Bowers & Wilkins

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odpovědět
combos
Kontaktovat uživatele:

Re: Bowers & Wilkins

Příspěvek od combos »

Děkuji Machalíkovi,že se obtěžoval prohledávat internet-asi jich moc nebude.Zajímalo by mne jestli je v ČR někdo má.Majitelé ozvěte se!!!

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Výkon zesilovače nepřeceňuj. Není to tak horké, jak to vypadá. Sám jsem se o tom přesvědčil a to na svých Matrixech 801mkII. Zkusil jsem je hrát se zesilovačem Naim Nait 5i (50w/8ohm a rozhodně mohu říct, že nedostatkem výkonu jsem nestrádal. Spíše než o výkon (o ten samosebou taky) jde o stabilitu zesáku a schopnost ukočírovat velký basák, jako v případě 801. Vzhledem k citlivosti beden bych viděl jako dstačujícíc výkon kolem 100W/8ohm (asi jsou také 8ohmové, nebo ne??) Spíše bych obecně nedoporučil lampy běžně dostupné, protože to sjou většinou zesilovače, kde se může projevit malý důraz na basech. Ale např. Audiomat Solfege reference je hodně dobrá volba v lampách, nebo nějaké modely VTL, či McIntosh.

combos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od combos »

Zdeny píše:Výkon zesilovače nepřeceňuj.

Samo sebou nekoukám jenom na výkon.Zbírám na foru info.nejsem v tom moc zakouslej teprve se zakousávám/zaposlouchávám/,ze všech těch zesíků co se potuluje internetem ,tak ten tvůj se mi nejvíc zamlouval/píšeš jinde -sobotu bude prodán./

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

Vážení,vím že tento příspěvek by měl patřit do rubriky "potřebuji poradit",ale svým obsahem nijak nevybočuje od tématu B+W.
Jeden dobrý známý má možnost koupit 6 let staré Nautilusy 802 za relativně lidskou cenu.
Na mysl pak samozřejmě přicházely další otázky,které vždy přinesly další a další červy pochybností.
Největší červ se jmenuje ROTEL .Ten už léta spolupracuje s B+W a najednou se mi dostalo odpovědi,že celá ta desítková řada se údajně už nevyrábí,přestože nejen na stránkách našich ,ale i evropských je v nabídce.Jejich nová produkce je už ve třídě D,což nějak u mě vyvolává smíšené pocity.Podle sdělení jednoho z významných prodejců je sice ROTEL součástí B+W group,ale obchodním tahem B+W je orientace na Classé což je cenově naprosto nepřijatelné .
Považoval jsem napájení dvojicí RB-1070 (2x330W ) nejen za naprosto dostačující pro tyto "macíky",ale i za poměrně "levnou".V kombinaci s RC-1070 předzesilovačem bych nepřekročil 70 tis.
Je zde tedy někdo , kdo tyhle skvosty vlastní nebo o někom takovém ví ? Navrhněte prosím nějakou rozumnou variantu .
Díky

Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

*offtopic*
ryze subjektivní hodnocení, ale v kombinaci s Classe mi to přišlo takové nezáživné, nevím kde byla chyba.

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

Subjektivní hodnocení ? Od koho ? Čeho?
Upřesni,prosím.

Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

spojení Classe + BW 802.

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

Ano ten názor má i Zdeny ,který mi napsal sz.
Zkusíme se domluvit telefonicky s někým ve studiu Adostaudio,jestli by nám třebas i za poplatek neumožnili testnout ty 802 ve svém studiu.Mají tam totiž i Vincenty,které by se svým výkonem nemusely mít problémy .
Mám z toho trošku husí kůži.Radit při koupi tak drahých boxu a ještě z druhé,vlastně třetí,ruky :?
Nejsem zase tak zkušený :cry:

Zbynek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zbynek »

Pro fanoušky značky: po šesti letech Bowers & Wilkins představí na nadcházejícím CESu novou generaci osmistovkové řady.

http://blog.bowers-wilkins.com/theinsider/?p=368

Obrázek Obrázek Obrázek

První fotky jsou tady: http://bwgroup.keycast.com/default.aspx ... pflgs=1110

Model 801 Obrázek zdá se vypadl z řady a jeho výroba končí ...

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Mna by moc zaujimalo, kam sa stratila 7xx rada...

Mike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike »

řada 7xx byla nahrazena řadou CM. Dle mého si tím hodně pohoršili vyhodit velmi prodávanou řadu.

agustini
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agustini »

..ten cierny klavirny lak im naozaj pristane! Skoda ze pasiv je uz u mna pase.. inak ten zvuk B&W sa mi pacil. Na moje prve HiFi bedne od B&W spominam iba v dobrom (DM602). Nieje to cesta absolutnej hodnovernosti ale to ich prijemne jemne medove skreslenie na stredoch, ladovost vysok a dynamika basov u mna vzdy predstavovala zvuk ktory mi bol prijemny. Mna pri dlhodobejsom posluchu ich prejav skor dostaval do hladiny alfa ako rusil. Skoda ze uz nerobia 801-tky co boli z novej rady Nautilus podla vacsiny ludi co poznam ich najlepsie bedne z produktovej rady. Nepokracovanie v 7-ckovej triede, modely typu "zeppelin" a dokonca aj sluchatka k iPod... uz dost napoveda o tom ako zasiahla kriza tento HiFi gigant. Aj ten ich popis "Home Theater, iPod & Hi-Fi Speakers – Bowers & Wilkins " svedci o tom ze vyrabat sa musi hlavne to co sa predava.. to je dost smutne. Z cisto HiFi spolocnosti smerujucej svoje usilie na produkovanie co najhodnovernejsieho zvuku sa stava firma ktora robi skor mainstream.. *thumbs down*

amon26
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od amon26 »

Zdravím všetkých. Preruším vašu diskusiu o 800-vkovej rade.
Som totiž vlastníkom Bowers & Wilkins 685 a musím dodať že spokojným. Tvoria spodok produktovej línie, na druhej strane, do relatívne malej, dobre zatlmenej miestnosti mi sadli výborne. Skrátka si myslím, že pomer ceny a úžitkovej hodnoty je vynikajúci aj napriek výrobe v Číne.

Súhlasím však s odporom niektorých členov fóra ku konzumnému smerovaniu spoločnosti. iPhone v dobrom hifi nemá čo hľadať (dokonca ani s nekomprimovaným AAC).

Dneska som na ich stránke dokonca našiel reproduktory k PC. Nemusia byť špatné, ale...

Hopp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hopp »

Súhlasím však s odporom niektorých členov fóra ku konzumnému smerovaniu spoločnosti. iPhone v dobrom hifi nemá čo hľadať (dokonca ani s nekomprimovaným AAC).
Vlak je uz rozbehnuty a chysta sa k tomu aj adekvatna novinka:
http://www.bowers-wilkins.de/display.as ... PROMOLINK1

AM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AM »

b&w v 800kove rade hraje paradne v 5.1, ale ve stereu pro me nic zvlastniho

Odpovědět