Audio Research
Re: Audio Research
To Sycak
Vždy jsem se pozastavoval nad takovýma cenama za hifi, nevím proč se divíš.
Já reagoval na: „kterou by 99% hifistů chtělo mít doma. To jedno zbývající procento už ji má!“ a ty Vaše inzerát vysely hoodně dlouho, ne. K prodeji gratuluju, můžeš si teď zase vyzkoušet něco dalšího.
Jak dojdeme k závěru, že bude v podobné kvalitě? Je to silně subjektivní toto hodnotit a navíc, pokud bude mít předek AR REF 5 trochu lepší podání předozadního prostoru (v čemž tuším exceluje) tak je většina lidí co se s tím bez potíží smíří a za tu cenu budou mít ten druhej a ještě 800W parádní monobloky. Hold patřím k trochu jinak uvažujícím lidem.
Vždy jsem se pozastavoval nad takovýma cenama za hifi, nevím proč se divíš.
Já reagoval na: „kterou by 99% hifistů chtělo mít doma. To jedno zbývající procento už ji má!“ a ty Vaše inzerát vysely hoodně dlouho, ne. K prodeji gratuluju, můžeš si teď zase vyzkoušet něco dalšího.
Jak dojdeme k závěru, že bude v podobné kvalitě? Je to silně subjektivní toto hodnotit a navíc, pokud bude mít předek AR REF 5 trochu lepší podání předozadního prostoru (v čemž tuším exceluje) tak je většina lidí co se s tím bez potíží smíří a za tu cenu budou mít ten druhej a ještě 800W parádní monobloky. Hold patřím k trochu jinak uvažujícím lidem.
Noble Audio - výroba a prodej
To Pipis
Promiň, ale pleteš jabka a hrušky. Já přece nezpochybňuji nějakou kvalitu. Jak jinak to mam ještě napsat aby každý pochopil, že jsem ty dlouho nabízené bazarové věci za dostupné ceny zmínil pouze jako reakci na silné tvrzení, že by po této značce každý z 99% co jí ještě nemá toužil také?
[EDIT by Rowing] ...
Promiň, ale pleteš jabka a hrušky. Já přece nezpochybňuji nějakou kvalitu. Jak jinak to mam ještě napsat aby každý pochopil, že jsem ty dlouho nabízené bazarové věci za dostupné ceny zmínil pouze jako reakci na silné tvrzení, že by po této značce každý z 99% co jí ještě nemá toužil také?
[EDIT by Rowing] ...
NA
Nesmyslnost tlachání o hifi je mimo jiné v tom, že nakonec se může říct, že je to všechno věc názoru. Potom můžeme srovnávat i sračky za 1500,- Kč s nejvyšší třídou. Xavian XN 125 se subem taky, jak známo, rozdrtí vše na planetě. Nevím, proti čemu má mít REF 5 nepatrně lepší prostor s tím, že ještě zbyde na koncáky 800 W, ale rád bych to zařízení viděl. Proti REF 5 je skoro vše totální průser po všech stránkách. Kdo to slyšel, asi ví, o čem mluvím. Nějaký předozadní prostor, který je navíc ovlivněn mnoha jinými parametry, s tím nemá co dělat.
Nesmyslnost tlachání o hifi je mimo jiné v tom, že nakonec se může říct, že je to všechno věc názoru. Potom můžeme srovnávat i sračky za 1500,- Kč s nejvyšší třídou. Xavian XN 125 se subem taky, jak známo, rozdrtí vše na planetě. Nevím, proti čemu má mít REF 5 nepatrně lepší prostor s tím, že ještě zbyde na koncáky 800 W, ale rád bych to zařízení viděl. Proti REF 5 je skoro vše totální průser po všech stránkách. Kdo to slyšel, asi ví, o čem mluvím. Nějaký předozadní prostor, který je navíc ovlivněn mnoha jinými parametry, s tím nemá co dělat.
Jinak řečeno, vážně si to raději někde poslechni. Předpoklady jsou mimo.
Vždyť je to vše už dávno jasné, není nutné zmiňovat krámy za 1.500,-.
Víš mě prostě naštěstí nepostihlo to velikášství jako vás některé v Brně.
Chápu, že někdo dokáže být z těchto bezpochyby výborně hrajících a neskutečně drahých zařízení nadšený a můžou ho podle stádia „onemocnění“ přivádět do stavu frustrace a paniky kde na to vzít, ale já razím jiný přístup. Pokud jsem spokojený s tím co mám, poslech mě nepřináší nepříjemné pocity a nepřestává mě bavit poslouchat muziku, tak nic neřeším, dospěl jsem k uspokojení svých potřeb. Bezesporu existují ještě lépe reprodukující zařízení, ale proč se za nima pachtit a finančně se ruinovat , když to osobně nepotřebuju? Každý malinký rozdíl je přece vyvážen obrovským finančním nárůstem. Je něco divného na tom, že jsou prostě lidi, co si prošli již určitý vývoj a zastavili se na určitém stupni a přestali mít potřeby něco dalšího hledat a řešit - nejsou snoby aby to dělali pro obdiv okolí, a mají na ty drahé výrobky svůj vlastní názor.
Hnaní se za těmahle přístrojema v našich podmínkách vidím jako nebezpečnou nemoc gamblerství. Pokud rozhazuje velké prachy v casíně Jaromír Jágr, tak to je něco jiného, rozumíme si?
Víš mě prostě naštěstí nepostihlo to velikášství jako vás některé v Brně.
Chápu, že někdo dokáže být z těchto bezpochyby výborně hrajících a neskutečně drahých zařízení nadšený a můžou ho podle stádia „onemocnění“ přivádět do stavu frustrace a paniky kde na to vzít, ale já razím jiný přístup. Pokud jsem spokojený s tím co mám, poslech mě nepřináší nepříjemné pocity a nepřestává mě bavit poslouchat muziku, tak nic neřeším, dospěl jsem k uspokojení svých potřeb. Bezesporu existují ještě lépe reprodukující zařízení, ale proč se za nima pachtit a finančně se ruinovat , když to osobně nepotřebuju? Každý malinký rozdíl je přece vyvážen obrovským finančním nárůstem. Je něco divného na tom, že jsou prostě lidi, co si prošli již určitý vývoj a zastavili se na určitém stupni a přestali mít potřeby něco dalšího hledat a řešit - nejsou snoby aby to dělali pro obdiv okolí, a mají na ty drahé výrobky svůj vlastní názor.
Hnaní se za těmahle přístrojema v našich podmínkách vidím jako nebezpečnou nemoc gamblerství. Pokud rozhazuje velké prachy v casíně Jaromír Jágr, tak to je něco jiného, rozumíme si?
Nebyla řeč o tom, kdo z nás si to může, nebo chce koupit a komu to stojí za to. Nechápu, proč je potřeba, každé vlákno o drahých komponentech zasvinit řečmi o nesmyslnosti jejich ceny.
Já zase nechápu, proč by lidi nemohli vyslovit svůj názor, nebo proč by měli mít všichni jen jeden "ten správnej" názor a pohled na věc.
Bylo by to ale, fajn, svorně to tady obdivovat s otevřenou pusou a závidět těm co to mohli slyšet, nebo si to dokonce koupit. Úplně se mi vybavuje co mi psal jednou Machalík o tom, jak on chce létat v oblacích a pohrdá tím přízemním čecháčstvím.
Vyslovil jsem svůj názor, přesto si rád přečtu Tonyho referát z poslechu REF 5, a jak to celé pro sebe vyřeší.
Bylo by to ale, fajn, svorně to tady obdivovat s otevřenou pusou a závidět těm co to mohli slyšet, nebo si to dokonce koupit. Úplně se mi vybavuje co mi psal jednou Machalík o tom, jak on chce létat v oblacích a pohrdá tím přízemním čecháčstvím.
Vyslovil jsem svůj názor, přesto si rád přečtu Tonyho referát z poslechu REF 5, a jak to celé pro sebe vyřeší.
Audio Research JE velmi dobrá a důvěryhodná značka obecně. Některé komponenty jsou vynikající, a cena přinejmenším odpovídá konkurenci ve stejné třídě, tj. není přemrštěná. Na rozdíl od jiných high-endových značek se u AR není potřeba obávat iracionálních excesů, můj verdikt je "doporučuji".
Pavel Macura Audio
[EDIT by Rowing] ...
Víš proč jsem to napsal? Aby se tady kvůli tomu nikdo nenavážel a proto,že já na ně díky tomu mýmu utrácení i jinde ...nikdy nenašetřím.
NAOpravdu nechci vyvolat žádný flamewar,ale mě ty ceny přijdou už ujetý.
Víš proč jsem to napsal? Aby se tady kvůli tomu nikdo nenavážel a proto,že já na ně díky tomu mýmu utrácení i jinde ...nikdy nenašetřím.
Když budeme mluvit zcela jasně a otevřeně - Parasound (který NA občas prodává) nabízí dva kvalitní komponenty, Halo JC-1 a Halo JC-2. Parasound je taiwanská výroba, proto je relativně levná, ale hůře se u nich hlídá kvalita (informace mám z 1. ruky) a kromě zmíněných 2 produktů je Parasound velmi kompromisní, se zásahy místních snižovačů nákladů. AR je jako high end firma rozhodně důvěryhodnější, než Parasound, a peněz bych nelitoval.
Pavel Macura Audio
PMA nám tady krásně shrnul porovnání dvou firem, ke kterému není co dodat. Za cenu toho lampového předku od AR se dají pořídit právě ony vrcholné monobloky a předek (Halo JC1 a Halo JC2) což je kombo přinášející kvalitu, kterou zde má doma jen málokdo. Pozor, nikomu nic nenutím, aby na tom opět někdo nepostavil nějaké tažení. Pouze jsem konstatoval co se dá také pořídit za stejné finance, a jak se k do k té informaci postaví je jen na něm.
Je to adresováno těm, kdo jsou schopni a ochotni dát 12.000,- USD za komponent. Pokud je to 4.000,- USD za preamp a 6.000,- USD za 2 monobloky, je JC1 + JC2 excelentní volba.
Pavel Macura Audio
Pánové, jak to tady sleduji, už bych ty AR ani nechtěl. Opatřil jsem si 2 konce Nuforce 9 SE v 2 a dál již opravdu není co řešit (ještě čekám na preamp P 9)
...ale jak bylo napsáno někde výše, každý nechť si koupí co uzná za vhodné a co mu přinese ten úžasný pocit radosti z kvalitně reprodukované muziky...což naše manželky a partnerky těžce nesou, v lepším případě pouze nechápou (výjimky vám závidím a rád bych si půjčil k hromadnému poslechu ve dvou) 

Přidám se k PMA , AR je hodno doporučení obecně , a i u ojetiny jde o velmi dobře investovane penize. Mne se jejich zvuk vzdy libil
Tony píše:Pani, tak som neodolal a pozical si od chlapcov z Ketosu REF5.
Tak dobry predsosik som este veru nepocul, neuveritelny zvuk![]()
p.s.
a to som uz mal toho doma naozaj dost..
Predzosiky Audio Research poznam uz hodne davno, od legendarnej Ref1, cez Ref3 az po sucasnu Ref5. Poslednu menovanu som pocul zatial iba na dvoch zostavach, cez vikend v Ketose a potom u Tony-ho.
Zhrniem to strucne, top seria AR predzosikov bola vzdy zvukovo excelentna a pri vsetkych zrovnaniach s hocicim, bud absolutne deklasovala svojich superov alebo to najlepsie, co som popri nej pocul, to uhralo maximalne na remizu.
Kto ma nepozna tomu este prezradim, ze vzdy hodnotim vsetko absolutne, t.j. bez ohladu na cenu a moja zvukova referencia je realny zivy zvuk vo vsetkych jeho formach.
Prajem Vam vsetkym pekny den