Audio GD

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Audio GD

Příspěvek od kychtax »

Tak mam pusten R2R 1 24/7 a posloucham dal. A je to porad lepsi. Obcas prehodim za neco jine a opet vratim. Bud si zvykam nebo se s tim neco deje nebo jsem to spravne namichal do sestavy. Nepatram po tom.
Digitalni dacy mytek, rme jsou fajn digitaly. Dac19 ci jine pcm1704 teple, muzikalni. A tento je kategorie nekde mezi. Ma to detail, dynamiku, hladky zvuk, textury, vyborny bas, a pritom mnohem bliz k neutralu nez 1704. Presne tak jsem ten zvuk odhadoval. Jaky je. Za cca 20tis. celkem dobry kup. Abych nezapomnel, pripojil jsem k tomu ten idefender, pomohl tomu!

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

Zdar.

Vieš to ešte podrobnejšie rozpísať ? " Ma to detail, dynamiku, hladky zvuk, textury, vyborny bas, a pritom mnohem bliz k neutralu nez 1704"

Spektrálne rozloženie basy.stredy,výšky priestor atd.Kludne aj do SS aký aparát si mal na to zapojený ,komplexne všetko aj aké káble.

Cip čo maju 1704 si mal možnosť vypočuť aj iné DAC prevodníky?Aké?Alebo popripade iné 1792, 1794 atd.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Spektralne je vseho stejne.
Digi ma obvykle "presny" zvuk.
R2R je hladsi, ne tak "presny", analogovy zvuk.
1704 ma pak jeste trochu vic vrely zvuk proti R2R.
Kabely bych sem netahal, tj.kapitola sama.
Jinak, ted zas hraji pro zmenu na RME :P

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

Ked píšeš "Spektralne je vseho stejne."
To nemože byť lebo spektrálne na ucho je rozdiel.

"Kabely bych sem netahal, tj.kapitola sama."
To je základ.Bez nich to nebude "hrať"
Ale napriklad čo som doma počul prepojovací Nordost Valhalla a reprokábel Odin ma nechávaju kludným.
Su lepšie aj univerzálnejšie káble.
...
Preto káble mna zaujímaju.

Casom zistíš že aj iné veci moc menia zvuk.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Ruzne kabely pred timto DAC jsem neprohazoval a nezkousel. Dal jsem tam provereny VdH Mainsserver a Vovox. U toho spektra jsem Ti mozna neporozumnel.

lubin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lubin »

Pořídil jsem DAC R2R 7 od GD Audio. Zatím ale maká v dočasné sestavě, na které nemohu popsat dojmy z poslechu. Snad jen zatím dynamika o poznání lepší, než standartní levné DACy v obyčejných přehrávačích. Tam je změna cítit i na velmi levné sestavě. Vzhledem k tomu, že moji sestavu budu mít složenou kdoví kdy :-), bude se R2R 7 zatím pravidelně zahořovat :-) Poté dám report o tom, jak se podle mých uší tento DAC povedl.

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

Všechny A-Gd DACy bývají hodně citlivé na vstup. Častá zkušenost je, že nejlepší je stále dobrý transport do vstupu I2S (HDMI).

lubin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lubin »

No...chci asi použít tento transport...CAMBRIDGE AUDIO CXUHD a napojit ho digitálním koaxem co nejvyšší kvality. Vzhledem k tomu, že audio sestavu mám zapojenou do oddělovacího trafa a na GD Audio Dacu mám vstup koax galvanicky oddělený na přání, tak se nabízí toto propojení jako patrně kvalitativně nejlepší vzhledem k tomu, že transport CA bude nadále připojen svým HDMI na TV, které nespadá do zapojení pod oddělovák, aby si mohly TV kdykoli pustit děti bez nutnosti pouštět vypínačem oddělovák nebo abych ho nemusel mít zapnutý napořád. Kdybych využil HDMI pro propojení všeho, zavlekl bych si rušení do sestavy a oddělovák by ztrácel smysl, což nechci, protože má výrazný kvalitativní vliv na reprodukci. Snad je moje úvaha správná. Ledaže....protože CA má výstupy HDMI dva, audio a video zvlášť a možná je mají nějak galvanicky odděleny a pak....pak bych mohl využít nejkvalitnějšího propojení o kterém jsem mnohokrát četl, jak píšeš hřebíku...

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

Ok, to chápu. Poslední A-Gd DAcy už mají vstupy relativně vyrovnané, chce to hlavně co nejlepší zdroj. Jen pozor, že HDMI v Audio-GD dacích (HDMI LVDS I2S) je něco trochu jiného než HDMI v běžných přístrojích... Skoro bych si tipl, že žádný HDMI výstup z CAMBRIDGE AUDIO CXUHD (ani ten vyhrazený jen pro zvuk) nebude kompatibilní s HDMI LVDS I2S vstupem ve tvém A-Gd DACu. Pokud bys to přes něj chtěl propojit, dobře si vše nastuduj, pár lidí už si takhle odpálilo přístroje.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Rozhodne to neni stejne hdmi! Pozor.
Pres bezne hdmi leze ven i obraz. Do audio gd zadny obrazovy signal nema jit. Hdmi je jenom zvoleny format konektoru, jak to I2S ma jit ven a dovnitr. Stejne jako napr RJ45. Taky tam nema co delat ethernetovy kabl z routeru.

Ty to pripojis pres koax popr. AES z jine masiny. Zase vyhodou je, ze i dig.signal spdif zpracovava vykonne FPGA a ne stare spdif cipy. Dostanes se tak na vysoka rozliseni, coz driv nebylo a i kvalita je tim padem nekde jinde/nizsi jitter.

whisp
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od whisp »

By som teda zhrnul upgrade Master 7 na Master 7 singularity. Ked to prislo a zapojil som to tak po asi 2 dnoch hrania ma to tahalo za usi a uz som si hovoril ze som ja magor musel vymyslat ze ako dobre to predtym hralo. Po niekolkych mesiacoch som absolutne spokojny a myslim ze bude narocne to vymenit za nieco lepsie zvuk sa vyhladil teda najma vysky. budem musiet upgradnut gramec pretoze zapada prachom...

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

Do 10. srpna lze aktualizovat nové firmwary pro R2R 1 a R2R 7: http://www.audio-gd.com/En%20audio-gd.htm
Zdá se, že verzí může být v oběhu víc, alespoň jsem měl dojem, že na headfi o tom je docela rušná diskuse (nečetl jsem vše podrobně). Pokud někdo propásne, v minulosti bylo možné aktualizovat firmware i po termínu, ale nespoléhal bych na to...

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

Objevily se nové firmwary, verze 3, určené min. pro následující DACy:
R1, R28, R7, R7HE ,R2R 7, R2R 7HE, Master 7 Singularity, Master 11 Singularity, HE7 Singularity
http://www.audio-gd.com/En%20audio-gd.htm

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Ahoj, neuvažuje někdo o DI-20HE?
Podle reakcí na head-fi je to výborná záležitost k USB rozhraní..

Built in Amanero USB interface and isolator , Support up to PCM384K / DSD512
Built in FPGA S/Pdif input support up to 384K/DOP
ACSS /Class S/Pdif output support up to 384K
R core and 13 groups ultra PSU linear power supplies
Applied FPGA, support SQ upgradeable,in future only want to connect the PC can upgrade inside hardware configure
FPGA firmware design by audiophile,the codes most consider by the SQ but not function
Price : (Exclude shipping cost)
Accusilicon 90/98M Edition:USD988

http://www.audio-gd.com/R2R/DI20HE/DI20HEEN.htm
https://www.head-fi.org/threads/audio-gd-di-20.918123/

Maxpower
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Maxpower »

Rád bych se s Vámi podělil o svou zkušenost s mým DACem Audio-gd HE-7 (2017) - 8x PCM1704UK. DAC už mám doma od května, ale chvíli trvalo než jsem jej uvedl do stavu, ve kterém je teď a já jsem spokojen s jeho projevem. Kingwa, majitel a konstruktér této značky se zaměřuje hlavně na nadšence a DIY komunitu. Jeho výrobky je třeba tak brát a při jejich implementaci do systému je nutné postupovat podle návodu, který však najdete na Head-Fi foru v příspěvcích uživatelů, ne přiložen u přístroje. Na Agd stránkách sice něco je, ale není úplně jednoduché se v tom vyznat. Měření jeho DAC podle některých dobré nejsou, podle některých jsou.
HE707.jpg
Když jsem DAC z druhé ruky od člena fóra koupil a přivezl domů, byl jsem dost zklamaný - o dost horší než můj předchozí A-gd R2R-2. Věděl jsem však, že je nutné ho zapojit symetricky a ne SE, jak jsem ho měl já. Po propojení XLR se dostavilo velké zlepšení, dále je na výběr asi 5 firmwarů, které všechny (postupoval jsem chronologicky) zase trochu zvuk zlepšily. Kingwa dělá pro svoje DAC pravidelně updaty firmwarů, což je podle mě chvályhodné. Pořád mi ale chyběly přesné bassy a nevěřil jsem tomu, že z něj nejde dost víc. Po přečtení možných upgradů, jsem nechal u DJRixe vyměnit hodiny za Accusillicon (děkuji za skvělou a pečlivou práci) a začala to dávat smysl. Po asi měsíci se oscilátory stabilizovaly a nyní jsem už delší dobu se zvukem velice spokojený. Mám rád plné přesné bassy a reálnost hlasů, které si užívám jak nikdy předtím. Nutno dodat, že mám DAC zapojený přes DDC A-gd DI-20HE - I2S do DACu. Vlastní USB v DACu jsem ani nezkoušel, není to pro DDC konkurence. Myslím si, že není třeba se bát starších DACů pokud vyřešíte dobře cestu před nimi a oscilátory. To asi bývá jedna z největších slabin. Vlastní převod PCM1704 zvládají perfektně a napájení je zde vyřešeno taky slušně.

Odpovědět