Densen

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odpovědět
petrL
Kontaktovat uživatele:

Re: Densen

Příspěvek od petrL »

Hledej pod room acoustics. Jsou i programy na výpočty těchhle věcí, např. CARA (computer aided room acoustics).

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

petrL
pod room acoustic toho najdeš hodně. zatím jsem našel jenom tři lidi, o kterých stoprocentně vím, že oni ví, o čem mluví. shodou okolností jsou to všichni praktici. Floyd E. Toole z Harman Kardon, Joachim Gerhard z Audiophysic a nejnověji Christopher Huston z Rives Audia. jinak jsou to většinou kydy. ve čtvrtek konečně přijde ta knížka o psychoakustice od A. Melka. tak jsem zvědav...

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Člověče, ještě že mě akustika místnosti moc nebere. Jsem se svojí vcelku spokojenej (už několikaleté provizórium), línej hejbat bednama a radši poslouchám. S basama problémy nemám a prostor pro mě není nejdůležitější. Jenom když mi nový zesilovač začal hrát z každé bedny jakoby zvlášť, to už mě zarazilo. Ale zahořuje se a zlepšuje...

palipol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palipol »

Dlho sme si do ničoho nezakopli. Čo tak do Densena...a už frčíme. Zakopať, a s tými, čo ho majú sa nekamarátiť. Fajné fórum. *palec*

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

petrL
kdysi jsem se vyžíval v surfování po netu a v představách, jak by tohle nebo tohle hrálo, kdybych to měl doma. teď už mě to moc nebere. nechci nic jiného. ale furt je to můj koníček. tak jsem skončil takhle... :)

zero
jo. to máš pravdu. kde jsou ty tisíce nespokojených, oklamaných zákazníků???
je to jen problém jednoho muže. bude to osobní...

zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zero »

Vytrženo z kontextu a zapůjčeno z webu:

1./ "...viz Almaro A318B (měření vyšlo divně, poslech skvěle, emoce výjimečně:-)"

2./ "Já zase marně přemýšlím, k čemu jsou naměřené hodnoty dobré při poslechu
hudby. Mnoho hifistů, kteří se dlouhodobě zabývají kvalitním poslechem, mi
jistě dá zapravdu, že technická data jen málo vypovídají o schopnosti přístroje
přenést emocionální náboj hudby na posluchače."

Já jenom dodávám - možná to sem patří ...

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

" .... k čemu jsou naměřené hodnoty..." ........ No tak to je snad jasné, tak moc se to nemůže zlehčovat...
Tohle je hififórum, tzn. bavíme se o (více nebo méně) zesilovačích, které by měly splňovat nějaké standarty ... pokud jsou měření úplně mimo, tak už jsou to spíše zkreslovače, přibarvovače atd.. . Ale samozřejmě něco z hudby na posluchače přenese - akorát to co posluchač slyší prostě neni pravda, resp. má to k high fidelity o hoodně dál, než zesíky, které měřením projdou dobře...

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

[quote=...
Tohle je hififórum, tzn. bavíme se o (více nebo méně) zesilovačích, které by měly splňovat nějaké standarty ... pokud jsou měření úplně mimo, tak už jsou to spíše zkreslovače, přibarvovače atd.. . Ale samozřejmě něco z hudby na posluchače přenese - akorát to co posluchač slyší prostě neni pravda, resp. má to k high fidelity o hoodně dál, než zesíky, které měřením projdou dobře...[/quote]

*offtopic* Tak nyní mně zajímá, do jaké kategorie se dají zařadit zesilovače použité přímo hudebníky. To co z nich leze je totálně přibarvené a zkreslené. A mi hifisti se snažíme to zbarvení a zkreslení přenést nezabarvené a nezkreslené.
Je to skutečně otázka do pranice, zda lepší zesík přinášející emoce (byť zabarvené a zkreslené), nebo zesilovač nezabarvující, nezkreslující, ale také nic emočně nepřinášející.

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Výkon je základní parametr a měl by sedět. (že vůbec nic neříká o kvalitě zvuku snad všichni víme) Tipuju ale, že výrobci nedodržují stejné měřící podmínky, mj. dobu měření. Jiná věc je, že leckterý slabší zesilovač může subjektivně hrát výkonněji než papírově silnější i když výrobci při měření nefixlovali. A taky, že pro 90% zákazníků je úplně jedno, jestli mají 30 W nebo 100 W. U domácího zesilovače by údaj "výkon: dostatečný" dával větší smysl než u Harley Davidsonů.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

hlavní předností Densenů je spojitý nebo "analogový" zvuk a RYTMUS. a to je to velice vzácné audiofilské koření, které způsobuje jejich oblibu. ne že trhají/netrhají asfalt.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Vážení, pokúste sa uvedomiť si, že si pletiete tvorbu hudby ("výrobu" zvukov a emócií) s ich reprodukciou, čo je striktne technická, neemočná záležitosť.

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

Aleska - ohledně zkreslujících zesilovačů muzikantů, tak to je otázka do pranice. Jako příklad použiji poslední DVD Joe Bonamassy - koncert v Albert Hall. Jeho rocková el. kytara je někdy zkreslená, což je podle mne záměr. Samotný zpěv, bas i bicí zkreslené nejsou. Rovněž tak, když Joe hraje na akustickou kytaru, to je paráda. S tím zkreslením to nebude tak žhavé, mimochodem použité zesilovače jsou Marshall.

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Mih: Když ti ostatní nástroje a hlavně zpěv znějí o.k., tak to bude v nahrávce. Jinak zkreslení muzikantských zesilovačů sem nepatří, je to jiná kapitola a pokud se bavíme o reprodukci, tak to NEŘEŠTE. Co si muzikant dá na nahrávku je jeho věc a naším úkolem je "jenom" to reprodukovat.

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

Ad Jiné téma. Okřídlená věta "Vše souvisí se vším" platí v hifi na 100%. Proto se nedivte, že od zesilovače Densen se odběhne ke zkreslení jiných zesilovačů. A nedívím se tomu co zde někteří píší ohledně toho, že se honíme za setinami procent zkreslení a potom na nahrávce slyšíme zkreslení o řád vyšší. Alespoň to tak vyznělo.
Já sám jsem názoru, že nejdříve musím začít u sebe, t.j. mít zesilovač co nezkresluje při běžné hlasitosti a teprve potom řešit zkreslení "zvenčí".

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

Docela slušnou odpověď dal Densen modelem Beat 150. V testu časopisu Audio (06/10) se vyhoupl do referenční třídy. Vynikající dynamika, precizní zvuk....
Dánové umí.

Odpovědět