Aurum Cantus

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Strejdin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Aurum Cantus

Příspěvek od Strejdin »

NA píše:
14 bře 2019 08:36
marvinnrv píše:
14 bře 2019 06:16
Strejdin píše:
13 bře 2019 16:12
Když jsem tenkrát repro z původního single zapojil do Bi-Wire, přínos jsem slyšel okamžitě, ale asi cca po půl roce jsem potřeboval káblík ještě upravit a pro poslech při úpravách zapojil zpět single ... a přínos byl ten tam.
Moje řeč ... prostě a jednoduše z 95% pouze placebo efekt ...
Možná jsi jen špatně pochopil co Strejdin napal, popsal svou praktickou zkušenost pravda trošičku ne zcela srozumitelně. No já to pochopil opačně než Ty.
Píše, že zapojil Bi-Wire a okamžitě slyšel zlepšení, po půl roce jeden kabel odpojil a při zapojeném pouze single-jednom kabelu bylo to zlepšení pryč. Takto to chápu já.
Ale věta předtím:"Ten Bi-Wire jsem zkoušel a mám tak zapojeno, ale pouze proto že se mi to líbí a vypadá to dobře. " vypovídá spíše o opaku, měli bychom asi více zvažovat co a jak píšeme.
Ne NA, ... marvinnrv správně.
Pravda je taková, že jsem na konci svého příspěvku původně měl : "a přínos byl ten tam, byla to jen psychoakustika nadšení z nové věci" ... ale nechtěl jsem zase moc rozviřovat téma kabelů ve vlákně Aurum Cantus, tak jsem to smazal.
Tak že marvinnrv a s placebo efektem naprostý souhlas.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Díky za vysvětlení.
No u mě se Bi-Wiring vždy projevil, a dokonce jsem zkoušel při dvojitém reprokabelu nasadit i zkratovací "klemy" a byl tu třetí jiný zvuk.
Za mě Bi-wiring přináší změnu v silněji prezentovaných detailech, zvuk více "útočí" na posluchače, při mono-wiringu je naopak více uvolněný a relaxovaný. Při zparalelnění kabelů(použití dvou ale s nainstalovanými klemama) byl zvuk sytější než při jednom kabely.
Noble Audio - výroba a prodej

davidhighend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davidhighend »

A když pak vlkovi rozpárali břicho, naházeli mu do něj kameni, zašili a hodili do studny. ....
NA - tomu taky věříš, že se opravdu stalo.

lubin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lubin »

Slyším to podobně jako N.A. Dokonce se nebráním tomu, použít na basy jiný typ kabelu a na středovýšky také jiný. Lze s tím krásně "čarovat" a slyšet to jde téměř vždy, někdy markantně. Lze si s tím hezky "doladit" zvuk dle svého gusta. Každopádně použití dvou kabelů, nebo řekněme cest na jedno repro, jsem slyšel vždy jako "přínos". Bez klemů. A bez pardonů :-)
PS: na pohádky věřím taky pořád :-)

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

rozdilne kabely pro basy a stredovysky pouzivam ke spokojenosti uz celkem dlouho ...

Obrázek

MuVo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MuVo »

Naozaj sa ospravedlnujem za tento OT, vcelku sa to tu zvrhlo...

Ale fakt je, ze pokial kabel, co je len elektricke prepojenie zosilu s reprakom (idealny stav by bol keby na reprak bol zozadu nasrubovany koncak bez kablu), ten pokial kabel ovplyvnuje zvuk v repraku, nieco je hodne zle. Kabel nesmie mat vplyv na zvuk. A kazdy kabel ktory nema vplyv na zvuk je dobry bez ohladu na dizajn.
Je vam jasne ze klasicky kabel sa sklada z mnozstva mensich tenkych kablikov. A bi-wire len tento pocet zdvojuje, rovnako ako dvojnasobny prierez. Kazdopadne je hranica ked prierez uz nema vplyv na odpor a toto je cielova stanica. Riesit pri 1.5m silovom kabli rusenie a podobne je fakt usmevne...

A teraz naspat k Aurum Cantus. Kto ich z Vas ma a na com pocuva? Ich velke bedne ma velmi lakaju dizajnom vs cena vs zvuk. A ak ich mate, kde ste ich kupili, kde sa daju pocut nazivo?

lubin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lubin »

Něco jsem ti napsal do SZ. Sám hraji na V8F. Povedené repro.

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

no ta moje predchozi fotka jsou moje Aurum Cantus V8F, takze celkem k veci ... s cim je provozuju mas napsane ve "vybaveni", poslechnout je muzes v Olomouci

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

MuVo píše:
14 bře 2019 18:49

Je vam jasne ze klasicky kabel sa sklada z mnozstva mensich tenkych kablikov. A bi-wire len tento pocet zdvojuje, rovnako ako dvojnasobny prierez. Kazdopadne je hranica ked prierez uz nema vplyv na odpor a toto je cielova stanica. Riesit pri 1.5m silovom kabli rusenie a podobne je fakt usmevne...
Dovolím si Tvé sdělení poupravit.
Bi-wire nezdvojuje průřez, to dělá paralelní zapojení, tedy případ když jsou ty dva kabely na vstupu do reproduktorů zkratované propojkama, viz můj předešlý příspěvek. Bi-wire dělá technicky něco jiného.
Průřez má přece z principu vždy vliv na odpor, je to lineární a spojitá záležitost.
Ale dá se určitě říci, že při běžné délce cca. 2m se dá stanovit jako bez kompromisu vyhovující průřez cca. 2x4mm2 a jeho další zvyšování sice přinese snížení odporu ale nepřinese zlepšení zvuku. Z mé praxe beru za plně vyhovující při dvoumetrových reprokabelech průřez už od 2x3mm2.
Noble Audio - výroba a prodej

paolo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paolo »

Rozdíl mezi 3mm2 a 6mm2 je slyšitelný. Ale více je slyšet vliv napájecího kabelu, nebo regenerátoru el sítě.
Rothaudio

MuVo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MuVo »

NA píše:
14 bře 2019 23:07
MuVo píše:
14 bře 2019 18:49

Dovolím si Tvé sdělení poupravit.
Bi-wire nezdvojuje průřez, to dělá paralelní zapojení, tedy případ když jsou ty dva kabely na vstupu do reproduktorů zkratované propojkama, viz můj předešlý příspěvek. Bi-wire dělá technicky něco jiného.
Průřez má přece z principu vždy vliv na odpor, je to lineární a spojitá záležitost.
Ale dá se určitě říci, že při běžné délce cca. 2m se dá stanovit jako bez kompromisu vyhovující průřez cca. 2x4mm2 a jeho další zvyšování sice přinese snížení odporu ale nepřinese zlepšení zvuku. Z mé praxe beru za plně vyhovující při dvoumetrových reprokabelech průřez už od 2x3mm2.
Dakujem za doplnenie od niekoho, kto sa tomu rozumie. Presne k tomuto som sa mnozstvom pokusov pred rokmi dopracoval aj ja. A skoncil som na 2x4mm ktore mi hraju poslednych 5 rokov a "highend" kable ku reprakom (aby bolo jasne) s priemerom hadice k hydrantu ma nechavaju uplne kludnym. V najlepsom budu mat rovnaky zvuk ako mam, v horsom iny, horsi, ovplyvneny.

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

MuVo : no parada tak kabely mas vyresene nehlede na material a co ty AC ?

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Co potom high end lestene prdy ala Nordost, takove nitenky jsou na mile vzdalene prurezu 6mm2 :D.

lubin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lubin »

Heimdall 2 má 5,85 mm2 na kanál, Tyr 2 má 8,45mm2 na kanál, Valhalla 2 má 9,1mm2 na kanál a z levných například Blue Heaven má 2,05mm2 na kanál. Pravdou ale je, že nejlevnější řada řekněme...že to není "ono". :-)
Průřez tedy považujme za "dostatečný" řekněme od řady Norse a výše, i když 2x6mm2 nemá ani ta Valhalla.
U reprokabelu ale, jak nastínil N.A. je spousta dalších proměnných a celkový průřez je jen jednou z nich.

Odpovědět