Aurum Cantus
Re: Aurum Cantus
Velka vdaka aj Tebe za hodnotny prispevok.
Rád bych upozornil na velmi dobrý poměr výkon/cena u modelu V8F, osazený v CZ/SK provedení (z Melissi) 8-ohmovým basovým reproduktorem. Reálně v místnosti naměřen pokles 3dB na cca.28Hz.
Velmi precizně zpracovaná skříň, zejména v dýze wallnut, je pro mé oko potěšením, na svoji kategorii zcela netečná k vibracím, obsahuje 8 palcový basák s magnetem o pr.17cm, jeden z nejlepších střeďáků od AC a podle mého názoru TOP výškáč od AC - G1. Jejich naladění je natolik neutrální, že barvy nástrojů a lidské hlasy jsou při dobrém krmení velmi organické. Reprosoustavy umí velký dýchající prostor a při správných nahrávkách umí zmizet ze zvukového pole, které se rozprostírá mnohdy za hranicí 180st.
Pokud jim dáte dostatek prostoru k vyjádření, rozhodně Vás nezklamou. Přesné, rychlé, prostorové, ale přitom neanalitické, prostě krásný hladký a detailní oraganický projev.
Velmi precizně zpracovaná skříň, zejména v dýze wallnut, je pro mé oko potěšením, na svoji kategorii zcela netečná k vibracím, obsahuje 8 palcový basák s magnetem o pr.17cm, jeden z nejlepších střeďáků od AC a podle mého názoru TOP výškáč od AC - G1. Jejich naladění je natolik neutrální, že barvy nástrojů a lidské hlasy jsou při dobrém krmení velmi organické. Reprosoustavy umí velký dýchající prostor a při správných nahrávkách umí zmizet ze zvukového pole, které se rozprostírá mnohdy za hranicí 180st.
Pokud jim dáte dostatek prostoru k vyjádření, rozhodně Vás nezklamou. Přesné, rychlé, prostorové, ale přitom neanalitické, prostě krásný hladký a detailní oraganický projev.
Pokles 3 dB na 28 Hz v JAKÉ místnosti?
Chtěl bych se nenápadně vetřít do tohoto vlákna.Mam Melody 103,naprosta spokojenost,podeli se i ostatní vlastníci o své zkušenosti?Pro mě po několika obměnách repro naprosto fenomenální v této cenové kategorii
Jaký máš zbytek řětězce? Uvažuji o nějakých kompaktních sloupcích do obýváku a zatím mi nejvíce padly do oka právě M103 a Xavian Piccola. První jmenované jsem ještě neslyšel.
Primaluna - Reference3A - Pioneer - Denon - DH Labs - ViaBlue - konvolut elektronek :)
Asi by bylo nejlepší je slyšet,vem zesak,prehravac,kabely a dojed ke mně
,a pro porovnání mužem skusit i piccoly,bydlim vedle hifistudia,tam je maji 

Děkuji za pozvání, které rád přijímám! Piccola jsem již ve studiu slyšel s integráčem Primáre a také v domácím prostředí na dvou dělených sestavách zdejšího člena a tyto sloupky si zaslouží daleko dražší krmení než je jejich pořizovací cena
.

Primaluna - Reference3A - Pioneer - Denon - DH Labs - ViaBlue - konvolut elektronek :)
Aurum Cantus M103 jsem vlastnil a nyní k větší spokojenosti Xavian Piccola.
M103 jsou na první poslech lákavější a na rock ok.
Xavian Poccola má lepší propojení pásem a akustika jim sluší daleko lépe.
Ono to není o tom co je lepší,ale co komu víc sedne.
Piccola jsou náročnější na zesík.
M103 jsou na první poslech lákavější a na rock ok.
Xavian Poccola má lepší propojení pásem a akustika jim sluší daleko lépe.
Ono to není o tom co je lepší,ale co komu víc sedne.
Piccola jsou náročnější na zesík.
Jo,jo je to tak,záleží jak si sednou se zbytkem sestavy a na zvukových preferencích posluchače,každý to má rád jinak
.Jsem zvědavý,jak budou hrát na Classé CAP151 od uživatele Koudy,se kterým jsme se domluvily u mě na poslech

Take jsem zvedavy,jak se Classe popasuje s 80W v "A" tride. Piccola jsem slysel s Primare I32 a po prepojovani na ruznych zesilovacich a reprosoustavach jsem uz nechtel v hifistudiu uz nic jine poslouchat v teto cenove relaci
.Pak jsem slysel tyto utle 2pasmovky na delenci Luxman C02/M02, a dale hypa1 s Marsh 200. Oboji pekne sladene a predurceno pro univerzalni neunavny poslech,ale samozrejme kazda reprosoustava zahraje neco lepe neco vice s kompromisem.

Tak se příležitost sešla s náhodou a už mi hrají doma Aurum Cantus V3M Rosewood a můžu také říct, že jsem hrdý majitel této značky. Regálovky pohání elektronkový Yaqin MC100B a min. pro mě je to balzám pro uši a jak pronesl člen fóra terahera, jak si osvojíš páskáče AC není cesty zpět. Už teď vím, že když bude příležitost a bude stát dům, tak je bude ozvučovat AC.
Ještě mě čeká dlouhá cesta vyšperkovat sestavu co se týče kabeláže ad., ale budoucím majitelům doporučijo alespoň (!) 1m odstup od zadní/boční stěny, pokud si je chtějí vychutnat čistý poslech bez zacpaných basseflexů a zvýrazněných basů. Žádný překotný objev, spíš osobní zkušenost a také dotazy některých členů co je chtěli cpát do omezených prostor. Tyto repro si to zaslouží, protože to co si nechají líbít a předvádí s přibývajícím volume je více než chválihodné. smekám před žlutoarmějci. Nezbývá než zvolat ......ACčkáři všech proletariátu spojte se!
Ještě mě čeká dlouhá cesta vyšperkovat sestavu co se týče kabeláže ad., ale budoucím majitelům doporučijo alespoň (!) 1m odstup od zadní/boční stěny, pokud si je chtějí vychutnat čistý poslech bez zacpaných basseflexů a zvýrazněných basů. Žádný překotný objev, spíš osobní zkušenost a také dotazy některých členů co je chtěli cpát do omezených prostor. Tyto repro si to zaslouží, protože to co si nechají líbít a předvádí s přibývajícím volume je více než chválihodné. smekám před žlutoarmějci. Nezbývá než zvolat ......ACčkáři všech proletariátu spojte se!

Jsem rád,že se ti AC líbí a že jsi nešel jinou cestou
Však se ti už toho doma cosi prostridalo,zbytečně se to pak prodražuje,prodávat furt něco ze stratou,i když,tím si asi musí projít každý,ani já nejsem vyjimka
AC umí parádně zahrát,ale nenechaji se ojebat,takže kabliky,napájení, rozmístění a krmení a je vystaráno.U mě,aspoň co se repro týče,tak snad konečná
A za tvrzením,co se paskacu od AC týče,si stojím,není cesty zpět
Hlavně ať to hraje,a s přibývajícím laděním čím dál líp 

Ono to spíš mělo vývoj alá střela v mém podání
, kdy jsem počítal jen se sluchátkovým poslechem (také lampovým
), a pak mě nakopla hláška pořiď si sestavu dokud je čas a prostředky, pak se bude točit vše jen kolem dítěte
. No a zvrhlo se to v tandem elektronkového krmení s bytelnými regálovkami v klavírním laku. Nejlepší je, že jsem měl strach z "nedospělosti" zvuku po rozloučení s 60kg 3pásmy a nic takové nenastalo! Vše si tak sedlo v akustisky neodladěném prostoru, že musím znovu smeknout před prací AC
.

Trochu ozivim toto vlakno. Okrem ineho, repro AC V6F mi sluzia k radosti uz par rokov (na rozdiel od inych repro, ktore sa u mna "ohriali"), co som povodne necakal a myslim, ze este doma nejaky cas ostanu. V sucasnosti ich hram v miestnosti ca 35-40m2 s Audionet SAM G2 z upraveneho OPPO 105, pribudol filter od NA, repro kabel Black Rhodium Encore, ktory som upravil na bi-wire (ma taku moznost). To, co ma najviac prekvapilo, je pomerne velky zvukovy rozdiel pri zapojeni single alebo bi-wire, v prospech bi-wire. Zvukova scena je ovela presnejsia, priestor ma jasne vrstvenie a umiestnenie, vsetko je spevnene a istejsie a zvuk vychadza akoby lahlsie z repro. Perfektne je to uz pri nizkej hlasitosti, kde je pocut vsetko. Moje odporucanie je vyskusat pri repro od AC bi-wire zapojenie repro kabla.
Svojho času som o AC silno uvažoval.
Pri bi-wire je to zapojené na strane zosilovača jedným konektorom a na strane repro dvomi? Že hneď za zosilom sa repro kábel rozdvojí na dva? A tak vstupuje do repro?
Pri bi-wire je to zapojené na strane zosilovača jedným konektorom a na strane repro dvomi? Že hneď za zosilom sa repro kábel rozdvojí na dva? A tak vstupuje do repro?