tombas ja mam prave tie na prvom obrazku, ide o IROISE 500 a ver tomu, ze aj ked to nie je umelecke dielo hraju velmi dobre ( ano cena boxov Cabasse by mohla byt nizsia, maloobchodna cena IROISE 500 bola 109.990 Kc )tombas píše:Od druhého obrázku jsou to skutečně umělecká díla a věřím, že i výborně hrají, ale bohužel jsem je neměl zatím příležitost slyšet.
Nicméně si myslím, že by mi docela slušely.
Zdravim ta Pavle, niekedy ma docela prekvapi tvoja odpoved, takze k veci, vyska bedni je 113cm + 3cm hroty + dalej ich mam na 3cm kamennych podstavcov, t.j. celkova vyska 119cm, stred koaxialneho menica je vo vyske 90cm, takze pri poslechu ziadne klacanie sa nekona, co sa tyka vysok zvuk je velmi cisty s vysokym rozlisenim a nizke kmitocty u mna v miestnosti zacinaju strmo klesat od 39,9 Hz ( viem to lebo akustiku mam zmeranu ) a teraz k basom, su velmi rychle a pevne a ver tomu, ze je ich dost. Domnievam sa, ze zvuk ktory si pocul bol ovplyvneny komponentmi a akustikou miestnosti a viac sa uz k zvuku IROISE 500 vyjadrovat nemienim.NA píše:Cabasse IROISE 500 mají i přes ne zrovna malé rozměry slabší podání spodku, je to daň za snahu o velkou citlivost.
Skříně nemají zrovna příkladnou mrtvost, zase to moc neváží, takže se člověk nenadře. Živost tam je, ale přirozenost a čistota podání pokulhává.
Mají moc nízkou poslechovou osu cca.85cm, což je na to si k nim sednout do dřepu, což jsem také musel udělat, když jsem je byl kdysi poslouchat u dovozce. - je to dápollito, výškáč musí být přesně na ucho!
Poslouchal jsem také FARELLA 401, sice za půlku, krom nízké poslechové osy stejné výhrady. Tedy výškáč je také dost nízko, ale není to Dápollito, takže to není tolik kritické.
Nechápu vůbec toho co navrhuje jejich měniče. Ty 8“ basáky mají strašně lehounké membrány 12g, a rezonanční kmitočet velmi vysoko 47Hz ! tak jak to může hrát basy?
Každej jinej slušnej hifi 8“ se pohybuje s vlastní rezonancí od 20-35Hz. Podle mě vyloženě divný repráky.
Neznám ale ty jejich nejdražší kreace, tam jsou ale již nelidské ceny.
Já Tebe taky. Je to jak jsem uvedl, 85cm je na poslech ve dřepu -výrobce tu bednu navrhl špatně. To, že i 2p. model Farella 400 má výškáč takto nízko není ideální, ale díky klasickému uskupení basák a nad ním výškáč to není tak kritické.Zdravim ta Pavle, niekedy ma docela prekvapi tvoja odpoved, takze k veci, vyska bedni je 113cm + 3cm hroty + dalej ich mam na 3cm kamennych podstavcov, t.j. celkova vyska 119cm, stred koaxialneho menica je vo vyske 90cm, takze pri poslechu ziadne klacanie sa nekona, co sa tyka vysok zvuk je velmi cisty s vysokym rozlisenim a nizke kmitocty u mna v miestnosti zacinaju strmo klesat od 39,9 Hz ( viem to lebo akustiku mam zmeranu ) a teraz k basom, su velmi rychle a pevne a ver tomu, ze je ich dost. Domnievam sa, ze zvuk ktory si pocul bol ovplyvneny komponentmi a akustikou miestnosti a viac sa uz k zvuku IROISE 500 vyjadrovat nemienim.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti