AYON
Re: AYON
Jelikož jsem čerstvým vlastníkem Ayon CD 2s (viz mé osobní vlákno) rád bych se podělil o jakékoli osobní zkušenosti a informace s někým kdo vlastní nějaký CD přehrávač od této firmy. Například - Tento přístroj používám i jako předzesilovač a při aktivaci PLAY po načtení disku se ozve cvaknutí (sepnutí ?) a po ukončení přehrávání to samé. Zajímá mne, jestli má někdo stejnou zkušenost nebo se toto děje jen při aktivaci předzesilovací části nebo vůbec ne? Ne že by to byl nějaký zásadní problém při poslechu, jenom jsem se s tím zatím u žádného CD přehrávače nesetkal.
Možná toto osvětlí i vlastníci jiných přístrojů od jiných firem, kde se toto děje a proč.

Ten "problem" se cvakanim ve skutecnosi zadny problem neni. Jedna se pouze o sepnuti / vypnuti jakehosi relé po nacteni / dohrani CD a ma to tak byt.
Nedela to jen tvuj "Ayon" ale napriklad i muj "Onkyo DX 6850" a i nektere dalsi, velmi dobre masinky....
Presnou podstatu a duvod / dalsi detajly by mozna mohli vysvetlit zdejsi "elektrikari".
Nedela to jen tvuj "Ayon" ale napriklad i muj "Onkyo DX 6850" a i nektere dalsi, velmi dobre masinky....

Presnou podstatu a duvod / dalsi detajly by mozna mohli vysvetlit zdejsi "elektrikari".

Přehrávač má také přepínač na převzorkování 24/192. Při přehrávání klasického CD formátu se moje ucho tady jaksi nechytalo. Jde mi o to, jestli v mém případě při přehrávání běžných CD by měla nastat nějaká změna nebo je tato funkce určena pouze pro přehrávání souborů ve vyšším rozlišení 

Kdo nemáte vyřešený špičkový CD přehrávač, převodník a předzesilovač tak tuhle mašinu v plné palbě ve Studiu Panský Dvůr nenechte ležet.
Nemůžu se na tu nabídku dívat, protože se cítím jako narkoman na odvykačce při pohledu na injekční stříkačku plnou "dobrot". Tak ať to rychle zmizí
Nemůžu se na tu nabídku dívat, protože se cítím jako narkoman na odvykačce při pohledu na injekční stříkačku plnou "dobrot". Tak ať to rychle zmizí

- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Tak jsem se na NINův tip stal velmi spokojeným vlastníkem CD-35 Signature. Dojmy jsou zatím velmi čerstvé a převládá nekritické nadšení, ale jakmile se poslechově trochu usadím, rozepíšu svoje dojmy. Bude to ale stručné psaní. 105 bodů ze 100
.

- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
...a prasátko na hifi je zase prázdné, tudíž se budování nové poslechovky místo půdy odkládá. 100x jsem si mohl říct, že přeci akustika je ten nej... prvek řetězce, že si tedy zaslouží tu nej... pozornost, že už chci pryč z dosavadní provizorní poslechovky se sádrošema, který se zvukem dělají divy... Ale pak jsem Ayon (zase) slyšel a bylo rozhodnuto
. Ta tonální bohatost a plasticita, ta je k sežrání
.
Snad nejsem sám, kdo to takhle má
. A děkuji za gratulace
.

Snad nejsem sám, kdo to takhle má

- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Asi tak
.
RME ADI-2 Pro je superšpičkový DAC, navíc s hromadou dalších funkcí a výbav (balanced sluchátkáč, ekvalizér, AD převodník...) a kromě toho je v Anniversary edici s průhledným vrchník krytem ještě opravdu krásný, ale ta berevnost a tonalita, kterou má (pětkrát dražší) Ayon, je úchvatná.
SACD Denon 2020 má zvuk nakročený k charakteru Ayonu, ale Ayon jde ve všem o kus dál...

RME ADI-2 Pro je superšpičkový DAC, navíc s hromadou dalších funkcí a výbav (balanced sluchátkáč, ekvalizér, AD převodník...) a kromě toho je v Anniversary edici s průhledným vrchník krytem ještě opravdu krásný, ale ta berevnost a tonalita, kterou má (pětkrát dražší) Ayon, je úchvatná.
SACD Denon 2020 má zvuk nakročený k charakteru Ayonu, ale Ayon jde ve všem o kus dál...