Densen

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odpovědět
Hopp
Kontaktovat uživatele:

Re: Densen

Příspěvek od Hopp »

Nieco pre priaznivcov tejto znacky. Dnes vysiel na nemeckom fairaudio.de viacstrankovy test kombinacie B-130 + B-420: http://www.fairaudio.de/test/vollversta ... cht-1.html
Prekvapilo ma konstatovanie, ze sef Densenu povazuje symetricke vedenie signalu za nevyhodne.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Docela slušnou odpověď dal Densen modelem Beat 150. V testu časopisu Audio (06/10) se vyhoupl do referenční třídy. Vynikající dynamika, precizní zvuk....
Dánové umí.
:D
http://www.densen.dk/B-150/HiFi%20&%20r ... 202006.pdf
V duchu "najlepších" tradícií..

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Jedinečná příležitost - neváhejte:

http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopi ... =24&t=6316
Pavel Macura Audio

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Všechno pěkně pohromadě...

Obrázek

Jako zesilovač k gramofonu, skvělý. Roky velká spokojenost.
On nenaštve, špatnou nahrávku odpustí, je trochu jako slušný elektronkový zesilovač.
Nic drahého, prostě integráč s designem.

Obrázek

CD přehrávač B-400+ s ním hraje hezky. Ale je o dost lepší než B-100 využije.
Teď mám opět dánský zesilovač, více neutrální a silnější a teprve teď si ten B-400+ zvuk užívám.
Jo, je to naladěno na "uši", dobrý převodník s XLR jde dál, ale chci to?

Obrázek

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

PMA píše:Jedinečná příležitost - neváhejte:

http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopi ... =24&t=6316
to se ani nezmůžeš dát své ironické výpady do vlákna, na které zpoza buku odkazuješ? (ale to se nesmí, že)
pár densenů jsem slyšel a vždy to bylo přinejmenším uspokojující.
na rozdíl od tvého Dispre, které přehrál s prstem v nose předzesák Grundig starý 30 let...

gabik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gabik »

dadaft

to vis, profesionalita....

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

docela by mě zajímalo, proč zase začínají mizet příspěvky.

např. ten od PMA z 20. září 2010 - to, že je Densen horší než gramofon už tady teď nenajdete:

Obrázek

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Já rozhodně nemažu.
V hodně zarušeném paneláku o 11 patrech bylo slyšet lecos a bez pasivního filtru to poslouchat nešlo.

Obrázek

[youtube]jBQmr5A51s0[/youtube]

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Dawsoo *thumbs up*

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

DAWSOO. *thumbs up*

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Zvuk od první minuty za studena znamenitý, po druhé minutě dokonale muzikální.
Netřeba mi denního záhřevu.
*thumbs up*
Jde z toho (B100 modif. Dawsoo) středů a basů jak z o polovinu silnějších integráčů, (60W/4Ohm) a stále v celkovém znamenitém "BEAT". !!!
Ten je tak návykový, že mi nelahodí dříve tak sladký zvuk jednočinně Áčkového lampáče neb se mi zdá že moc "kreslí".
Dawsoovou úpravou kleslo zkreslení B100 víc směrem k přesným strojům ale nevzalo mu talent vtáhnout do muziky. Takový jazzový vokál s doprovodem tria je k vnímání bez odlétání myšlenek. Vím že jsem oproti "zdravé" populaci přehnaně vnímavý k zvukům a tónům.

Je to jen koníček, ale tolik radosti... :-)

Co se mi líbí na dobrých triodách a elektronkách je opulentní barva středů. Zbožňuju pevný kovářský bas dobrých tranzistoráků, nejlépe koncáků. Densen B100 obé spojuje do opojného a přece lihuprostého koktailu.

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Koncovy zesilovac jine znacky hraje rychleji, presneji a silneji nez Beat-100 vyslechteny Dawsoo Labs.
Pres vsechny kvality si nemohu na jeho zvuk zvyknout a volam po nedokonalem zvuku danskeho prince.
Poutavy hlas Kurta Ellinga, sborove Bachovy kantaty a smooth jazz vocal s houslema je vyrazne lepsi pres ikonickovachrlatou znacku Densen.

zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zero »

Densen ........., mnohými zatracovaný, a jiní na něj nedají dopustit ...... Řadím se k té druhé skupině. Zaujala mě o několik řádků výše hláška od Dawsoo, že Densen je představitel "magie nedokonalosti" (mimochodem - co je dneska dokonalé, že??).
Souhlas s efičákem: Densen je opravdu návykový, alespoň pro mě určitě. Setkání s Densenem DM 10 hned v zárodku vyléčilo moji počínající "audiofílii neurózu".
V hudbě prostě najednou bylo všechno a nebyl důvod co dál ještě řešit. Slyšel jsem povícero řádově dražších zesilovačů ..... všechny hrály tak nějak ve stylu "hlavně opatrně a nikde neudělat chybu". Jenže radost z hudby se nikdy nedostavila .... Prostě DM 10 už u mě zůstal natrvalo. Neřeším grafy ani tabulkové parametry ........... baví mě to potěšení z muziky. Je mu fuk, jakou hudbu mu pustím k zesílení, výsledkem je vždycky radost z poslechu. Možná tomu do jisté míry pomáhají i uzavřené třípásmovky.
Samozřejmě se s nikým nepřu o to, že jsou lepší zesilovače. Ale "vědí" opravdu všechny, co je to rytmus??

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Vystihls to zero. *thumbs up*
Nedokonalý ale magický. Domnívám se, že první modely dělený DM 20-30 a právě Tvůj DM 10 dělal ještě technik a konstruktér "Šílensen" s někým kdo dodržel více konzervativní zásady zapojení.

Pohled do DM 10 je lahůdkový a péče o chlazení výkonových tranzistorů je příkladná.
B-100 už má Dawsoo popsané problematické zapojení a chlazení. Dawsoo provedené úpravy zesilovač katapultovaly do vyšší jakosti zvuku srovnatelné s hodně drahým lampáčem, nebo dělencem.
Ach naordinoval bych si Xavian Carismna 2 a 1/2 pásmo s současně koncovým B-300.
Dadaft mi uvolnil krásný zachovalý kousek ze své bohaté sbírky zesilovačů.
Design minimalismu s jemnou magií nedokonalosti ladí mému vkusu.
Jen předzesilovač mám DIY jež je přece jen přesnější než by byl designově krásný B 200.
B-300 nemá rád síť napřímo, všechno to rušení ho rozhodí, dobrý pasivní filtr sítě hladí a krmí koncák.
Středy triodové a rytmus.

Obrázek

Odpovědět