AYON

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odpovědět
PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: AYON

Příspěvek od PMA »

Na druhou stranu je fakt, že technicky jasně horší komponent je při přímém srovnání často hodnocený jako subjektivně zvukově lepší s atributy přesně viz předchozí příspěvek - bohatší zvuk, lepší dynamika, lepší podání prostoru. To není nic proti ničemu, jen konstatování faktu. Teď jde jen o schopnost si toto připustit. S cenou to nemá nic společného.
Pavel Macura Audio

lubin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lubin »

Diskutovaný stroj jsem slyšel u mě doma na sestavě. Hraje zábavně, detailně, s ohromným prostorem a plasticitou. Na ucho velmi, velmi poutavě. Jako přehrávač placek pro mě vynikající. Jako Dac už jsem tak nadšen nebyl, ale pořád pro mne velmi dobré. Tak už to ale bývá, že stroje s horším měřením bývají často na ucho uprednostneny. Za mě stroj postavený nejen hlavou, ale i uchem. Přiznám se ale, že u Dac spíše uprednostnuji přesný výstup signálu a polidstim si ho třeba preampem s flaskama. Toliko moje skromná zkušenost. Vedete diskusi myslim zbytečně dlouho. Omlouvám se za chyby, píšu z mobilu....

Herrer
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Herrer »

Povedený drahý komponenty hrajou líp, než podobně povedený v levnější kategorii, to přeci není nic extra objevnýho :-)

Ayon neznám, neslyšel jsem, ale status legendy mu nejspíš nepřísluší jen díky cenovce. A jestli je třeba technicky ne úplně přesnej? No a co? Já osobně dám vždycky přednost tomu, když mě hudba baví, plní emocemi, než superpřesná pila, která je ale třeba studená jak čumák německýho ovčáka. Jasně, emoce má vyvolávat hudba, ne komponenty, ale i to jsou přeci množiny, který se dost výrazně prolínaj. Nebo jste, Vy, měřiči, fakt nikdy nezažili, že technicky dokonalý komponenty bez tý kýžený, těžko popsatelný a pro mě i vysvětlitelný nadstavby, dokážou odosobnit i tu sebevíc dojímavou píseň? Protože já jo :-)
Nadral reprosoustavy

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

má to něco, na co lidi tolik slyší,
Si 100% istý, že je to výlučne o "slyšeném"??.. Za menej ako "pade" (+-...) skús toto
https://www.oktoresearch.com/dac8stereo.htm
viac tu, https://www.audiosciencereview.com/foru ... -amp.7064/
Naposledy upravil(a) BVa dne 28 srp 2019 14:48, celkem upraveno 1 x.

Herrer
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Herrer »

BVa: Díky moc za tip, prozkoumám to, ale dřív bych raději nějaký autoritativnější zesík.
Nadral reprosoustavy

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Oldear,
Buď zdráv, nejde mně do hlavy, proč Tobě, jako vinylovému hifistovi, který kupuje desky a pravidelně provozuje gramofon,přijde k ublinknutí debata o slipmatech vedle na fóru.
Vřele naopak doporučuji vyzkoušet, budeš překvapen, jak je to možné.
Není to žádné voodoo, je to zas jen o fyzice(hustota materiálu, tvrdost podložky...)
Zkoušeli jsme na různých gramofonem, od základních modelů až po Transrotor Rondino s SME ramenem, osazeným přenoskou Fuuga, propojeno Odinem s předzesilovačem,repro B&W 800D3, které krmily dva McIntoshe 1,2kW a i v této sestavě přínos ve zvuku znatelný.
Jinak doporučuji ke koupi lp "Heavy Weaher"od Weather Report vyšla na Music On Vinyl už v roce 2011, tak jestli nemáš, vynikající zvuk i technické provedení.
Omlouvám se za *offtopic*

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dark side of the moon »

to Dasta
off topic: Nejsem vinylista, ale "Heavy Weaher"od Weather Report vyšla v roce 2012 i v Hi-Res 176kHz/24bit, 88kHz/24bit a DSD 2.8MHz. Mám tu verzi 88/24, chci o ní napsat do toho kontroverzního :) vlákna "Reedice, remastery a remixy do kterých se vyplatí investovat (lepší než původní vydání?)", ale zatím jsem neměl čas na soustředěný poslech, ten jazzrock pro mě není snadný.
Těším se na diskuzi.

vitek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vitek »

Dasta píše:
30 srp 2019 08:41
Jinak doporučuji ke koupi lp "Heavy Weaher"od Weather Report vyšla na Music On Vinyl už v roce 2011, tak jestli nemáš, vynikající zvuk i technické provedení.
Omlouvám se za *offtopic*
Taky vyšlo WR-HW 2xLP u ORG, 45RPM
Jinak se omlouvám za Off Topic...

Ayon jsem měl pár dní doma a poslech mě moc bavil. Kdybych neměl na co hrát, tak bych si ho už nechal. Fakt jsem si to užíval. A o to snad jde, takže doufám, že jste někteří nezapomněli to, že vám hudba může dělat radost....
Dobrý kup gratuluji!!!

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Tady dražší i highednovější brácha a ejhle.. zvuk není neutrální. dokonce ho vysochali umělci, nikoliv postavili konstruktéři.
S chutí jsem si to přečetl. Doporučuji. *2thumbsup*
https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... d2500-mkiv

Také vokál v už tak sametové nahrávce byl krásný, sladký, bohatý a barevný, byl vysloveně sytý a hlaďounký, až byste chtěli vstát a hledat v řetězci onu "kulatící" elektronku. A přeci přes vší uvolněnost a to, kterak nenuceně a bez tlaku vyznívá, máte pocit, že zpěvačka opanovala prostor, že jí náleží přirozená dominance v nahrávce a že střední pásmo s krásnou jemností vytéká vpřed. Pod vší tou relaxovanou pohodou je ale cítit, že přehrávač nabízí dobré rozlišení, že jen nepatrné množství toho typického neklidu na pozadí signálu nechává skvěle vyniknout transparentnost nahrávky a že detaily a nuance vynikají nenásilně a samozřejmě v míře sebevědomě high-endové. *2thumbsup* *palec*
Nechci si představovat, jak by to hrálo s pěti takovými komponenty v řetězci. :lol:

Herrer
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Herrer »

Hrálo by to úplně nejkulaťoulinkatěji. Pan Březina je básník a nemůžu si pomoct, mně se jeho texty líbí :)
Nadral reprosoustavy

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

No, konecne sa tema trochu ukludnila.

Za seba - voci elektronkam ako takym vobec nic nemam, a mam napocuvane stovky/tisice hodin doma [sice na PP a nie sa SET]
Dodnes ma otec cely front end [preamp + zdroj elektronkovy AR REF6 a REF CD9, napojene na ATC 50 ASLPro]. [inac toho AR zvuku, tam je tak akurat, uz viac by bolo moc]
Odisiel som od elektroniek, ked som sa rozhodol ist od Wilson Audio spat k elektrostatom, a tam to bolo pre ten Audio Research koncak proste trapenie.

Mam moznost pocuvat aj AYON - u svojho obch. partnera/kamarata - sparovane s hornami ZIngali - neviem nazov, ale tie lepsie SET monobloky + preamp, zdroj ma accuphase.

Myslim, ze ta debata AYON vs RME je uplne mimo, to su predsa pristroje s uplne inou filozofiu a konstrukciou.
RME ja povodne profesionalny stroj, ktory je urceny na co najvernejsiu DA konverziu. O nejake emocie, gulate basy, zamatove stredy a ta obvykla hifisticka poezia - to tam je uplne nepodstatne.
Je RME najlepsi/najpresnejsi/najlepsie merajuci? to asi tiez nie, proste RME chytilo dieru na trhu vytvorilo urcity kult okolo seba. V rovnakej cenove kategorii sa toho najde hocikolko - ci uz Benchmark Audio, Mytek, Matrix atd atd.

a AYON - to je proste kompetentne postaveny SET elektronkovy CD/Preamp, zo vsetkymi kladmi aj zapormi. Ziadne SET na svete nikdy nebude merat ako HYPEX Ncore alebo dobre implementovane AKM/ESS. To co Pitr opisuje ako emocie, ktora citi v tej hudbe, to je typicky prejav skreslenia, ktore SET maju. A su na svete desattisice ludi, ktori nic ine ako SET nechcu, lebo to je pre nich ta jedina spravna emocia, ktoru chcu z hudby dostat.
Kazdy ma pravo na svoj vlastny svet a svoju vlastnu hudbu a cestu k nej. a ak Pitrs objavi cestu k muzike cez "skreslenie", tak aj tak dobre. A nikto mu do toho nema moc co kecat.

Za mna - za tie peniaze dobra kupa, ked sa nahodou omrzi, aspon vela nestrati. A ked nasiel svoju cestu - este lepsie.

@Pitrs - 2 otazky - pred nejakym casom si tu riesil dost tragicku akustiku v miestnosti, az sa dobre pamatam - riesil si to? Alebo sa to nejako ukudnilo tymi revelmi? Mas nejake novsie merania, co by si chcel postnut?

+ myslim, ze zakladom, ked mas takto vyrazne znejuci komponent, je mat zvysok retazca uplne transparentny - to tie revely asi su OK, ale myslim, ze ten koncak, je asi najslabsi clen zostavy - ked budes menit, vobec by som sa nebal vyskusat nejaky kompetentny HYPEX alebo nieco podobne. Ten AYON to utahne v tej eufonickej polohe.

Nech sa ti dobre pocuva.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Vzpomínám si na svoje první lampy -- to nadšení bylo gigantické, housle konečně zněly jako housle, všechno bylo lepší, VŠECHNO. Dodnes si vzpomínám, jak jsem psal na fórum, že i Kodymova akustická kytara dostala úplně nový rozměr -- najednou je jasně slyšet, že je to drahá a skvěle naladěná kytara...
Lampy můžou být návykové a konečná.
Přeju skvělé poslechové zážitky...

(osobně pro mě bylo ovšem nejdůležitější zbavit se klasických boxových beden - planáry, bi-poláry, otevřené..... všechno lepší než boxy)

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Jsem zpět z dovolené a naprosto zbožňuju ten okamžik, kdy si poprvé po delší době pustím hudbu na své sestavě :-). Asi to znáte všichni... Při delším / každodenním poslechu si ucho zvykne , ale ten prvotní vjem z reálnosti, prostorovosti, dynamiky, rozlišení, ten mě vždycky dostane :-).
Fidji99 píše:pred nejakym casom si tu riesil dost tragicku akustiku v miestnosti, az sa dobre pamatam - riesil si to? Alebo sa to nejako ukudnilo tymi revelmi? Mas nejake novsie merania, co by si chcel postnut?
Šedivá je teorie a zelený strom života :-), takže přestože sám zastávám názor, že nejdřív akustika a až pak komponenty, nákup Ayonu vyčerpal většinu peněz, které jsem měl odložené na vybudování nové poslechovky :-). No ale peníze budou, my nebudem, tak jsem novou polechovku jen odsunul v čase a pustím se do ní v zimě. Na jaře už taky začne být potřeba uvolnit pokoj, ve kterém jsem s hudbou teď, takže na mě asi začně trochu tlačit i velitelka :-).
Nějaké základní úpravy tu mám, ale je to provizorium. Naštěstí to vcelku přijatelně řeší poslech v relativně blízkém poli (2 m od beden při rozteči výškáčů 2.4 m)
Fidji99 píše:myslim, ze zakladom, ked mas takto vyrazne znejuci komponent, je mat zvysok retazca uplne transparentny - to tie revely asi su OK, ale myslim, ze ten koncak, je asi najslabsi clen zostavy - ked budes menit, vobec by som sa nebal vyskusat nejaky kompetentny HYPEX alebo nieco podobne.
V každé sestavě je vždy nějaký komponent, který by se dal označit za nejslabší vůči celku. Myslím si ale, že to není o tom, mít všechny komponenty perfektní, ale spíš o tom, mít komponenty, které fungují podle představ jako celek. A v tomhle smyslu je má současná sestava zatím s velkým náskokem nejdál ze všecho, co jsem kdy dome měl. Teď není největší brzdou A21, ale akustika. A A21 mě hodně baví svou rytmikou, podáním basů a průhledností zvuku. A taky nejsem Rothschild, takže další investice do hifi krom té poslechovky zatím neplánuju. Mám i další penězožravé koníčky a nechci slevit ze své zásady, že jejich provozování nesmí mít dopad na chod a pohodlí rodiny, jejíž jsem teď jediný živitel.
Fidji99 píše:dufam, ze ked budes to RME predavat, tak pravdivo opises zvuk ->
"prodam RME DAC s technicistnim, studenym, plochym zvukem bez emoci, sen kazdeho technokrata"
:-) samozřejmě, pokud se mě někdo zeptá, jak se zvuk jeví oproti výrazně lepšímu DACu :-).

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Naprosto respektuji rozhodování se podle subjektivních preferencí, jen mít koule si přiznat, že je to třeba díky změně původního signálu. Myslím, že jsem znal někoho, kdo by je měl, Petře.
Pavel Macura Audio

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

PMA píše:
27 zář 2019 12:04
Naprosto respektuji rozhodování se podle subjektivních preferencí, jen mít koule si přiznat, že je to třeba díky změně původního signálu. Myslím, že jsem znal někoho, kdo by je měl, Petře.
Jako by se stalo, Pavle ;) :
post206792.html#p206792
PítrsPraha píše:Jinak mé nadšení z přirozenosti zvuku Ayonu neupadá, naopak :-). Včera jsem sjížděl "hudbu mládí", většinou zvukově průměr až podprůměr (Delinquent Habits, Cypress Hill, Beastie Boys apod.) a užil jsem si to náramně. A to je to hlavní, co Ayon v mojí sestavě přinesl: mnohem větší radost z poslechu než kdykoliv před tím. Mohl bych sice donekonečna onanovat nad mnohem lepšíma parametrama RME, ale čučet na grafy mě nebere. Bere mě poslech hudby a ta s Ayonem baví mnohem víc *thumbs up* . Že nemá dechberoucí měření, je mi u zadele :-). Počítá se husí kůže při poslechu, počítá se nutkání sázet jedno (SA)CD za druhým, počítá se chuť ukrást si každý den aspoň hodinku na poslech. Přístup "měří to skvěle, ale poslech mě nebaví" není pro mě. Třeba někdy objevím skvěle měřící DAC, který k tomu bude i skvěle hrát. Zatím jsem na takový nenarazil, zato jsem narazil na fantasticky hrající přehrávač, který u mě zůstane hodně dlouho... *2thumbsup*

Odpovědět