Densen
Re: Densen
Hledej pod room acoustics. Jsou i programy na výpočty těchhle věcí, např. CARA (computer aided room acoustics).
petrL
pod room acoustic toho najdeš hodně. zatím jsem našel jenom tři lidi, o kterých stoprocentně vím, že oni ví, o čem mluví. shodou okolností jsou to všichni praktici. Floyd E. Toole z Harman Kardon, Joachim Gerhard z Audiophysic a nejnověji Christopher Huston z Rives Audia. jinak jsou to většinou kydy. ve čtvrtek konečně přijde ta knížka o psychoakustice od A. Melka. tak jsem zvědav...
pod room acoustic toho najdeš hodně. zatím jsem našel jenom tři lidi, o kterých stoprocentně vím, že oni ví, o čem mluví. shodou okolností jsou to všichni praktici. Floyd E. Toole z Harman Kardon, Joachim Gerhard z Audiophysic a nejnověji Christopher Huston z Rives Audia. jinak jsou to většinou kydy. ve čtvrtek konečně přijde ta knížka o psychoakustice od A. Melka. tak jsem zvědav...
Člověče, ještě že mě akustika místnosti moc nebere. Jsem se svojí vcelku spokojenej (už několikaleté provizórium), línej hejbat bednama a radši poslouchám. S basama problémy nemám a prostor pro mě není nejdůležitější. Jenom když mi nový zesilovač začal hrát z každé bedny jakoby zvlášť, to už mě zarazilo. Ale zahořuje se a zlepšuje...
Dlho sme si do ničoho nezakopli. Čo tak do Densena...a už frčíme. Zakopať, a s tými, čo ho majú sa nekamarátiť. Fajné fórum. 

petrL
kdysi jsem se vyžíval v surfování po netu a v představách, jak by tohle nebo tohle hrálo, kdybych to měl doma. teď už mě to moc nebere. nechci nic jiného. ale furt je to můj koníček. tak jsem skončil takhle...
zero
jo. to máš pravdu. kde jsou ty tisíce nespokojených, oklamaných zákazníků???
je to jen problém jednoho muže. bude to osobní...
kdysi jsem se vyžíval v surfování po netu a v představách, jak by tohle nebo tohle hrálo, kdybych to měl doma. teď už mě to moc nebere. nechci nic jiného. ale furt je to můj koníček. tak jsem skončil takhle...

zero
jo. to máš pravdu. kde jsou ty tisíce nespokojených, oklamaných zákazníků???
je to jen problém jednoho muže. bude to osobní...
Vytrženo z kontextu a zapůjčeno z webu:
1./ "...viz Almaro A318B (měření vyšlo divně, poslech skvěle, emoce výjimečně:-)"
2./ "Já zase marně přemýšlím, k čemu jsou naměřené hodnoty dobré při poslechu
hudby. Mnoho hifistů, kteří se dlouhodobě zabývají kvalitním poslechem, mi
jistě dá zapravdu, že technická data jen málo vypovídají o schopnosti přístroje
přenést emocionální náboj hudby na posluchače."
Já jenom dodávám - možná to sem patří ...
1./ "...viz Almaro A318B (měření vyšlo divně, poslech skvěle, emoce výjimečně:-)"
2./ "Já zase marně přemýšlím, k čemu jsou naměřené hodnoty dobré při poslechu
hudby. Mnoho hifistů, kteří se dlouhodobě zabývají kvalitním poslechem, mi
jistě dá zapravdu, že technická data jen málo vypovídají o schopnosti přístroje
přenést emocionální náboj hudby na posluchače."
Já jenom dodávám - možná to sem patří ...
" .... k čemu jsou naměřené hodnoty..." ........ No tak to je snad jasné, tak moc se to nemůže zlehčovat...
Tohle je hififórum, tzn. bavíme se o (více nebo méně) zesilovačích, které by měly splňovat nějaké standarty ... pokud jsou měření úplně mimo, tak už jsou to spíše zkreslovače, přibarvovače atd.. . Ale samozřejmě něco z hudby na posluchače přenese - akorát to co posluchač slyší prostě neni pravda, resp. má to k high fidelity o hoodně dál, než zesíky, které měřením projdou dobře...
Tohle je hififórum, tzn. bavíme se o (více nebo méně) zesilovačích, které by měly splňovat nějaké standarty ... pokud jsou měření úplně mimo, tak už jsou to spíše zkreslovače, přibarvovače atd.. . Ale samozřejmě něco z hudby na posluchače přenese - akorát to co posluchač slyší prostě neni pravda, resp. má to k high fidelity o hoodně dál, než zesíky, které měřením projdou dobře...
[quote=...
Tohle je hififórum, tzn. bavíme se o (více nebo méně) zesilovačích, které by měly splňovat nějaké standarty ... pokud jsou měření úplně mimo, tak už jsou to spíše zkreslovače, přibarvovače atd.. . Ale samozřejmě něco z hudby na posluchače přenese - akorát to co posluchač slyší prostě neni pravda, resp. má to k high fidelity o hoodně dál, než zesíky, které měřením projdou dobře...[/quote]
Tak nyní mně zajímá, do jaké kategorie se dají zařadit zesilovače použité přímo hudebníky. To co z nich leze je totálně přibarvené a zkreslené. A mi hifisti se snažíme to zbarvení a zkreslení přenést nezabarvené a nezkreslené.
Je to skutečně otázka do pranice, zda lepší zesík přinášející emoce (byť zabarvené a zkreslené), nebo zesilovač nezabarvující, nezkreslující, ale také nic emočně nepřinášející.
Tohle je hififórum, tzn. bavíme se o (více nebo méně) zesilovačích, které by měly splňovat nějaké standarty ... pokud jsou měření úplně mimo, tak už jsou to spíše zkreslovače, přibarvovače atd.. . Ale samozřejmě něco z hudby na posluchače přenese - akorát to co posluchač slyší prostě neni pravda, resp. má to k high fidelity o hoodně dál, než zesíky, které měřením projdou dobře...[/quote]

Je to skutečně otázka do pranice, zda lepší zesík přinášející emoce (byť zabarvené a zkreslené), nebo zesilovač nezabarvující, nezkreslující, ale také nic emočně nepřinášející.
Výkon je základní parametr a měl by sedět. (že vůbec nic neříká o kvalitě zvuku snad všichni víme) Tipuju ale, že výrobci nedodržují stejné měřící podmínky, mj. dobu měření. Jiná věc je, že leckterý slabší zesilovač může subjektivně hrát výkonněji než papírově silnější i když výrobci při měření nefixlovali. A taky, že pro 90% zákazníků je úplně jedno, jestli mají 30 W nebo 100 W. U domácího zesilovače by údaj "výkon: dostatečný" dával větší smysl než u Harley Davidsonů.
hlavní předností Densenů je spojitý nebo "analogový" zvuk a RYTMUS. a to je to velice vzácné audiofilské koření, které způsobuje jejich oblibu. ne že trhají/netrhají asfalt.
Vážení, pokúste sa uvedomiť si, že si pletiete tvorbu hudby ("výrobu" zvukov a emócií) s ich reprodukciou, čo je striktne technická, neemočná záležitosť.
Aleska - ohledně zkreslujících zesilovačů muzikantů, tak to je otázka do pranice. Jako příklad použiji poslední DVD Joe Bonamassy - koncert v Albert Hall. Jeho rocková el. kytara je někdy zkreslená, což je podle mne záměr. Samotný zpěv, bas i bicí zkreslené nejsou. Rovněž tak, když Joe hraje na akustickou kytaru, to je paráda. S tím zkreslením to nebude tak žhavé, mimochodem použité zesilovače jsou Marshall.
Mih: Když ti ostatní nástroje a hlavně zpěv znějí o.k., tak to bude v nahrávce. Jinak zkreslení muzikantských zesilovačů sem nepatří, je to jiná kapitola a pokud se bavíme o reprodukci, tak to NEŘEŠTE. Co si muzikant dá na nahrávku je jeho věc a naším úkolem je "jenom" to reprodukovat.
Ad Jiné téma. Okřídlená věta "Vše souvisí se vším" platí v hifi na 100%. Proto se nedivte, že od zesilovače Densen se odběhne ke zkreslení jiných zesilovačů. A nedívím se tomu co zde někteří píší ohledně toho, že se honíme za setinami procent zkreslení a potom na nahrávce slyšíme zkreslení o řád vyšší. Alespoň to tak vyznělo.
Já sám jsem názoru, že nejdříve musím začít u sebe, t.j. mít zesilovač co nezkresluje při běžné hlasitosti a teprve potom řešit zkreslení "zvenčí".
Já sám jsem názoru, že nejdříve musím začít u sebe, t.j. mít zesilovač co nezkresluje při běžné hlasitosti a teprve potom řešit zkreslení "zvenčí".
Docela slušnou odpověď dal Densen modelem Beat 150. V testu časopisu Audio (06/10) se vyhoupl do referenční třídy. Vynikající dynamika, precizní zvuk....
Dánové umí.
Dánové umí.