CABASSE

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odpovědět
Dragon
Kontaktovat uživatele:

Re: CABASSE

Příspěvek od Dragon »

SCS systém je stará záležitosť. Tam ide hlavne o vývoj meničov, materiálov a dopilovanie tohoto "skoro" dokonalého systému, ktorý vyžaruje viac pásiem z jedného bodu. Skrátka Cabasse vsadilo na náročnú technológiu (ktorú nikto nepoužíva, ale určite nie preto, že nie je dobrá) stavby viac pásmového meniča a doťahuje ju do dokonalosti. Ako som už písal najväčší skok nastal pri prechode z guli TC21 na TC22 - bol tam posun zo 100 Hz na 80 Hz a taktiež z 20.000 Hz na 22.000 Hz (je to iba 20 Hz a 2000Hz ale toto trvalo dosť dlho - asi to pri tomto systéme nie je jednoduché).

odporúčam pozrieť: http://uk.cinenow.com/videos/793-cabass ... ogy-detail

boxer

Příspěvek od boxer »

Protože digitální zesilovače stojí za hovno,tak aby na tuto skutečnost upozornili,v Cabassé udělali bedny v aktivu s digitálním zesílením.
L´Océan
Obrázek

€80000

All new fully digital version
2,250 watts of digital amplification per speaker
TC23 3-way coaxial drive unit from the flagship La Sphére
New 38cm honeycomb dome diaphragm woofer

pininfarino
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pininfarino »

Zatiaľ toho o nových Cabasse L´ocean nie je moc známe - reproduktory sa majú objaviť na trhu až niekedy v apríli 2011. Dragonove informácie teda len stručne doplním: každý reproduktor má zabudované 4 digit. zosilňovače – pre každé pásmo 1 samostatne. Basová sekcia 1kW, stredobasy 500W, stredovýšky 500W a na výšky 250W. To umožňuje (pomocou špeciálneho mikrofónu) nastavovať frekvenciu jednotlivých pásiem a prechodov a tak zvuk zladiť s posluchovou miestnosťou ... L´ocean môžu vyvinúť akustický tlak až 117dB bez skreslenia.. Predzosilňovač /kontrolná jednotka je s reproduktormi prepojený optickým káblom. http://img337.imageshack.us/img337/2980 ... cessor.jpg
Prekvapením je, že budú lacnejšie ako ich predchodca La´sphere. V našom „klimatickom“ pásme asi aj tak nebude moc tých, ktorí si budú môcť L´ocean kúpiť. Ako veľký priaznivec značky CABASSE sa však už teraz teším na test posluch na niektorej výstave. *bravo* http://img72.imageshack.us/img72/8125/cabasselocean.jpg
L’Océan Specifications:
• Type: 4-WAY ACTIVE CO-AXIAL SYSTEM
• 4-way SCS (Spatially Coherent System) speakers
• Drive units: 1 x TC23 triaxial unit: low-mid, hi-mid, treble, 1 x 38ND 38 cm honeycomb dome woofer
• Amplifiers: 1000 W for LF, 500 W for LM, 500 W for HM, 250 W for HF
• Cross-over frequencies: 120 Hz – 900 Hz – 3,500 Hz
• Frequency response: 35 – 35,000 Hz
• Sound Pressure Level: 117 dB
• Dimensions H x W x D: 120 x 51 x 61 cm
• Weight: 80 kg
• CRCS controller: 5 x digital inputs: 2 x optical SPDIF, 2 x coaxial, 1 x AES-EBU
• 4 x analog inputs: 2 x RCA – 2 x symmetrical XLR
• Automatic detection of connected sources
• Output: optical SPDIF to the speakers

boxer

Příspěvek od boxer »

Novinka.
Cabasse Pacific 3SA LF-Powered Speaker
And the price? $9990 each, or you can get the passive version (no built-in amp) for $7710.
Obrázek

pininfarino
Kontaktovat uživatele:

Je to neuveriteľné, zatiaľ čo som pripravoval text o nových Cabasse Pacific_3, Boxer ma predbehol.. Rozdiel 15 minút ... žeby telepatia. Text vložím, obrázok už netreba. *2thumbsup*
Firma Cabasse uvádza na trh pokračovanie mimoriadne kvalitných reproduktorov Pacific, a to hneď v dvoch variantoch; Pacific 3 a Pacific SA. (SA = Semiaktiv = aktívna je basová zložka). V predošlých modeloch či už Pacific MC, alebo Pacific 600 bol známi Stredobas+stredovýšky+výšky trikoaxialny reproduktor TC 21, pri novom modely to je len dvakoaxiálny BC17. Basáky sú u každého reproduktoru 2 ks.
Cena Pacific 3 = 9000€ /január 2011/
Cena Pacific 3 SA = 12000€ /mal by byť už v predaji/
Specifications
Typ reproduktorov - stĺpové
Zaťažiteľnosť 150 W
Impedancia 8 ohmov
Citlivosť 91.5 dB
Počet reproduktorov 3
Počet pásiem 3
Rozsah 44-20000Hz /SA = 38-20000Hz/
Hmotnosť 42.0 kg

pininfarino
Kontaktovat uživatele:

Cabasse Pacific 3 SA : Video z TOP audio - video show v Milane v r. 2010: http://www.cinenow.co.uk/videos/2682-ca ... ilano-2010

pininfarino
Kontaktovat uživatele:

Cabasse Pacific 600 Evolution

Nedávno sa tu písalo o novej sérii reproduktorov Cabasse; Pacific 3 a Pacific 3_SA. Rada Pacific je takmer na samom kvalitatívnom konci tejto firmy a je preto dosť zvláštne, že sa tu ani len nespomenul ich predchodca Cabasse Pacific 600 Evolution.
Cabasse Pacific 600 Evo sú monumentálne reproduktory. Kus váži až 65 kg a to bol aj dôvod,prečo som si ich nakoniec nekúpil, hoci som po nich dlho túžil...
Obrázek

Asi hlavným ťahákom týchto reproduktorov sú trojkoaxiálne stredobas-stred-výška reproduktory TC 21, ktoré sú prakticky priamim predchodcom nedávnych TC 22 a terajších TC 23. Tieto zariadenia sa montujú aj do najvyšších modelov, ktorých cena sa pohybuje nad 100.000€ !
Veľkou zvláštnosťou je u Pacific 600 aj vstupný terminál na pripojenie reprokáblov, ktorý je quad-vire
a umožňuje najrôznejšie možnosti pripojení.
Obrázek

Basáky sú dva. Píšu sa 21M18LB4N a chcem špeciálne na ne poukázať. Presne takéto dva sú osadené aj v Cabasse Iroise 500. Presne tie samé Cabasse Iroise 500, o basoch ktorých sa niekde na začiatku tohto vlákna poniektorí znalci vyjadrovali dosť pohŕdavo. Pritom Cabasse Pacific 600 stáli nejakých 10.000€ a povesť ich zvuku je excelentná v celom frekvenčnom spektre. Tiež som Cabasse Iroise 500 vlastnil niekoľko rokov. Bas (ale nielen on) , pokiaľ je celý reťazec v poriadku, je v danej cenovej kategórii úžasný.
Nedávno som videl v ponuke Pacific 600 za nejakých 3.200€ čo je podľa mňa už zaujímavá cena, zvlášť ak viem, že niektorí HIFIsti tento model pre svoj živelný a dynamický prejav uprednostňujú pred decentným zvukom s umiernenejším basom ich nástupcov Cabasse Kara.

Použitie - podlahové reproduktory
Rozmery (v x š x h) 137 x 30 x 60 cm
Hmotnosť - 65 kg
Počet pásiem - 4
Reproduktory - 1 x TC 21 + 2 x 21M18LB4N
Filter 370/1 400 Hz - 4000 Hz
Účinnosť 93 dB pre 1W - merané vo vzdialenosti 1 m
Frekvenčná odozva 40 - 20 000 Hz
Impedancia 8 ohmov
Minimálna impedancia 3,4 ohmov
Menovitý výkon 150 W (DIN 45573)
Špičkový výkon 1000 W

pininfarino
Kontaktovat uživatele:

... fotka, Cabasse Iroise 500, ktorú na začiatku tohoto vlákna vložil Dragon stihla za tie roky zmiznúť, preto aspoň takto ....
Obrázek

jurisco
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jurisco »

Je to tak IROISE 500 hraju spickovo, basy zahraju ked treba, nie su narocne na umiestnenie, to si myslim, ze je hlavne, napr. Dynaudio tiez hraju krasne ale maju problem s umiestnenim a vacsinou znas byvame v panelaku co je problem , ja ich krmim s Audio Note Soro SE a gramec a je pohodicka tabacek *palec*

petrsýkora
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrsýkora »

Dobrý den Pánové HIfisti, moje skušenosti s Cabassema mám,moje prcní byli přivezené s Německa 150 cm 4 pásmo méno té lodi si již nepamatuji, sehnal jsem
si děleného Luxmana 03 .Na tento zesilovač samozřejmě bez korekcích hráli ječivě, ale když jsem je dal na zesik pd Revoxe ta hrály ůžasně.Pustil jsem je i se
zesikem kamarádovi.Do paneláku to nešlo kvůli basům .K Luxmanovi jsem po BW a Dali Sajlandy 2000 skončil u Martin Logan Vantage ,hudba ůžasné.
Pak sem měl možnost koupit Iroise 500,dal jsem si je do ložnice k Onkyo 150 W na kanál zvuk je vyvážený a s tuneru trochu sikavky .Zdánlivě basů je méně
ale jsou tam i v malé hlasytosti a přesnost detajlnost se taky nestratí. Samozřejně sem je skusil na Luxmana a spadla mě čelist,ůžasný zvuk jak se rozehrály
hlavně klavír byl tak věrný že jsem ani tomu nechtěl věřit,rozdíl s Loganami už nebyl tak velký .Rozdíl v ceně 80 000 Kč. Takře je nutné na Iroise vybrat dobrý
zesik aspoň 200 W na kanál Přeji hezký den Sýkora

Petrr234
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petrr234 »

Ahoj,musím také přispět svou trochou do mlýna. Vlastním Cabasse Bora a subwoofer Cabasse Largo. Železo používám Denon AVC A11sr dále Denon dvd A11 a propojovácí a repro kabely Cableyou.Jsem velice spokojen s touto kombinací protože posloucham rozdílné žanry jako je Jazz, bluss a k tomu rock, hard rock a melodický rock. Musím podotknout že tyto bedny zahrají vše jak mají.Vesměs poslouchám většinu nahrávek na DVD-A a SACD převedené také na DVD-A.Ze začátku jsem také uvažoval o Iroisse 500,ale pak jsem se rozhodl pro regály a subwoofer,když jsem je měl možnost si poslechnout a nelituji toho.

petrsýkora
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrsýkora »

Přeji hezký den. Kdybis mohl mezi sebou přepínat tak teprve bis poznal rozdíl.Ale vřdycky sakelity a subwofer jeto někde ošizené,Každý se po čase toho zbaví.
Dá jse to určirě použít na dom. biják.Jezz to zahraje určitě dobře ale klasiku to bude horší.Je mě už nějakej pátek a tak mám něco naposlouchaného !Měl jsem
troje Cabasse a všechny byly trochu ječiví.Hlavně že jsi snima spokojenej ! Je to můj koníček od Osumdesátých let , a bude až do smrti!
Petr

pilis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pilis »

Ahoj,

byl by mi někdo ochoten poreferovat o poněkud levnějších modelech od Cabasse :-) ?
Zajímalo by mne například jak si stojí sloupy Java a Majorka. Kvalita, klady,zápory, samozřejmě subjektivní názory jednotlivců, kteří je slyšeli nebo vlastní...

děkuji

Pilis

Odpovědět