Audioquest
Re: Audioquest
Nebudu se pouštět do odborných komentů, jen se přidám k diskuzi. Vlastním několik různých Quest a rozhodně nelituju. Reprokabely - Midnight. Starý, tlustý jak nažraná anakonda a už nechci nic jinýho(předešlé: Cardas Cross be-wire, Atohm Zef). LAN - Pearl a Cinnamon(popravdě neslyším roydíl), RCA - Sky(nejlepší signály v mé skromné sestavě. Mackenzie(pro sestavy do 100tis možná ideální cena/výkon). To je hrozně ošidné a individuální a nedá se soudit. Odzkoušel jsem Nordost Blue Heaven, moc prima. Tellurium Q Black II, fajn, ale nesedli mi. Chord Chameleon, levná slušná základní výbava. Oehlbach NF14 Master. Asi jsem tenkrát moc hledal a zavrhl příliš brzo. A víc už si nevzpomenu. Sestava na které to používám : Primare i30/Luxman a373 podle nálady. Audio Physic Classic 20, dříve Dynaudio Contour s1.4. Primare DVD30. Preamp/DAC Monarchy Audio 33 a streamer Lindemann Limetree Network. Nebojím se říct, že postupně jsem dospěl k přesvědčení o tom, která značka bude časem jediná pokrývat veškerou kabeláž. A jo, je to Audioquest. Prga jsem od nich pořídil sluchátka Night Hawk Carbon a ty mne přesvědčili ke vstupu do světa kvalitního přehrávání. A na závěr. Jako síťovej se mi nejlíp chová Eichmann Express Power. Dokonce vytlačil Nordost Red Dawn. Jen moje zkušenost, každej si musí projít tu svou a nejlepší prostě neexistuje
https://www.audiosciencereview.com/foru ... iew.17065/
Test mezi levnym a velmi drahym RCA...... Vcetne mereni.
Test mezi levnym a velmi drahym RCA...... Vcetne mereni.
Zjevně umíme... Objektivně změřit, že ten AQ hadí olej má výrazně horší přenosové vlastnosti oproti "normálnímu" kabelu...Jiri píše: ↑05 říj 2020 12:01Ještě bych přidalFS píše: ↑05 říj 2020 10:35Kdo nechce, ten tu bude pořád dokola vysvětlovat:
- že to nemůže mít vliv.
- že to může mít vliv pouze v případě, kdy je špatně navržený přístroj
- že to zkoušel, nic neslyšel, a tudíž nikdy+nikdo+nikde to taky slyšet nemůže
..
no a nakonec zamozřejmě slepý test a zase je co omílat.
- že že nemůže mít vliv, protože to neumím objektivně změřit
A co nám to říká o vlivu na zvuk systému?Zjevně umíme... Objektivně změřit, že ten AQ hadí olej má výrazně horší přenosové vlastnosti oproti "normálnímu" kabelu...
Je zajímavé, že když má drahý kabel nějaké to měření lepší než jeho levnější konkurence, tak hned se ozvou chytráci s argumenty, jak to nemůže být slyšet. A když je to naopak, tak to je hned problém na světě.
IMHO by přitom závěr mohl být ten, že dané měření není pro zvuk systému ani trochu relevantní.
Rozdiely niekde -120dB pod signálom počuť nikto nebude, teda pre rovnaký subjektívny výsledok stačí obyčajný kábel za pár eur, ktorý pritom menej degradyuje signál...
Ale to meranie jednoznačne ukazuje, že kábel nemá žiadnu z vlastností, čo deklaruje výrobca a že je to o..b na naivných ľudí. Ako 99,999 % všetkých marketingových blábolov okolo káblov .
Ale to meranie jednoznačne ukazuje, že kábel nemá žiadnu z vlastností, čo deklaruje výrobca a že je to o..b na naivných ľudí. Ako 99,999 % všetkých marketingových blábolov okolo káblov .
BVaudio, výroba a predaj
Skypi, BVa
Ještě, že máte toho Amira a každá večer se pokocháte pohledem na zavádějící měření místo poslechu muziky. Jo každý to má prostě jinak.
Ještě, že máte toho Amira a každá večer se pokocháte pohledem na zavádějící měření místo poslechu muziky. Jo každý to má prostě jinak.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Jiri:
Možná, že si poslech muziky užívají v pohodě a bez audio nervózy ti, kteří neřeší stále dokola nové a nové kabely?
Možná, že si poslech muziky užívají v pohodě a bez audio nervózy ti, kteří neřeší stále dokola nové a nové kabely?
Jiri
Ja nie som ten, čo obieha kamarátov s USB káblami, počúva poistky a verí na výmenu drátov v reproboxe..Počúvam v kľude a spokojne hudbu, nie káble.
Ja nie som ten, čo obieha kamarátov s USB káblami, počúva poistky a verí na výmenu drátov v reproboxe..Počúvam v kľude a spokojne hudbu, nie káble.

BVaudio, výroba a predaj
Tak jestli je něco "zavádějícího" , tak určitě ne Amirovo měření, ale např. veřejná prezentace tvých poslechových halucinací ... Koukám, Šroll už je asi taky "v nemilosti" - a nezachránil by to ani ten testovaný AQ..

DSOTM, BVa, skypi
Jasně vy jste všichni tak hodně v pohodě, že neustále reagujete na to, když někdo zmíní zlepšení zvuku kabeláží, podložkami, pojistkami atd, "lebo teoreticky nieje počuť".
To asi není typický projev spokojeného posluchače hudby.
BVa
Speciálně tobě přeji, ať Amir "změří" nějakou D-class plečku z Číny za 500,-USD a ukáže se, že tvoje zesilovače za 1.100,-EUR mají horší měření ale samozřejmě poslechový rozdíl ve prospěch tvých zesilovačů tam bude.
To bude přesně ten okamžik, kdy začneš uznávat i poslechové testy ale bude ti to málo platné, protože tebou vychovaná klientela nakupuje slepě jen podle pár deklarovaných parametrů a grafů.
Jasně vy jste všichni tak hodně v pohodě, že neustále reagujete na to, když někdo zmíní zlepšení zvuku kabeláží, podložkami, pojistkami atd, "lebo teoreticky nieje počuť".
To asi není typický projev spokojeného posluchače hudby.
BVa
Speciálně tobě přeji, ať Amir "změří" nějakou D-class plečku z Číny za 500,-USD a ukáže se, že tvoje zesilovače za 1.100,-EUR mají horší měření ale samozřejmě poslechový rozdíl ve prospěch tvých zesilovačů tam bude.
To bude přesně ten okamžik, kdy začneš uznávat i poslechové testy ale bude ti to málo platné, protože tebou vychovaná klientela nakupuje slepě jen podle pár deklarovaných parametrů a grafů.
Jiri
Kľudne môže merať kto chce, čo chce, ja nič netajím a nikdy som sa neoháňal (neargumentoval) ezoterickými posluchovými dojmami, ale dal na "stôl" holé objektívne fakty.. A obavy nemám.
A špeciálne tebe neželám, až niekto zmeria niečo čo používaš a zistíš, že je to ako s tým Audioquestom..
Kľudne môže merať kto chce, čo chce, ja nič netajím a nikdy som sa neoháňal (neargumentoval) ezoterickými posluchovými dojmami, ale dal na "stôl" holé objektívne fakty.. A obavy nemám.

A špeciálne tebe neželám, až niekto zmeria niečo čo používaš a zistíš, že je to ako s tým Audioquestom..
BVaudio, výroba a predaj
No len aby nebol ten posluchový rozdiel naopak v prospech tej čínskej plečky ... v tomto prípade by ma to totiž vôbec neprekvapilo

Cinska plecka za 500 $ zase tak hrozna nebude, protoze kdyby se poskladala v EU, stala by minimalne 1000 E.... a to uz je akceptovatelna cena i pro mistni fajnšmekry.
BVa
Já jsem naprosto klidný, protože se za ty léta již nepočítám mezi poslechové analfabety, kteří se nejsou schopni se vyjádřit ke zvuku sestavy aniž by viděli měření těch přístrojů. Z toho je naprosto jasné, jakou výpovědní hodnotu mají názory, na odhadovaný zvuk přístrojů, právě od těchto poslechových analfabetů, kteří si dohledali na webu grafy od všech těch Amirů atd.
Abych nemluvil jen teoreticky, tak jeden příklad za všechny. CA DacMagic je referenční DAC všech "měřičů" ale většina zkušenějších posluchačů jeho zvuk označuje za typický pro kategorii "500EUR", tzn. spotřebka. Argument "měřičů" je prostý, CA DacMagic hraje věrně (tedy dle "měření") a komu zvuk nevyhovuje, tak vyhledává "líbivé zkreslení". Potom se po těch letech vzájemného plácání se po zádech "jak koupili levně referenční DAC" najednou objevují další měření (třeba průnik a odolnost proti VF rušení) a zjištuje se, že zase taková reference to asi nebude. A ano, neznám zkušeného hifistu, který by majiteli DacMagicu radil třeba experimentovat s kabeláží. Důvod je asi většině jasný.
Poslechové "testy" ??? to jako myslíš tu květnatou oko-ucho-dojmologii, co ty vydáváš za "test" ?
Ten test bude testem , když nebudeš vědět - vidět - co hraje... Někde na webu jsem zahlídl, jak to měli krásně v přizpůsobené - v poslechovce jen bedny a všechny komponenty za zdí - s možností přepínat...
Vsadím se, že bys "ohluchl" rychlostí světla...

No a zjevně jsi se ty, jako "poslechový neanalfabet" , taky někde tedy "uťal" - když ta výměna za Srolla