Cambridge Audio

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odpovědět
zabiny007
Příspěvky: 1443
Registrován: 26 kvě 2014 14:16
Kontaktovat uživatele:

Re: Cambridge Audio

Příspěvek od zabiny007 » 20 kvě 2016 13:37

Odar píše:Jo a este mozes skusit z PC pingnut
Tak přes telefon to nenašlo (mimochodem ale zajímavá aplikace, díky) a přes ping se zadání CXU (což je dle nastavení název, pok kterým se má ukazovat v síti) nic a když zadám přímo IP, kterou mu router přiřadil (našel jsem v menu CXU), tak odpověď je:

Obrázek

Takže končím s hraním a zkusím to vyřešit příští týden s IT přítelem :-)
Díky i tak moc za rady

FFous
Příspěvky: 8
Registrován: 01 zář 2015 09:29
Kontaktovat uživatele:

Re: Cambridge Audio

Příspěvek od FFous » 20 kvě 2016 15:48

Zdravím, měl jsem CXU půjčený doma a také mi to nešlo. Po dotazu u dovozce mi bylo zděleno že CXU zatím není připraveno na ovládání přes tablet včetně jejich aplikace. Prý je tady ale možnost až se prodá víc kusů , že to Cambridge spustí. Zdravím Fous

zabiny007
Příspěvky: 1443
Registrován: 26 kvě 2014 14:16
Kontaktovat uživatele:

Re: Cambridge Audio

Příspěvek od zabiny007 » 20 kvě 2016 20:04

A netušíte někdo, jaké vhodné "aplikace třetích stran" měl recenzent z whathifi namysli - viz níže?

There’s no dedicated app for the CXU, so using the simple on-screen menu and remote to access your NAS drive’s files is the easiest way to stream. Alternatively, you can download third-party apps if you prefer using your tablet or smartphone to scroll through your music library.
celá recenze zde: http://www.whathifi.com/cambridge-audio ... WhbV3h8.99

lubin
Příspěvky: 421
Registrován: 13 pro 2008 14:32
Kontaktovat uživatele:

Re: Cambridge Audio

Příspěvek od lubin » 20 kvě 2016 20:15

Nečetl jsem to celé, ale CX streamer jsem měl doma a fungoval přes tablet nebo telefon či co skvěle, ba právě naopak rychle a bez chyb...

lubin
Příspěvky: 421
Registrován: 13 pro 2008 14:32
Kontaktovat uživatele:

Re: Cambridge Audio

Příspěvek od lubin » 20 kvě 2016 20:23

aa, už to čtu , ty máš BR přehrávač...hm, dneska jsem prodal svůj Pioneer a stojím před volbou, co koupit. Chci aby to sosalo i z HDD a hlavně, aby to rychle reagovalo na povely... *2thumbsup*
Tak s tím CXU nevím :? , unáhlil jsem se v odpovědi.

zabiny007
Příspěvky: 1443
Registrován: 26 kvě 2014 14:16
Kontaktovat uživatele:

Re: Cambridge Audio

Příspěvek od zabiny007 » 20 kvě 2016 20:46

Z HDD to právě sosá tak dobře, rychle a přehledně, že jsem zrušil DuneD1, který mi doteď k tomu sloužil :-). Tak teď jen vychytat nějakou šikovnou "aplikaci třetích stran" a nebude to mít chybu... I když, vzhledem k tomu, že to používám velmi okrajově mne to zas až tak úplně netrápí. Výhoda napojení kina napřímo na koncáky bez nutnosti AVR nad touto "drobností" převažuje. A u filmů stejně musím bednu mít zapnutou 8-)

Uživatelský avatar
Odar
Příspěvky: 1765
Registrován: 12 úno 2010 10:44

Re: Cambridge Audio

Příspěvek od Odar » 20 kvě 2016 21:34

Google nic nenasiel. Skus sa spytat distributora, alebo napis priamo otazku na support CA, ake appky sa daju s tym zelezom pouzit. Snad by to v tej recenzii nepisali "len tak".

zabiny007
Příspěvky: 1443
Registrován: 26 kvě 2014 14:16
Kontaktovat uživatele:

Re: Cambridge Audio

Příspěvek od zabiny007 » 21 kvě 2016 14:33

zabiny007 píše: Tak přes telefon to nenašlo..........
Tak toto beru částečně zpět. Dnes jsem si chtěl pustit v TV přes telefon nějaké video z YT a když zmáčku ikonku kde se normálně ukazuje "odesílat do TV Samsung", tak se tam objevila ještě další možnost "odesílat do CXU"... :o :o :o
Tak jsem to zkusil a ejhle - v tomto případě telefon s CXU spolupracuje a video přes CXU běží v TV. TAk to mi fakt hlava nebere... Ale je to vlastně pozitivní zjištění, teď ještě najít tu správnou "aplikaci třetích stran" a bude to dokonalé :-). Už jsem psal i do CA tak jsem zvědav, zda a co co odepíší.


Tak mne k tomu napadá jeden možná "lamovský" dotaz, ale není mi to jasné - když najdu v telefonu video na YT a dám „poslat do CXU“ a ono se pak zobrazí na TV a přehrává se přes velké bedny tak jak to vlastně funguje? To je přehrávačem mobil a přes CXU z něj jen obraz a zvuk „prochází“? Nebo se stává telefon jen ovladačem, ale vše se odehrává v CXU?

Uživatelský avatar
Odar
Příspěvky: 1765
Registrován: 12 úno 2010 10:44

Re: Cambridge Audio

Příspěvek od Odar » 21 kvě 2016 16:20

Podľa mňa mu iba pošle link a prehráva to už CXU. Podobne to mám na HTPC. Mám soft Kodi v HTPC, k nemu appku na smartphone. Z mobilu mu zadám, nech mi YouTube video prehráva Kodi. Keď sa ale pozriem na routeri, kade lezú dáta, cez telefón nejdú. Iba cez HTPC. A je to aj logické. Keby to posielal cez mobil ďalej ďalšiemu železu... moc komplikované. Stačí mu poslať Info, čo má prehrávať.

Uživatelský avatar
drfish
Příspěvky: 1380
Registrován: 17 pro 2012 17:16
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Cambridge Audio

Příspěvek od drfish » 22 kvě 2016 12:34

zabiny007:
Mám na tebe dotaz ohledně CXU. Můj přehrávač 751BD při přehrávání mkv souborů z hard disku nepřehraje HD formát zvuku ale jen základ DTS core. Co CXU, přehrává BD ripy v plné náloži? Závěr staré diskuze k tématu přikládám
drfish píše:Cambridge azur 751BD
Stáhl jsem Mediainfo a analyzoval rip, jestli tam HD stopa je. Nachází se tam DTS core- bitrate 1509 kbps+ unknown bitrate MA. Následně jsem zjistil, že Media info DTS HD MA detekuje ale bitrate nezobrazí. Pouze detekuje ten HD přídavek. Nicméně na zjištění, zda mkv HD stopu obsahuje to stačí. Ripy bezpečně obsahující HD audio přehrávám v CA 751BD jako obyčejné DTS.
Závěr tedy zní- DTS HDMA tento BD player v mkv souborech nedetekuje a přehrává jen DTS core. Tomu říkám smůla. *fnuk*
Žil jsem tři roky v omylu, že se do mkv HD stopa nedává, a díky Odarovi *klanimse* jsem nakonec prohlédl a zjistil, že chyba je na mém přijímači...
Takže to naše forum přece jen k něčemu je :mrgreen: *2thumbsup*

zabiny007
Příspěvky: 1443
Registrován: 26 kvě 2014 14:16
Kontaktovat uživatele:

Re: Cambridge Audio

Příspěvek od zabiny007 » 22 kvě 2016 14:23

drfish píše:zabiny007:
Mám na tebe dotaz ohledně CXU. Můj přehrávač 751BD při přehrávání mkv souborů z hard disku nepřehraje HD formát zvuku ale jen základ DTS core. Co CXU, přehrává BD ripy v plné náloži?
Ahoj, tak to nevím. Filmům ani koncertům zatím moc moc nedávám a když mne něco zajímá, mám to v originále na nosiči. Na HDD mám spíše hudbu ve flac, kterou nejsem schopen jinak sehnat + nějaké filmy pro děti, u kterých není podstatné rozlišení. A těch pár co mám v mkv, tak se tváří jako DTS (info z VLC). Ale zkusím projet knihovnu, třeba tam něco v HD mám. Anebo mi ideálně pošli do SZ nějaký link z uložto či torrent, sosnu to a kouknu, co s tím CXU udělá...

zabiny007
Příspěvky: 1443
Registrován: 26 kvě 2014 14:16
Kontaktovat uživatele:

Re: Cambridge Audio

Příspěvek od zabiny007 » 22 kvě 2016 14:27

Odar píše:Podľa mňa mu iba pošle link a prehráva to už CXU. Podobne to mám na HTPC. Mám soft Kodi v HTPC, k nemu appku na smartphone. Z mobilu mu zadám, nech mi YouTube video prehráva Kodi. Keď sa ale pozriem na routeri, kade lezú dáta, cez telefón nejdú. Iba cez HTPC. A je to aj logické. Keby to posielal cez mobil ďalej ďalšiemu železu... moc komplikované. Stačí mu poslať Info, čo má prehrávať.
Tak to je v podstatě dobrá zpráva. Tak teď jen najít nějaký přehrávač hudby a videa pro Android, který bude umět link poslat do CXU :-). Tuším že MX player (nebo něco podobého, nejsem si názvem jist) uměl posílat do TV, tak třeba to zvládne i do CXU.

zabiny007
Příspěvky: 1443
Registrován: 26 kvě 2014 14:16
Kontaktovat uživatele:

Re: Cambridge Audio

Příspěvek od zabiny007 » 22 kvě 2016 20:37

drfish píše:zabiny007:
Mám na tebe dotaz ohledně CXU. Můj přehrávač 751BD při přehrávání mkv souborů z hard disku nepřehraje HD formát zvuku ale jen základ DTS core. Co CXU, přehrává BD ripy v plné náloži? Závěr staré diskuze k tématu přikládám
Tak při spuštění filmu se v menu při volbě zvuku nabízí DTS HDMA a i když ji vyberu, rozsvítí se na displeji CXU symbol dts HDMA. Stejně tak na obrazovce, když dám zobrazit info o přehrávaném souboru je psáno u zvukového formátu: DTS HDMA. Z toho usuzuji, že odpověď na tvůj dotaz je: Ano, CXU zvládá přehrát z HDD formát DTS HDMA v plném rozlišení. *palec*

zabiny007
Příspěvky: 1443
Registrován: 26 kvě 2014 14:16
Kontaktovat uživatele:

Re: Cambridge Audio

Příspěvek od zabiny007 » 23 kvě 2016 13:25

drfish
Mimochodem, včera jsem si pustil pár ukázek a jako člověka co filmy moc neřeší mne šokoval rozdíl kvality zvuku mezi originál DTS HDMA 5.1 a českým DD 5.1. Je ten propastný rozdíl ve formátu, nebo je problém ve špatně zmastrované české verzi? Budu se na to muset zaměřit u ostatních filmů...

Uživatelský avatar
lidumil
Příspěvky: 964
Registrován: 04 dub 2011 21:02
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Cambridge Audio

Příspěvek od lidumil » 23 kvě 2016 13:28

Určitě bude rozdíl ve formátu, ale i český remaster nestojí za moc - už na DVD mě ten rozdíl zaskočil.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host