CABASSE

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odpovědět
Dragon
Kontaktovat uživatele:

Re: CABASSE

Příspěvek od Dragon »

NA - odkiaľ si na to prišiel, že IROISE 500 nemajú hroty od výrobcu. Predstav si, že majú - na jednej strane hrot a na druhej je robený do oblúka - takže majú dve možnosti použitia v reprosústave. :idea:

Takže keď IROISE 500 má slabé spodky a zlú konštrukciu - tak sa poďme baviť o KARACH

Obrázek

Obrázek

The Cabasse Kara loudspeakers. A point-source marvel deserving of our Ultra Audio MegaSystem Award, 1st Place.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

To lubos
Ok, tak hroty můžou dodávat, každopádně ve studiu měl dovozce ty bedny bez hrotů.
Bylo by velmi špatné, kdyby se 2p model s polovičním objemem i cenou mohl rovnat, nebo ne.

To Dragon
Jak jsem již psal "Neznám ale ty jejich nejdražší kreace, tam jsou ale již nelidské ceny."
Znám je jen od "vidění" takže o nich si se mnou nepokecáte.
Noble Audio - výroba a prodej

Dragon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dragon »

NA píše:To lubos
Ok, tak hroty můžou dodávat, každopádně ve studiu měl dovozce ty bedny bez hrotů.
Bylo by velmi špatné, kdyby se 2p model s polovičním objemem i cenou mohl rovnat, nebo ne.

To Dragon
Jak jsem již psal "Neznám ale ty jejich nejdražší kreace, tam jsou ale již nelidské ceny."
Znám je jen od "vidění" takže o nich si se mnou nepokecáte.

Čo som počul KARY, tak sa vôbec nezdajú, že by boli za "nelidskou cenu". Aj keď stáli 350.000,-Kč a cca 450.000,-Sk, pomer výkon/cena bol absolútne v poriadku. *palec*

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

To Dragon

Tobě možná stačí na tu částku pár platů, i když o tom velmi pochybuju, byl bys veliká vyjímka.
Částkou 350.000,- kč to navíc teprve začíná. Co adekvátní zbytek sestavy? To se dostáváme až tak k 3/4 milionu, kolik lidí mohlo investovat tolik do hifi hraček a kolik se takových pohybuje na forech? Není mnoho ani těch co si mohli dovolit pořídit bedny za třetinu té částky. Stále vidíš mé označení za nepřiměřené?

palipol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palipol »

NA píše:To Dragon
Tobě možná stačí na tu částku pár platů, i když o tom velmi pochybuju, byl bys veliká vyjímka.
Částkou 350.000,- kč to navíc teprve začíná. Co adekvátní zbytek sestavy? To se dostáváme až tak k 3/4 milionu, kolik lidí mohlo investovat tolik do hifi hraček a kolik se takových pohybuje na forech? Není mnoho ani těch co si mohli dovolit pořídit bedny za třetinu té částky. Stále vidíš mé označení za nepřiměřené?
Pochybuješ o tom, že si to niekto v dnešnej dobe môže dovoliť? Stači zdvihnúť zadok od počítača (niekedy dokonca ani to nie je potrebné) a prestať teoretizovať. Poznám ľudí, čo sa proste rozhodli a majú to - je to len vecou stanovenia priorít, odriekania a hľadania. A netreba mať rovno milióny, i keď sú aj takí. Na fórach boli,ale sa vytratili, po tom, čo zostali nepochopení, ich setupy boli primerane nazvané predraženými sračkami a oni vylízanými snobmi.

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

palipol píše:
NA píše:To Dragon
Pochybuješ o tom, že si to niekto v dnešnej dobe môže dovoliť? Stači zdvihnúť zadok od počítača (niekedy dokonca ani to nie je potrebné) a prestať teoretizovať. Poznám ľudí, čo sa proste rozhodli a majú to - je to len vecou stanovenia priorít, odriekania a hľadania. A netreba mať rovno milióny, i keď sú aj takí. Na fórach boli,ale sa vytratili, po tom, čo zostali nepochopení, ich setupy boli primerane nazvané predraženými sračkami a oni vylízanými snobmi.
Myslím, že k tomu není co dodávat. Tak to prostě je. *palec*

palipol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palipol »

Nechcem sa samozrejme dotknúť tých, čo majú obmedzené prostriedky, ale ak to niekto s hifi ( a nakoniec zo všetkým v živote) myslí vážne, je to len otázka času. Prial by som každému, aby si mohol kúpiť svoj vysnívaný setup a tešiť sa so svojou hudbou. Mnohí by konečne pochopili a správali sa podľa toho.

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

Od zn. Cabasse mám poslechovou zkušenost s modelem Karissima. Jejich víceméně extravagantní vzhled nelze přehlédnout v žádném interieru ale určitě je nelze ani přeslechnout.
Doslova naprosto pohodový přednes, kde nic nechybí ani nepřečnívá. Totéž potichu nebo hodně nahlas.
Když to tak vezmu, ono není ani pořádně co hodnotit, základní orientaci jak hrají máte tak za minutu hotovou a potom se poslouchá jen hudba zahraná na mimořádném zařízení. Opravdu repro zmizí a "neotravuje" svojí přítomností, tu a tam zjistíte, že tohle je doma agresivnější, tohle jsem dosud neslyšel nebo jsem si toho nevšiml a pod.
Karissima nejsou levné (590t.), moc peněz stojí asi ta "koule", což jsou 3 repro v jednom, vývoj a vlastně i výroba nebudou za hubičku.
Je to taková varianta k B & W 800, zájemce se už musí rozhodnout sám, jak jinak. Jsou to jeho penízky...

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

To Palipol
Ve vší úctě co Ty o mě víš, že se mě snažíš hodnotit. U počítače a teoretizováním trávím mnohem míň času než laděním hifi věciček, návrhem a výrobou, testováním a poslechem hudby a to už v dobách kdy internet neexistoval.

Pokud přijedeš do Prahy na výstavu můžeš si poslechnout a prohlédnout jedno z mých dítek.

Jinak musím souhlasit, jsou i tací o kterých píšeš, i u nás na severu Čech máme majitele takových hraček jako jsou PASS RUSHMORE, B&W NAUTILUS 801, WILSON AUDIO WITT, KRELL KPS 20i, MARK LEVINSON No.33H,........ ale všichni jejich majitelé jsou lidé s příjmy na takové úrovni, že mají i odpovídající bydlení, auta, oblečení atd. protože žijí z práce jiných. Tito lidé nemají čas ani chuť ťukat písmena na nějaké fora a „potkávat“ se tam s lidičkama co tam řeší stojanovky za 30k a podobně. Tedy žádní běžní lidi, co chodí normálně do práce a odříkáním si našetřili na slušný aparát. Znám takových pár, co si prošli Japonskou komercí po revoluci a neskončili u ní, ale ti mají dnes v sestavě max. 300-500.000,- KČ, a k takovým se řadím i já. Také je fakt, že když už má člověk letité zkušenosti dokáže v hromadě hlušiny najít slušné přístroje s výborným poměrem výkon/cena, popřípadě jim poladěním ještě pomoci, či vyčkat na vhodné věci z druhé ruky, pak i za pár set tisíc to může hrát velmi dobře, o tom mě nikdo nemusí informovat.
;)

Tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tony »

Pavle,
este je tu moznost second-hand, co je v mnohych pripadoch vyborne riesenie ako sa dostat k inak cenovo nedostupnym pristrojom.
Coho by som sa vsak urcite vyvaroval, je kupa CD-prehravaca, tam jedne nikdy nevie kedy sa pokazi...:-(

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

To Tony
Ahoj,
"este je tu moznost second-hand"= "či vyčkat na vhodné věci z druhé ruky"
-že by jste tam u vás už více uměli anglicky než česky, se mi nechce věřit ;)

Tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tony »

ja-ja, du hast recht:-))

Dragon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dragon »

A už je tu debata kto má viac peňazí a kto menej. Kto vie lepšie zladiť aparát a tak ... Bavme sa normálne o reprosústavách a konkrétne o CABASSE nie o peniazoch a finančných pomeroch. :idea:

palipol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palipol »

NA píše:To Palipol
Ve vší úctě co Ty o mě víš, že se mě snažíš hodnotit. U počítače a teoretizováním trávím mnohem míň času než laděním hifi věciček, návrhem a výrobou, testováním a poslechem hudby a to už v dobách kdy internet neexistoval.

Pokud přijedeš do Prahy na výstavu můžeš si poslechnout a prohlédnout jedno z mých dítek.

Jinak musím souhlasit, jsou i tací o kterých píšeš, i u nás na severu Čech máme majitele takových hraček jako jsou PASS RUSHMORE, B&W NAUTILUS 801, WILSON AUDIO WITT, KRELL KPS 20i, MARK LEVINSON No.33H,........ ale všichni jejich majitelé jsou lidé s příjmy na takové úrovni, že mají i odpovídající bydlení, auta, oblečení atd. protože žijí z práce jiných. Tito lidé nemají čas ani chuť ťukat písmena na nějaké fora a „potkávat“ se tam s lidičkama co tam řeší stojanovky za 30k a podobně. Tedy žádní běžní lidi, co chodí normálně do práce a odříkáním si našetřili na slušný aparát. Znám takových pár, co si prošli Japonskou komercí po revoluci a neskončili u ní, ale ti mají dnes v sestavě max. 300-500.000,- KČ, a k takovým se řadím i já. Také je fakt, že když už má člověk letité zkušenosti dokáže v hromadě hlušiny najít slušné přístroje s výborným poměrem výkon/cena, popřípadě jim poladěním ještě pomoci, či vyčkat na vhodné věci z druhé ruky, pak i za pár set tisíc to může hrát velmi dobře, o tom mě nikdo nemusí informovat.
;)
Nedovolil by som si hodnotiť teba, zle to chápeš, reagoval som len na tvoje jednoduché závery ako sa dá - alebo skôr nedá prísť k dobrému highendu.Tvoje skúsenosti uznávam,aj tvoje zapálenie pre odladenú vec aj tvoje dítka osobne poznám - na výstave som bol a Prahu ako svoje bývalé pôsobisko navštevujem pravidelne.

V druhej časti som rád, že sme si porozumeli, patrím tiež do tej kategórie, ktorú si za svoju osobu zhruba definoval. Nerád ale kategorizujem, pre mňa je hifista ako hifista - fanatik, ktorý ide za svojím cieľom v rámci daných možností. Som proti akémukoľvek súpereniu - o tom to vôbec nie je, lepšie povedané nemalo by byť.

A teraz ku Cabasse . Seriózne som si vypočul len model Iroise 500. Stredne veľká sústava so vzdušným a rýchlym prejavom. Bas je pre mormálne miestnosti úplne postačujúci, je suchý a dynamický. Osobne by som za najväčšieho nepriateľa týchto repro považoval veľký dozvuk miestnosti a silič s nedostatočnou kontrolou - napriek tomu, že sú citlivé (okolo 90dB) svedčí im výkonný a stabilný zosilňovač. Je to allrounder - bez problémov zahrá všetky žánre. Na výstavách sme mali možnosť vidieť a počuť aj iné, novšie a vyššie modely - ale raz ma oslovili - inokedy nie, ako sa kto vyhral s nastavením a železom. Ale hodnotenia cez výstavy - tiež sa tomu vyhýbam.

Obrázek

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

To Dragon
Dnes jsem na jednom domě viděl nastříkaný nápis "vše souvisí se vším" nemám co dodat, a ke CABASSE už vůbec ne.

To Palipol
mam rád lidi v pohodě co jsou nad věcí, patříš k takovým, až budeš letos v Praze přijď za mnou, rád Tě poznám.

Odpovědět