Aurum Cantus
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Aurum Cantus
AC maji moznost bi-wi, jak to zapojis k zesilovaci zavisi i na danem zesilovaci ... asi mas na mysli kabely single-bi wire, ale to neni problem beden
Tady to máš názorně, ... Bi Wire a Bi Amp zapojení a pokud máš na zesilovači svorky A a B můžeš zapojit Bi Wire obdobně jako Bi Amp.
- Přílohy
-
Dik, takze je to tak ako som si myslel, bi-wiring sa len rozdeli na dva pary hned za zosilovacom. Nebol som si len uplne isty.
Logicky mi z toho vyplyva, ze ked toto zapojenie vyrazne a pocutelne zlepsi zvuk, moze za to vacsi prierez kablov voci jednemu mensiemu. Jeden kabel o dostatocnom priereze musi spravit rovnaku sluzbu. Ak nespravi, je zly.
Pri bi-amp je to rovnake, plus sa pridava ciastocne obidenie vyhybky v repraku a presunutie tejto povinnosti na zosik. Ak to zlepsi zvuk, vyhybka bola nic moc, resp. aj ten kabel ako v prvom pripade.
Kolem a kolem, kvalitny single wire kabel s dostatocnym prierezom 2.5mm2 a viac a kvalitna vyhybka v repro by mala stacit.
Moj nazor.
Logicky mi z toho vyplyva, ze ked toto zapojenie vyrazne a pocutelne zlepsi zvuk, moze za to vacsi prierez kablov voci jednemu mensiemu. Jeden kabel o dostatocnom priereze musi spravit rovnaku sluzbu. Ak nespravi, je zly.
Pri bi-amp je to rovnake, plus sa pridava ciastocne obidenie vyhybky v repraku a presunutie tejto povinnosti na zosik. Ak to zlepsi zvuk, vyhybka bola nic moc, resp. aj ten kabel ako v prvom pripade.
Kolem a kolem, kvalitny single wire kabel s dostatocnym prierezom 2.5mm2 a viac a kvalitna vyhybka v repro by mala stacit.
Moj nazor.
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
mno, tvuj nazor ctim, jen by to chtelo vyzkouset a nemudrovat od klavesnice
Vyskusanim/vypočutím uznávam že by som počul, čo by som počul. A ak by som počul rozdiely boli by spôsobené asi tým čo som písal 
Ale ac sú veľmi pekné bedne všeobecne a rad by som ich niekde počul, to je fakt. Napriek tomu že je to "cina"
Ale ac sú veľmi pekné bedne všeobecne a rad by som ich niekde počul, to je fakt. Napriek tomu že je to "cina"
Ten Bi-Amp má možná opodstatnění, ale tomu moc nerozumím, nevím jak je to signálově už k zesilovačům (myslím jestli jeden zesiluje pouze spodek pásma a druhý zbytek).
Ten Bi-Wire jsem zkoušel a mám tak zapojeno, ale pouze proto že se mi to líbí a vypadá to dobře. Když jsem tenkrát repro z původního single zapojil do Bi-Wire, přínos jsem slyšel okamžitě, ale asi cca po půl roce jsem potřeboval káblík ještě upravit a pro poslech při úpravách zapojil zpět single ... a přínos byl ten tam.
A omlouvám se za
, protože repro AC nemám, tak že mé poznatky nejsou relevantní.
Ten Bi-Wire jsem zkoušel a mám tak zapojeno, ale pouze proto že se mi to líbí a vypadá to dobře. Když jsem tenkrát repro z původního single zapojil do Bi-Wire, přínos jsem slyšel okamžitě, ale asi cca po půl roce jsem potřeboval káblík ještě upravit a pro poslech při úpravách zapojil zpět single ... a přínos byl ten tam.
A omlouvám se za

Tiez som toho vela preciatal o roznych typoch zapojeni az sa naskytla prilezitost, kedze mam kabel, ktory bi-wire umoznuje. Neviem posudit jeho kvalitu, ale predpokladam, ze v cene 900 EUR by to nemal byt horsi ako "dvojlinka" s dostatocnym prierezom. Pomerne vela repro kablov sa u mna vystriedalo a tento sa osvecil aj oproti inym drahsim. Nie som odbornik, v tomto pripade je ale realny posun vo zvuku pocutenly aj pre akehokolvek laika. A preco by to malo byt lepsie? Mozno prepojky nie su dostatocne OK, mozno nedochadza k ruseniu (stredovysky s basom), len domienky. Je mozne, ze podobny vysledok by bol dosiahnutelny aj s kvalitnejsimi prepojkami.MuVo píše: ↑13 bře 2019 13:54Dik, takze je to tak ako som si myslel, bi-wiring sa len rozdeli na dva pary hned za zosilovacom. Nebol som si len uplne isty.
Moj nazor.
No a ak ma niekto nazor, ze staci "kvalitny single wire kabel s dostatocnym prierezom 2.5mm2 a viac", tak odporucam nebat sa a vyskusat. Ak ziadne rozdiely pocut nebude, potom pravdepodobne pocuva inym sposobom a bavi ho to tak ako to ma...
MuVo při zapojení bi amp se vyhybka neobchazi, pouze se rozdělí na výšky a středobasy.
Vyhybka je zapojena stále.
Vyhybka je zapojena stále.
A pokud chceme mit kompletni moznosti, muzes mit horizontalni a vertikalni BI-AMP
. A ted hura do praxe a zkouset. Uz se to tu resilo, je to vec preferenci i financi, nekdo radeji doporucoval poradny integrac nez "laciny" bi-amp. Kdo ma rad veci dotahle do detailu, tak idealne jedno zarizeni, jedno ucel. A urcite prijemnejsi resit delenec nez ladeni kabelama
.

Primaluna - Reference3A - Pioneer - Denon - DH Labs - ViaBlue - konvolut elektronek :)
Moje řeč ... prostě a jednoduše z 95% pouze placebo efekt ...
Podle mého je lepší řešení je koupit jeden celkově vyspělejší, robustnější, výkonější a zvukově lepší koncák za 100 než pokoušet se dokázat totéž dvěma horšími za 50 v bi-ampu. Bi-wiring jsem střídal několik variant a několik měsíců po sobě, nejdřív single-wiring s originál mosaznými propojkami plech, pak s propojkami zhotovenými ze stejného kabelu jako jde od zesu, pak bi-wiring a zase zpátky, pak jsem i zkracoval dobu po kterou jsem jednotlivé varianty poslouchal, výsledek je takový, že to nemění vůbec nic.
Řešit celou sestavu dneska znovu, koupil bych jednoznačně aktivní ATC SCM100A Classic a k nim dobrý DAC s atenuační regulací na výstupu. Ale teď prodávat co mám se ztrátou a přidávat další desítky tisíc navrch, to už řešit fakt nebudu, na to jsem příliš spokojen s tím jak to hraje a polepšit si ve zvuku o 5% za majlant, to by mi asi nepřineslo příliš radosti z rozhodnutí.
Řešit celou sestavu dneska znovu, koupil bych jednoznačně aktivní ATC SCM100A Classic a k nim dobrý DAC s atenuační regulací na výstupu. Ale teď prodávat co mám se ztrátou a přidávat další desítky tisíc navrch, to už řešit fakt nebudu, na to jsem příliš spokojen s tím jak to hraje a polepšit si ve zvuku o 5% za majlant, to by mi asi nepřineslo příliš radosti z rozhodnutí.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
No zvukový rozdíl mezi ATC 100 a 250Ti je spíš tak 200 % než 5 %
. Resp. pokud někdo rozdíl mezi špičkovou bednou a 250Ti vnímá na hranici slyšitelnosti (oněch 5 %), pak je zbytečné, aby za hifi utrácel víc než 15 tisíc...
.

Určitě, naslepo bys ani netipnul co hraje, ale huba plná žvástů, ta by byla 

Možná jsi jen špatně pochopil co Strejdin napal, popsal svou praktickou zkušenost pravda trošičku ne zcela srozumitelně. No já to pochopil opačně než Ty.
Píše, že zapojil Bi-Wire a okamžitě slyšel zlepšení, po půl roce jeden kabel odpojil a při zapojeném pouze single-jednom kabelu bylo to zlepšení pryč. Takto to chápu já.
Ale věta předtím:"Ten Bi-Wire jsem zkoušel a mám tak zapojeno, ale pouze proto že se mi to líbí a vypadá to dobře. " vypovídá spíše o opaku, měli bychom asi více zvažovat co a jak píšeme.
Noble Audio - výroba a prodej
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
RedBaron:
Rozdílná zkušenost, smiř se s tím, že jiní lidé slyší jinak. Už jsem to psal, o 250Ti jsem uvažoval, ale utekl od nich, páč středy a výšky pro mě postrádaly rozlišení, živost. ATC jsou pravý opak.
Rozdílná zkušenost, smiř se s tím, že jiní lidé slyší jinak. Už jsem to psal, o 250Ti jsem uvažoval, ale utekl od nich, páč středy a výšky pro mě postrádaly rozlišení, živost. ATC jsou pravý opak.