Densen

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odpovědět
efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Densen

Příspěvek od efičák »

Občas se stane, že ochrany nezafungují.
Stačil jsem vypnout koncák snad ten reprák vydržel.
A to je magie nedokonalosti v reálu...

zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zero »

Máte taky už delší dobu problémy s nezobrazením diskusního fóra na http://www.densen.dk ??

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Buď mu forum spadlo když to neaktualizoval, nebo utnul diskuzi.
Tak trochu se nedivím.

Musím přiznat, že ten zvuk jeho nestabilního zapojení je můj šálek kávy.
Líbí se mi čistota výšek, nemluvím o B-110 ta je ostrá.
Zapojení bez kondíků s signálové cestě má pro mne své kouzlo.

Svou B-100 jsem prodal ale rád bych ji získal zpět.
Byla Dawsem vylepšená na vyšší klidový proud, jiné koncáky jen zapojení původní, půvabně nedokonalé.
Zvuk zněl jako s velmi drahého kvalitního lampáče.
Ten typ zkreslení je mi uchulibý.

Obrázek

Obrázek

Po plně lampovém období sem si užíval Densena ve všech možných zdrojích zvuku, filtrace a kabelování.
Jeho plastický a proměnný zvuk byl magický. Nejdůležitější je, aby si bedny rozuměly se zesilovačem. Ani nemusí být moc dobrý, nebo věrný. :mrgreen:
První dojem ze zlatých knoflíků nebyl nic moc.
Až později při nočním obcování s tichou hudbou ocenil hmat teplý knoflík z pozlaceného kovu a opravdu nasládle znějící gongově podsadité činely. Co na tom, že se integráč nesměl odpojit z elektřiny, neb za studena prostě nehrál.
Je to pěkně blbý koníček, třeba motorku bych měl za ty prachy dávno a jak bych si jí užil !
*sunglases*

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Nečekané setkání s cd přehrávačem Densen B-400 plus, v sestavě u kamaráda. Magie tekutosti a analogové spojitosti zaskočila mé uši uvyklé na jiné zdroje zvuku a opět přivolala vzpomínku na kouzlo povedených kousků značky.

Je v dobrém stavu a jeho předností je strhující silný bas a spojitost celého přehrávaného zvuku. Oproti mému upravenému Amberu je smělejší ve výškách aniž by škrábnul sykavkou či říznul činelem. Měl sem taky B-400, ale ten kus měl velmi slabé basy. Djrix měl na stole 2 kusy na servis, kterým domluvil.

Technika to je nespolehlivá to si musíme upřímně říct, ale vím o poruchách o mnoho dražších vyhlášených značek.
Takže jak zní heslo firmy - " život je krátký na nudné HiFi " a dodávám, když máš na to servisáka, není třeba se bát vlka nic.

Odkaz na djrix rozbor *thumbs up* http://www.highendforum.cz/viewtopic.php?f=74&t=6923

Odpovědět