyplývá, že preamp může porovnání DACů zkreslit, smazat rozdíly. Někdy předloni jsem zkoušel porovnávat různé DACy přes preamp MBL 5011 a vyšly mi téměř identické výsledky pro různé DACy. Ale při připojení těchto DACů přímo ke sluchátkáči byly výsledky velmi rozdílné. Samozřejmě - stejná kabeláž, hlasitost, zdroj...

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Marsh A400S koncák, preamp Marsh p2000b. ATC SCM35. Rozdíly možná byly, ale jen velmi nepatrné. To ten mytek hraje slyšitelně jinak. Nemyslím, že by ten předek tam něco maskoval.

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Jak píše Honza, samozřejmě stejná kabeláž, hlasitost, vše napajené z RiAudia, tzn. stejné podmínky při testech.

Mirek a Tvoj nazor na r2r 1? Už jsem to někde psal, zvuk proti MYTEKu posazen níže, zvuk podobný blíže analogu , hodně podobný nebo skoro k nepoznání od zvuku DACu v Primare BD-32.

MYTEK -- plnohodnotný digi zvuk, vysoké rozlišení, čistota a drajv, vše co od 1 a 0 očekáváte. Analogový zvuk si raději pustím z LP nebo pásku.

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

Dik za info, zajímavé testování. R2R 1 jsem chvíli zkoušel, ještě nepříliš rozehraný a přišel mi velmi zajímavý, ale neporovnával jsem pečlivě. R2R 7 bude určitě lepší, zkoušel jsem různé DACy od Audio-GD - založené na PCM1704U-K a moje zkušenost je, že s řadou a cenou rostou zvukové kvality. HE-7 Singularity je již delší dobu mou (ne)konečnou a asi ještě chvíli či dlouho zůstane. Vlastně nevím, co na tom ještě zlepšovat, možná už jen nějaké preference v jiných sestavách.

Jinak, jak jsem psal v jiných vláknech, synovi jsem pořídil malé kombo R2R 11 ke sluchátkům AKG K701. Připojené k notebooku přes integrované USB hrálo velmi hezky, prostě hudba, nerušeně, hladce, vyrovnaně, s detaily... Žádné digitální skřehotání jak u produktů podobné ceny. K AKG 701 si to sedlo ideálně, k Sennům HD800 docela OK (což je pochvala), ale už tam byla znát rezerva oproti maximu, co jsem HD800 slyšel, ty chtějí něčeho víc.

Odpovědět