Densen
Re: Densen
s tím chladičem to moc nechápu - Densen nemá žádné žebra, chladičem je celokovový "obal" zesáku.
No, neberte mě vůbec vážně. Hodně spoléhám na svou intuici. Zprávy z tisku beru s velkou rezervou. Přestože nejsem soutěživej typ, tak tady bych si klidně vsadil. Něco mi tu nesedí. Řekl bych, že nejblíže je dadaft:
nějaký nedoceněný génius z firmy začal prát špinavé prádlo na veřejnosti.
nějaký nedoceněný génius z firmy začal prát špinavé prádlo na veřejnosti.
1+1=3. Sice špatně, zato rychle.
Pentium 90, to už tady bylo, taky to nakonec neprošlo
Nedoceněný génius si na to vzal nezávislého soudního znalce v oboru. Měření tohoto ražení bývají průkazná. Pokud v tom bylo něco osobního (nikdo nevíme), pak to od něj není moc etické, ale ta blamáž od Densenu je etická ještě méně.
To neznamená, že se projev Densenu nemůže líbit a že je to nějak ojebané, amplifikace NAIM je toho živoucí ukázkou, jak lze z negativa udělat kult. NAIM ale pokud vím nekecá o svých výkonech a zkresleních.
Pentium 90, to už tady bylo, taky to nakonec neprošlo

Nedoceněný génius si na to vzal nezávislého soudního znalce v oboru. Měření tohoto ražení bývají průkazná. Pokud v tom bylo něco osobního (nikdo nevíme), pak to od něj není moc etické, ale ta blamáž od Densenu je etická ještě méně.
To neznamená, že se projev Densenu nemůže líbit a že je to nějak ojebané, amplifikace NAIM je toho živoucí ukázkou, jak lze z negativa udělat kult. NAIM ale pokud vím nekecá o svých výkonech a zkresleních.
Nedocenený génius.. Meranie v Stereoplay (kde je všetko vidieť) je čo? Výmysel?
BVaudio, výroba a predaj
Toto ten prístup presne vystihujenic víc mě nezajímá...
Don´t try to confuse me with facts, I´ve already made my opinion

BVaudio, výroba a predaj
si děláš legraci? měřit se dá na tisíc způsobů...
kvůli tomu jsem psal o tom, že densen má jako chladič svůj obal. představ si, že si uděláš takovou průkaznou testovací sestavičku. monobloky, na to předzesák a nahoru cdčko. nachvíli to pěkně osolíš.
a zavaříš to. o tom nepochybuju.
zvolit šasi jako chladič umožnilo densenu dosáhnout toho slim-designu. čistě obchodní tah, který teď přinesl problémy. já sám jsem rychle poznal, že zesák musí stát úplně volně.
v tom případě se zahřeje, ale nepřehřívá.
ale mám stereokoncák B-300. stará densenovská škola. podle toho, co jsem slyšel, nové denseny hrajou jinak. takže za ty monobloky B-350 mluvit nemůžu...
kvůli tomu jsem psal o tom, že densen má jako chladič svůj obal. představ si, že si uděláš takovou průkaznou testovací sestavičku. monobloky, na to předzesák a nahoru cdčko. nachvíli to pěkně osolíš.
a zavaříš to. o tom nepochybuju.
zvolit šasi jako chladič umožnilo densenu dosáhnout toho slim-designu. čistě obchodní tah, který teď přinesl problémy. já sám jsem rychle poznal, že zesák musí stát úplně volně.
v tom případě se zahřeje, ale nepřehřívá.
ale mám stereokoncák B-300. stará densenovská škola. podle toho, co jsem slyšel, nové denseny hrajou jinak. takže za ty monobloky B-350 mluvit nemůžu...
Slyšel jsem od různých technicky zaměřených lidí co měli zkušenosti s výrobky firmy densen zhruba tuto větu "Ono to na nenáročnej poslech s gramcem stačí"
Ale každý máme jiné preference a třeba od majitelů densenů jsem slyšel zase jen chválu. Ten kdo si ho nebude chtít koupit si ho stejně nekoupí a ten kdo po něm bude toužit, tak se nebude zabývat měřením (které zrovna není nic moc).
Ale každý máme jiné preference a třeba od majitelů densenů jsem slyšel zase jen chválu. Ten kdo si ho nebude chtít koupit si ho stejně nekoupí a ten kdo po něm bude toužit, tak se nebude zabývat měřením (které zrovna není nic moc).
si mě zase jednou pobavil.Mike píše:Slyšel jsem od různých technicky zaměřených lidí co měli zkušenosti s výrobky firmy densen zhruba tuto větu "Ono to na nenáročnej poslech s gramcem stačí"

Dadaft, merať sa dá len dvomi spôsobmi, objektívne a správne alebo zle a sfalšovane. Nič medzi tým...
Má,lenže to nefunguje, pretože teplo je nutné odvádzať dosť ďaleko a cez tenký "obal" to nejde. Ale to je jedno, máš ten zvuk rád, užívaj si..densen má jako chladič svůj obal
BVaudio, výroba a predaj
jistě, užívám si.
máš pravdu. když na densena něco postavím, obzvlášť něco, co samo vydává teplo, tak se přehřeje a začne zkreslovat - je to objektivní. a o tom je v podstatě i ta žaloba - proč by si běžný uživatel nemohl na zesilovač postavit předzesák nebo cdečko? nebo ho umístit do stísněného regálu. může. a zesák by kvůli toho opravdu neměl začít ztrácet své deklarované parametry. je to žaloba na ochranu zákazníka a zřejmě je oprávněná.
a je to důsledek snahy, aby byl přístroj jiný, než má konkurence.
přesto jsem přesvědčený, že volně stojící koncák se nepřehřeje.
a z hlediska hifi mi nabízí hodně, abych si tuhle věc pohlídal.
máš pravdu. když na densena něco postavím, obzvlášť něco, co samo vydává teplo, tak se přehřeje a začne zkreslovat - je to objektivní. a o tom je v podstatě i ta žaloba - proč by si běžný uživatel nemohl na zesilovač postavit předzesák nebo cdečko? nebo ho umístit do stísněného regálu. může. a zesák by kvůli toho opravdu neměl začít ztrácet své deklarované parametry. je to žaloba na ochranu zákazníka a zřejmě je oprávněná.
a je to důsledek snahy, aby byl přístroj jiný, než má konkurence.
přesto jsem přesvědčený, že volně stojící koncák se nepřehřeje.
a z hlediska hifi mi nabízí hodně, abych si tuhle věc pohlídal.
dadaft, tých problémov je viac, sú to aj zjavné lži v propagačných materiáloch, teda klamanie zákazníka, napr. 40W v Áčku, údajne 6W v A triede výstup CD a preampy????, údaj skreslenia 0,05% platí pre 1W, udávajú že pre plný výkon (tam je to 1-3%), údajne "patentované" zapojenie, žiadny patent neexistuje, pretože nie je o čom, zapojenie bez NFB (je to moderné, nie?), pritom tam je, len blbo použitá... Stačí?
BVaudio, výroba a predaj
že by se Sillesen fakt zbláznil a zatáhl s vidinou růstu svou nevelkou ale zavedenou firmu do totálních sraček?
že by začal falšovat?
to by byl smutný příběh...
že by začal falšovat?
to by byl smutný příběh...
Kolik tomu Silesenovi je? Vyvíjí nové věci osobně? Ono je otázka, do jaké míry ty lži vymýšlí on nebo marketingové oddělení. A když přijde zákazník a řekne, že nechce žádné Béčko, tak mu holt nabídnou Áčko. Co jiného? Jak se přehřívání projevuje na zvuku?
petrL píše:A když přijde zákazník a řekne, že nechce žádné Béčko, tak mu holt nabídnou Áčko.

tak to dneska holt chodí...
já bych počkal na výsledek soudu. zatím jsme slyšeli pouze jednu stranu.
to nevím, nemám ho na smažení topinek. ale vím, jak se projevuje ta "blbě zapojená NFB" - lahůdkově. vynikajícně.petrL píše:Jak se přehřívání projevuje na zvuku?

Ale to u skříně na fotce, kterou jsem ukázal, platí taky, jenže drtivou většinu odvedou zmíněné žebrované chladiče na bocích, a podstatně méně např. čelní panel o tloušťce 10 mmdadaft píše:s tím chladičem to moc nechápu - Densen nemá žádné žebra, chladičem je celokovový "obal" zesáku.

Opět - u odvodu tepla platí jen a jen fyzikální zákony, ne víra ani sympatie ke značce.