AYON
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: AYON
Buntovy halucinácie.
Rozdíl zvuku CD-35S vs ADI-2 Pro AE jsem sem psal. Chtělo by to Bunto mít schopnost udržet informace déle než den. Poraď se se svým gerontologem.
A pokud zastáváš názor, že jsem odpověď dostal, dej sem prosím odkaz na příspěvek skypiho s doporučením na na zesilovac >200 W / 8 Ohm, ktery je BEZ IM zkresleni a s uvedením konkretni hodnoty, od které je IMD jasne slyset?
Argument vyšší cena = automaticky lepší zvuk zde používáš jedině ty v marné snaze jej podsouvat zkušenějším. Já k tomu mám přístup, který už jsem uvedl. No ale chytrému napověz, hloupého kopni, proto ti to sem rád zkopíruji:
Obligátně se tě zeptám na odkaz na jakýkoiliv můj příspěvek, kde explicitně tvrdím, že kvalita zvuku závisí na ceně komponentu. A obligátně jsi zcela impotentní takový odkaz poskytnout, protože jsem tohle nikdy netvrdil, jelikož si to takhle absolutisticky podáno nemyslím. Ano, jakási volná závislost mezi cenou komponentu a kvalitou jeho zvuku zvuku existuje - ADI-2 Pro hraje výrazně líp než DAC Magic Plus, CD-35S hraje výrazně líp než ADI-2 Pro. Vyšší cena dává možnosti použít lepší součástky, náročnější řešení (vývoj, realizace) a to se logicky zpravidla (sic!) pozitivně projeví ve výsledním zvuku. Ale existuje tolik výjimek z tohodle pravidla a "šedivého" území výrazně odlišně hrajících komponent za podobné ceny, že zastávat takový názor opět může jen Bunta.
Rozdíl zvuku CD-35S vs ADI-2 Pro AE jsem sem psal. Chtělo by to Bunto mít schopnost udržet informace déle než den. Poraď se se svým gerontologem.
A pokud zastáváš názor, že jsem odpověď dostal, dej sem prosím odkaz na příspěvek skypiho s doporučením na na zesilovac >200 W / 8 Ohm, ktery je BEZ IM zkresleni a s uvedením konkretni hodnoty, od které je IMD jasne slyset?
Argument vyšší cena = automaticky lepší zvuk zde používáš jedině ty v marné snaze jej podsouvat zkušenějším. Já k tomu mám přístup, který už jsem uvedl. No ale chytrému napověz, hloupého kopni, proto ti to sem rád zkopíruji:
Obligátně se tě zeptám na odkaz na jakýkoiliv můj příspěvek, kde explicitně tvrdím, že kvalita zvuku závisí na ceně komponentu. A obligátně jsi zcela impotentní takový odkaz poskytnout, protože jsem tohle nikdy netvrdil, jelikož si to takhle absolutisticky podáno nemyslím. Ano, jakási volná závislost mezi cenou komponentu a kvalitou jeho zvuku zvuku existuje - ADI-2 Pro hraje výrazně líp než DAC Magic Plus, CD-35S hraje výrazně líp než ADI-2 Pro. Vyšší cena dává možnosti použít lepší součástky, náročnější řešení (vývoj, realizace) a to se logicky zpravidla (sic!) pozitivně projeví ve výsledním zvuku. Ale existuje tolik výjimek z tohodle pravidla a "šedivého" území výrazně odlišně hrajících komponent za podobné ceny, že zastávat takový názor opět může jen Bunta.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
lidumil:
No to máš vlastně pravdu. To by asi bylo majitelů high-endových komponentů za miliony.
To mě nenapadlo, že by si někdo vymýšlel. Já jsem takový naiva
No to máš vlastně pravdu. To by asi bylo majitelů high-endových komponentů za miliony.
To mě nenapadlo, že by si někdo vymýšlel. Já jsem takový naiva

Oldear,
Buď zdráv, nejde mně do hlavy, proč Tobě, jako vinylovému hifistovi, který kupuje desky a pravidelně provozuje gramofon,přijde k ublinknutí debata o slipmatech vedle na fóru.
Vřele naopak doporučuji vyzkoušet, budeš překvapen, jak je to možné.
Není to žádné voodoo, je to zas jen o fyzice(hustota materiálu, tvrdost podložky...)
Zkoušeli jsme na různých gramofonem, od základních modelů až po Transrotor Rondino s SME ramenem, osazeným přenoskou Fuuga, propojeno Odinem s předzesilovačem,repro B&W 800D3, které krmily dva McIntoshe 1,2kW a i v této sestavě přínos ve zvuku znatelný.
Jinak doporučuji ke koupi lp "Heavy Weaher"od Weather Report vyšla na Music On Vinyl už v roce 2011, tak jestli nemáš, vynikající zvuk i technické provedení.
Omlouvám se za
Buď zdráv, nejde mně do hlavy, proč Tobě, jako vinylovému hifistovi, který kupuje desky a pravidelně provozuje gramofon,přijde k ublinknutí debata o slipmatech vedle na fóru.
Vřele naopak doporučuji vyzkoušet, budeš překvapen, jak je to možné.
Není to žádné voodoo, je to zas jen o fyzice(hustota materiálu, tvrdost podložky...)
Zkoušeli jsme na různých gramofonem, od základních modelů až po Transrotor Rondino s SME ramenem, osazeným přenoskou Fuuga, propojeno Odinem s předzesilovačem,repro B&W 800D3, které krmily dva McIntoshe 1,2kW a i v této sestavě přínos ve zvuku znatelný.
Jinak doporučuji ke koupi lp "Heavy Weaher"od Weather Report vyšla na Music On Vinyl už v roce 2011, tak jestli nemáš, vynikající zvuk i technické provedení.
Omlouvám se za

Dark side of the moon: Nejsi naivní, je to relevantní připomínka. Třeba by si pak někdo mohl vyžádat fotky, jako tomu bylo u pána s "akusticky velmi dobrou poslechovkou" 

Nadral reprosoustavy
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
to Dasta
off topic: Nejsem vinylista, ale "Heavy Weaher"od Weather Report vyšla v roce 2012 i v Hi-Res 176kHz/24bit, 88kHz/24bit a DSD 2.8MHz. Mám tu verzi 88/24, chci o ní napsat do toho kontroverzního
vlákna "Reedice, remastery a remixy do kterých se vyplatí investovat (lepší než původní vydání?)", ale zatím jsem neměl čas na soustředěný poslech, ten jazzrock pro mě není snadný.
Těším se na diskuzi.
off topic: Nejsem vinylista, ale "Heavy Weaher"od Weather Report vyšla v roce 2012 i v Hi-Res 176kHz/24bit, 88kHz/24bit a DSD 2.8MHz. Mám tu verzi 88/24, chci o ní napsat do toho kontroverzního

Těším se na diskuzi.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
No oni se ti plkalpvé velmi rychle odhalí sami, viz třeba zmíněný "akustik" nebo skypi...
Ke slipmatům: kdysi jsem malilinko koketoval s gramcem a výměna slipmatu byla zřetelně poznat i na Debutu III.
Ke slipmatům: kdysi jsem malilinko koketoval s gramcem a výměna slipmatu byla zřetelně poznat i na Debutu III.
Bezne merania nehovoria vsetko, ale pre zaujimavost na audiosciencereview.com je DAC/streamer s najlepsim meranim (120dB SINAD) momentalne Matrix Audio X-SABRE Pro MQA ($2000):
- https://www.audiosciencereview.com/foru ... orld.8729/
Resp. DAC/streamer s najlepsimi meraniami deklarovanych vyrobcom (130 SNR) je Mola-Mola Tambaqui (10000 EUR)
- https://www.mola-mola.nl/tambaqui.php
Na porovnanie, AYON CD-35 ma tento parameter zrejme 70dB.
- znacky-vyrobci/ayon-t9685-15.html#p206198
- https://www.audiosciencereview.com/foru ... orld.8729/
Resp. DAC/streamer s najlepsimi meraniami deklarovanych vyrobcom (130 SNR) je Mola-Mola Tambaqui (10000 EUR)
- https://www.mola-mola.nl/tambaqui.php
Na porovnanie, AYON CD-35 ma tento parameter zrejme 70dB.
- znacky-vyrobci/ayon-t9685-15.html#p206198
SINAD=THD+SNR : https://www.analog.com/en/design-center ... lator.html
A THD 70dB i pri zanedbatelnom SNR odpoveda len cca 11.3 verne prehranych bitom.
Taky bacil2 mi inde tvrdi, ze "DRC je len nutné zlo v prípade keď už nič iné nefunguje". Co je podla neho potom toto? Milosrdne dobro?
A THD 70dB i pri zanedbatelnom SNR odpoveda len cca 11.3 verne prehranych bitom.
Taky bacil2 mi inde tvrdi, ze "DRC je len nutné zlo v prípade keď už nič iné nefunguje". Co je podla neho potom toto? Milosrdne dobro?
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Miero, jaká je souvislost tvých dvou posledních příspěvků s tématem vlákna?
Len porovnanie parametrov: 70dB vs. 120dB vs. 130dB.
V uvode pises "ale ta berevnost a tonalita, kterou má (pětkrát dražší) Ayon, je úchvatná". Mna by napriklad zaujimalo, ako by si ohodnotil napr. ten Mola-Mola Tambaquii, ktory je 2x drazsi nez ten tvoj, ale parametrovo uplne inde. Zial k dispozicii ho nemam, takze k porovnaniu zrejme nedojde.
V uvode pises "ale ta berevnost a tonalita, kterou má (pětkrát dražší) Ayon, je úchvatná". Mna by napriklad zaujimalo, ako by si ohodnotil napr. ten Mola-Mola Tambaquii, ktory je 2x drazsi nez ten tvoj, ale parametrovo uplne inde. Zial k dispozicii ho nemam, takze k porovnaniu zrejme nedojde.
Pitrs si kupu novej hracky urcite dobre zvazil a navyse ten pristroj uz pocul pred tym niekolko krat, a nazory internetovych diskuterov su mu snad ukradnute. Na parametroch mu tiez nezalezi, takze radost by mu moje prispevky kazit nemali - dufam.
Taky vyšlo WR-HW 2xLP u ORG, 45RPM
Jinak se omlouvám za Off Topic...
Ayon jsem měl pár dní doma a poslech mě moc bavil. Kdybych neměl na co hrát, tak bych si ho už nechal. Fakt jsem si to užíval. A o to snad jde, takže doufám, že jste někteří nezapomněli to, že vám hudba může dělat radost....
Dobrý kup gratuluji!!!
Evidentná.. Kde bude asi "úchvatne barevný" DAC so SINAD 70dB v tej tabuľke? Na tom "barevnom" konci skoro úplne vpravo..To je to miesto "pod odkvapom". A presne to vysvetľuje tú "úchvatnosť" v duchu hesla "To je blbý, to se bude líbit!". Pán Werich bol múdry človek,predvídal aj vývoj "highendu"...Miero, jaká je souvislost tvých dvou posledních příspěvků s tématem vlákna?
Obligátne sa ťa spýtam, kde som hovoril explicitne o tebe, ty "druhá strana"..Aj keď náznaky sú aj v tvojich vyjadreniach. A obligátne si úplne dementný pochopiť písaný text a súvislosti. Poraď sa s tým odborníkom s bazukou...Obligátně se tě zeptám na odkaz na jakýkoiliv můj příspěvek, kde explicitně tvrdím, že kvalita zvuku závisí na ceně komponentu. A obligátně jsi zcela impotentní takový odkaz poskytnout, protože jsem tohle nikdy netvrdil,
BVaudio, výroba a predaj