CABASSE

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odpovědět
Dragon
Kontaktovat uživatele:

CABASSE

Příspěvek od Dragon »

Kto má aké poznatky o tejto značke a jej výrobkoch?

ObrázekObrázek
ObrázekObrázek
ObrázekObrázek

Dragon
Kontaktovat uživatele:

Re: CABASSE

Příspěvek od Dragon »

Nikto sa nezaujíma o túto značku? Ja som sa s touto značkou stretol na výstavách - KARA, KARISSIMA, LA-Sphere a zvuk bol živý, dynamický, čistý s úžasným priestorom, atď ... nemal veľa chýb, samozrejme aj cena reprosústav nebola nízka ... :shock:

tombas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od tombas »

Od druhého obrázku jsou to skutečně umělecká díla a věřím, že i výborně hrají, ale bohužel jsem je neměl zatím příležitost slyšet.
Nicméně si myslím, že by mi docela slušely :D.

Dragon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dragon »

To áno dizajn je úžasný a nie je touto firmou robený len pre oko, ale má to veľa výhod pri stavbe ozvučnice reprosústavy. Aj materiál na meniče, nie je bežne používaný ako napr. hliník, kevlar, papier atď... Ich 3 pásmová guľa - vyžarovanie viacerých frekvencií z jedného bodu /lepšia lokálizácia atď...../. Len tá cena ... *thumbs down*

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Otázka je, jak jsou na tom cenově dostupnější modely běžnějších konstrukcí.

lubos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lubos »

tombas píše:Od druhého obrázku jsou to skutečně umělecká díla a věřím, že i výborně hrají, ale bohužel jsem je neměl zatím příležitost slyšet.
Nicméně si myslím, že by mi docela slušely :D.
tombas ja mam prave tie na prvom obrazku, ide o IROISE 500 a ver tomu, ze aj ked to nie je umelecke dielo hraju velmi dobre ( ano cena boxov Cabasse by mohla byt nizsia, maloobchodna cena IROISE 500 bola 109.990 Kc )

jaro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jaro »

Cabasse,
tato znacka ma vobec neoslovila, ani zvukovo, ani dizajn *thumbs down*

primare
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od primare »

Slyšel jsem ty Karissima (šikmý sloup s bulvou) na Home cinema asi před 3 lety. Myslím, že se Srollem a taky s tím "metrovým" subem. Pro mne jeden z nejlepších zvuků posledních let, lepší pro mne snad jen Nautillusy. Zvuk průzračný a velmi dynamický. To byla fakt sřelba *thumbs up* (cena taky...).

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Cabasse IROISE 500 mají i přes ne zrovna malé rozměry slabší podání spodku, je to daň za snahu o velkou citlivost.
Skříně nemají zrovna příkladnou mrtvost, zase to moc neváží, takže se člověk nenadře. Živost tam je, ale přirozenost a čistota podání pokulhává.
Mají moc nízkou poslechovou osu cca.85cm, což je na to si k nim sednout do dřepu, což jsem také musel udělat, když jsem je byl kdysi poslouchat u dovozce. - je to dápollito, výškáč musí být přesně na ucho!
Poslouchal jsem také FARELLA 401, sice za půlku, krom nízké poslechové osy stejné výhrady. Tedy výškáč je také dost nízko, ale není to Dápollito, takže to není tolik kritické.
Nechápu vůbec toho co navrhuje jejich měniče. Ty 8“ basáky mají strašně lehounké membrány 12g, a rezonanční kmitočet velmi vysoko 47Hz ! tak jak to může hrát basy?
Každej jinej slušnej hifi 8“ se pohybuje s vlastní rezonancí od 20-35Hz. Podle mě vyloženě divný repráky.
Neznám ale ty jejich nejdražší kreace, tam jsou ale již nelidské ceny.
Noble Audio - výroba a prodej

tombas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od tombas »

Ať tak nebo onak, každopádně bych si je rád poslechl. Podle mě to jsou zajímavé bedny a při vhodném umístění a odpovídajícím krmení můžou příjemně překvapit.

lubos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lubos »

NA píše:Cabasse IROISE 500 mají i přes ne zrovna malé rozměry slabší podání spodku, je to daň za snahu o velkou citlivost.
Skříně nemají zrovna příkladnou mrtvost, zase to moc neváží, takže se člověk nenadře. Živost tam je, ale přirozenost a čistota podání pokulhává.
Mají moc nízkou poslechovou osu cca.85cm, což je na to si k nim sednout do dřepu, což jsem také musel udělat, když jsem je byl kdysi poslouchat u dovozce. - je to dápollito, výškáč musí být přesně na ucho!
Poslouchal jsem také FARELLA 401, sice za půlku, krom nízké poslechové osy stejné výhrady. Tedy výškáč je také dost nízko, ale není to Dápollito, takže to není tolik kritické.
Nechápu vůbec toho co navrhuje jejich měniče. Ty 8“ basáky mají strašně lehounké membrány 12g, a rezonanční kmitočet velmi vysoko 47Hz ! tak jak to může hrát basy?
Každej jinej slušnej hifi 8“ se pohybuje s vlastní rezonancí od 20-35Hz. Podle mě vyloženě divný repráky.
Neznám ale ty jejich nejdražší kreace, tam jsou ale již nelidské ceny.
Zdravim ta Pavle, niekedy ma docela prekvapi tvoja odpoved, takze k veci, vyska bedni je 113cm + 3cm hroty + dalej ich mam na 3cm kamennych podstavcov, t.j. celkova vyska 119cm, stred koaxialneho menica je vo vyske 90cm, takze pri poslechu ziadne klacanie sa nekona, co sa tyka vysok zvuk je velmi cisty s vysokym rozlisenim a nizke kmitocty u mna v miestnosti zacinaju strmo klesat od 39,9 Hz ( viem to lebo akustiku mam zmeranu ) a teraz k basom, su velmi rychle a pevne a ver tomu, ze je ich dost. Domnievam sa, ze zvuk ktory si pocul bol ovplyvneny komponentmi a akustikou miestnosti a viac sa uz k zvuku IROISE 500 vyjadrovat nemienim.

Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

V podstatě souhlasím s lubosem, tvuk je čistý s vysokým rozlišením, basy rychlé a důrazné. Starší modely byly hodně nekompromisní na připojené železo, nehrály se vším (některé kombinace zněly až nepříjemně ostře!). Pro některé levné zesilovače byly doslova smrtícím spojením (min. imp. kol. 2 ohmů). *fnuk*

Dragon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dragon »

IROISE 500 majú diapolito, ale basových meničov v strede je konštruovaný dvoj-pásmový menič (výšky a stredy). Taktiež si myslím, že Iroise 500 je vynikajúca sústava s veľkou dynamikou, čistotou a určite tá reprosústava verne hrá nástroje aj keď určité výtky by sa našli (tie sa nájdu aj u iných reprosústavách a aj na drahších). Basy pôsobia pri počúvaní hlbokým dojmom aj keď určite chýba ten spodný najhlbší bas. Ale pri počúvaní sa to vôbec nezdá a ani to nechýba a keby človek nevedel, že idú od 45 Hz tak si myslí, že to je hlbšie. Treba ich poriadne nakŕmiť a oni hrajú ... a ako!!! *thumbs up*

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Zdravim ta Pavle, niekedy ma docela prekvapi tvoja odpoved, takze k veci, vyska bedni je 113cm + 3cm hroty + dalej ich mam na 3cm kamennych podstavcov, t.j. celkova vyska 119cm, stred koaxialneho menica je vo vyske 90cm, takze pri poslechu ziadne klacanie sa nekona, co sa tyka vysok zvuk je velmi cisty s vysokym rozlisenim a nizke kmitocty u mna v miestnosti zacinaju strmo klesat od 39,9 Hz ( viem to lebo akustiku mam zmeranu ) a teraz k basom, su velmi rychle a pevne a ver tomu, ze je ich dost. Domnievam sa, ze zvuk ktory si pocul bol ovplyvneny komponentmi a akustikou miestnosti a viac sa uz k zvuku IROISE 500 vyjadrovat nemienim.
Já Tebe taky. Je to jak jsem uvedl, 85cm je na poslech ve dřepu -výrobce tu bednu navrhl špatně. To, že i 2p. model Farella 400 má výškáč takto nízko není ideální, ale díky klasickému uskupení basák a nad ním výškáč to není tak kritické.
To, že jsi si své 500 zvedl hrotama a kamennou podložkou jen potvrzuje, že to ty bedny potřebují (upozorňuju, že ani jedno není k bednám od výrobce dodávané) a stejně je to málo, chybí ještě cca. 10cm aby byla splněnal nutnost pro Dápollito rozloření měničů (při posedu v běžných křeslech-sedačkách a výšce posluchače) a nemění tuto potřebu ani to, že jsou v Dápollitu „jen“ basáky, jak na to poukazuje Dragon - to jsou jeho základní technické neznalosti. To sem nepíšu abych tady na vás dělal ramena, že do problematiky reprosoustav vidím víc než vy, ale aby se tu nešířily nepravdy.
To, že díky konstrukci basáků s ohledem na dosažení co možná největší citlivosti mají velmi lehkou membránu a vysoký rezonanční kmitočet a 100 litrová bedna hraje spodek jak větší slušnej stojanovej model je také fakt. 50litrovej model FARELLA 400 jsme porovnávali s 13litrovejma Dynaudio Contour 1,3mkII a tyto škvrňata podala spodek s větším objemem a pocitem reálnosti a to ve své ne-velikosti ani nepatří zrovna k přebornicím v této disciplíně!
Že jsou basy rychlé a pevné tomu věřím, protože jsem to také slyšel, ale o jejich dostatku se nedá mluvit, bavíme se tu přece o velkých 100litrových bednách, ne o malém sloupku.
O živosti projevu těchto beden nemůže být sporu, to opravdu nepřeslechnutelně umí.
To, že tak velká bedna váží jen 35kg a není vybavena hrotama vypovídá o tom, jak vážně to výrobce s kvalitou myslel. Ty bedny nejsou staré 20-25let aby se to dalo omluvit, tenkrát se toto ještě tolik neřešilo. Tady musí silně pomoci to oblíbené Lachimovo velké závaží na bednu. Nemám důvod tady tuto značku nějak strhávat, ale mam s ní vlastní zkušenosti, tak jsem si dovolil je uvést. Nejsou to jen nějaké pocity, je to podloženo technickýma faktama a platností fyziky.
Zakončil bych to tím, že nakonec je nejdůležitější jak je kdo s reprodukcí svého zařízení spokojen, někdy je lépe už nic neporovnávat a jen poslouchat muziku.
Noble Audio - výroba a prodej

lubos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lubos »

[img]To,%20že%20tak%20velká%20bedna%20váží%20jen%2035kg%20a%20není%20vybavena%20hrotama%20vypovídá%20o%20tom,%20jak%20vážně%20to%20výrobce%20s%20kvalitou%20myslel.%20Ty%20bedny%20nejsou%20staré%2020-25let%20aby%20se%20to%20dalo%20omluvit,%20tenkrát%20se%20toto%20ještě%20tolik%20neřešilo.[/img]

Napisal som, ze uz sa k Iroise 500 nebudem vyjadrovat, ale sucastou balenia su aj kvalitne hroty, takze neviem ake bedne ste mali k dispozicii a co sa tyka modelu FARELLA 400 mal som ho moznost viac krat pocut a na Iroise 500 sa absolutne nechyta.

Odpovědět