Ohledně dojmu, že dobré měření se vždy automaticky rovná dobrý zvuk, tak ten jsem opustil ve chvíli, kdy jsem poprvé prokazatelně slyšel rozdíly mezi komponenty, u kterých byl rozdíl v měřitelných parametrech hluboko pod reálnými možnostmi rozlišení lidského ucha (jeden příklad za všechny: RME ADI-2 DAC vs ADI 2 Pro AE, ale byly to mnohé další DACy, zesilovače, kabely...). Mezi měřitelnými parametry a vnímaným zvukem nějaká závislost existuje, zdaleka ale není tak jednoznačná a absolutní, jak se mnozí technokratičtí fanatici snaží mylně podsouvat. To jedině ukazují, že jakýkoliv fanatismus dělá z člověka blbce.
Proč tomu tak je, vysvětlit neumím a ani mě to netrápí. Naštěstí nepatřím k lidem, kteří zastávají přístup, co neznám nebo neumím vysvětlit, to neexistuje. A proto třeba věřím na homeopatii, která mi nejednou pomohla vyléčit to, na čem si tradiční medicína vylámala zuby (např. alergii za rok po předchozím desetiletém neúspěšném snažení klasické medicíny). Proto hudbu poslouchám ušima, ne očima zabodnutýma do grafu na webu a pokud mi něco zní blíž realitě, sáhnu po tom a neřeším okoposlech grafů.
Zajímavé (a příznačné) je, že největší křiklouni bezzubé kritiky Ayon nikdy pořádně neslyšeli, natož aby jej měli doma na známé a naposlouchané sestavě, ale naprosto přesně "vědí", jak hraje

(z grafu z webu). A že jsou to zrovna ti, kdo si dlouhodobě v diskusích ventilují své mindráky a hejtují napříč vlákny kdekoho, to už je jen další "náhoda"

.