Dynaudio

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odpovědět
winelover
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Dynaudio

Příspěvek od winelover »

Ano. to co napsal Zdeny můžu bez výhrad podepsat. Také hraju na několikátý model DA (1.3mkII, 1.3SE, Confidence C1) a vždy naprostá spokojenost. V přiměřené poslechové místnosti (v mém případě panelák, cca 20m2) a se solidním zesilovačem jsem nenašel nic, co by mi v jejich projevu scházelo. 1.3mkII měly malinko sametovější střední pásmo, 1.3se byly v tomto pásmu velkým posunem - přirozenější, věrnější. Výšky bez výhrad a basy mi přišly taky dostatečně podané. C1 jsou zatím moje konečná. Basy, i přes malou velikost jsou naprosto dostačující, střední pásmo a výšky IMO nemají prakticky chybu. A neměl jsem ani žádný velký problém s umístěním, nasměrováním apod. Místnost - běžně zařízený obývací pokoj. Takže závěrem - netvrdím, že DA jsou nejlepší a nepřekonatelné bedny na světě, ale bezesporu patří do špičky cca pěti výrobců. A názory členů jako je pompo mně nechávají naprosto klidným, protože se mi líbí, jak mi to hraje a to je pro mně podstatné....A konečně, mají na ně právo a je to jejich věc.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Já bych s tímhle "znalcem" už neztrácel čas.

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

Zdeny díval jsem se na ty Special 25 ky-menší regálovky ? ,podobné Contour s těmi by snad neměl být problém ani v neupravených prostorách a pokud jsi se dostal až k PassLabs tak to jinak než výborně hrát nemůže.To už je ale jinej zájezd,asi ti jejich zvuk musí vyloženě sedět,že jsi měl na děl.Pass.. a nešel v repro dál.Nicméně to potvrzuje moji tezi že to s DA nakonec vyjde značně draho,zcela mimo běžné hifi a toho co je většina lidí ochotná za poslech vydat.

Ale co uvadí winelover v( panelu 20m2) i když regál mi nedává smysl ,basy jsem nemyslel nedostatek,naopak neduní?

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

merhaut píše:Já bych s tímhle "znalcem" už neztrácel čas.
Nikdy jsem netvrdil,že jsem "znalcem" ale hudbu z čehokoliv a názory jiných si vždy rád poslechnu.

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

Zdeny, díky že jsi to trochu obšírněji rozvedl.Budu nad tím chvilku hloubat,snad si z toho i něco vezmu.Co píšeš o Contor 1.3 jsem nejen (někde) četl ale ty cont.jsem taky slyšel a nejsem se s tím schopný ztotožnit.Jediným rozumným vysvětlením tohoto rozporu je, jak naznačuješ akustika (v tom případě pak ale zasáhla hrubě) poslouchalo se vždy v jedné (prodejní) místnosti nikdo z lidí co jsem znal si žádné nekoupil aby je pustil doma.To je zase fakt.

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Pompo:

rozdíl mezi S25 a C1,3(miII,SE) je obrovský ve všem-měniče, konstrukce, velikost, provedení. Pokud jis S25 neslyšel,možnáby sis je někde měl poslechnout. protože pokud to nesednou S25, je s DA pro tebe konec. C1 hrají sametověji, ale díky menšímu SB měniči nezahrají tak hutný a hluboký bas. Někdy se mi zdá, že místo S25 poslouchám daleko větší sloupový typ.

Ten Pass - to byla spíše náhoda, chtěl jsem to prostě "zkusit" na BW Matrix 801mkII, které mi hrají v pokoji, nyní na Brystonu 4B-SST a BP25. Nakonec se ukázalo, že to tak zůstane a Pass už zůstal u S25.

Možná, pokud hledáš nějaký razantní a živý zvuk s hlubokým a opevným basem, by pro tebe bylo řešení např. Cabasse. Ty jous živé, dynamické, razantní u všech modelů, slyšel jsem předloni na výstavě nějaký model za asi 100tisíc a hodně mě to zaujalo. Syrový zvuk na rock, krásné podání středů a prosotoru na nějaké lehčí žánry, živost na rozdávání. Citlivost tuším kolem 88-90dB.

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

Zdeny

Z DA debaty couvám, má je tu dost lidí a můj názor je založený na starších a neúplných subjekt.zkušenostech ale především je měřený pohledem z jiných cen kategorií a část.zaujatý.Čet jsem před chvílí recenzi dvou inegr.( class. A) Accuphase vs Luxman samozřejmě na DA (Confidence C2)co říct,snad jen že až tam to se zes.nedotáhnu.Ty Cabesse jsem slyšel ve studiu jen krátce a neříkám že zvuk.špat. opravdu živý přednes ale taky ne zcela ten můj, navíc design malinko neklas.až zvláštní.Co se mých zvuk.preferencí týká,nenaznačil jsem snad, že bych kdy toužil po hlubokých a pevných (tvrdých doufám vůbec ne) basech? Naopak bydlím zatím bohužel v panelu a na jakýkoli (defekt, zdůraznění basů ,tvrdost.a v nejhoršmím případě duňení) mám vypěstovanou alergii.Z toho důvodu jsem spadnul k regálovkám ale i ty někdy mývají nepříjemné zdůraznění,Bouli.Přemýšlel jsem o těch levných regálech usher nevím teď přesně ozn.a všimnul si podobnosti S.B. měniče s ProAc stejně jako efičák (někde ukazoval i sch. zap.vyh.)chtěl jsem znát jeho celk. názor a či zná i tip použ. kaloťáku.Protože ty ushery jsem neslyšel,zato Response One SC jo - no a ty bych teda mohl .Zvuk toho malého středobasu byl lahodný i výšky se mi zdály lepší než dobré a žádný bas mi tam nechyběl,Záleží ovšem do jaké míry jsou ty soust.podobné a jestli mezi nimy není zvuk.rozdíl stejný,bo větší jako cenový.Hlubšímu basu bych se samozřejmě taky nebránil ale s jeho množstvím a tvrdostí bych byl raději opatrný,vždy dám přednost rychlosti před hloubkou nebo barvě(témbru) před absol. přesností a neutralitou) - budou li postaveny jedno nebo druhé proti sobě. Proto sešlo i z uvažovaných i když živých stud.monit Alesis one - jako lepší náhrady sluchátek. Začínají se také objevovat štěrbinové výš.měniče v dosažitelných cenách což je další otazník.Po té co jsem slyšel M.Logany se mi stýská i po jiných výškách myslím že stěží něco zahraje foukací harm.jako elektrostat nebo páskáč. Asi se v brzké době vydám na průzkum čtení recenzí už nikam dál nepovede.Každopádně dík za trpělivost.

PS: Máš doma BW M. 801mkII a posloucháš na DA? Já bych si na tom tvém božím zesiku zase raději poslech ty matrixy.

slavo_k
Kontaktovat uživatele:

5 ročná záruka na Dynaudio

Příspěvek od slavo_k »

5 ročná záruka na Dynaudio
Obrázek
Nové záručné pravidlá a riadenie kvalityObrázek

Úvod

Dynaudio vyrába reprosústavy vysokej kvality urcené nárocným zákazníkom. Používa materiály, výrobné procesy a montážne postupy pri ktorých sa zameriava na najvyššiu kvalitu bez akýchkolvek kompromisov.
Garancia, skladovanie náhradných dielov a servisné služby sú pre spolocnost Dynaudio rovnako dôležité ako kvalita samotného výrobku.

Všeobecná zodpovednost v záruke

Výrobky je potrebné reklamovat u autorizovaných predajcov, ktorí zastupujú distribútora alebo priamo u distribútora.

Záručná doba

Vo všeobecnosti spolocnost Dynaudio rucí v Slovenskej republike za kvalitu materiálov a ich spracovania po dobu 24 mesiacov v celom rozsahu stanovenom platnými zákonmi. Naviac však možno získat predlženú zárucnú dobu bud oficiálnym prehlásením distribútora o dodatocnej, predlženej zárucnej lehote alebo získaním originálnej Dynaudio zárucnej karty. Zárucná karta Dynaudio potvrdzuje originalitu výrobku, právo na zárucný servis vo vašej krajine a predlžuje zárucnú dobu na 60 (sestdesiat) mesiacov v krajine ktorá je na karte uvedená.
Predlžená záruka sa netýka aktívnych castí (zosilnovace subwooferov alebo aktívnych reprosústav) ani výrobkov pre automobily. Na tieto výrobky sa vztahuje zárucná doba 24 (dvadsat štyri) mesiacov.

Pravidlá a postupy pri záruke

Právo na zárucnú opravu výrobku Dynaudio vzniká po predložení pôvodného dokladu o kúpe (a ak existuje aj originálnej zárucnej karty Dynaudio) autorizovanému Dynaudio predajcovi alebo distribútorovi. Ak ide o odstránitelnú chybu výrobku, bude odstránená opravou. Oprava bude prevedená v autorizovanom servisnom stredisku Dynaudio vo vašej krajine. Ak oprava nie je možná alebo je neekonomická, Dynaudio sa môže rozhodnút chybný výrobok vymenit za rovnaký alebo porovnatelný výrobok.
V prípade reklamácie týkajúcej sa chybných vysokotónových reproduktorov používajúcich DDC technológiu (rad Contour a vyššie) spolocnost Dynaudio vymení vysokotónové menice v oboch reprosústavách aj ked by bol poškodený len jeden. Vo výrobkoch, ktoré používajú viac ako jeden vysokotónový reproduktor v DDC zapojení (Confidence, Evidence) budú vymenené všetky vysokotónové reproduktory v oboch reprosústavách. Takto bude zarucené že po oprave bude reprodukcia týchto výrobkov zodpovedat výnimočným vysokým štandardom, ktoré pre tieto výrobky spolocnost Dynaudio stanovila. V tomto kontexte spolocnost Dynaudio odporúca aj pri pozárucnej oprave menit v každom prípade vždy celý pár alebo celú sadu vysokotónových reproduktorov.

Skladovanie náhradných dielov

Spolocnost Dynaudio sa bude snažit skladovat náhradné diely co najdlhšie
- technické súcasti najmenej 15 rokov po ukoncení výroby jednotlivých modelov. Technické súcasti Confidence, Evidence a Consequence najmenej 25 rokov po ukoncení výroby;- kozmetické sú

casti najmenej 10 rokov po ukoncení výroby.
Reproduktorové skrine a baliaci materiál po ukoncení výroby nebude už dostupný.

Celá správa http://www.ketos.eu/index.php/reprodukt ... rokov.html

vitek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vitek »

slavo_k
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slavo_k »

Recenzia na reproduktory Dynaudio Special 25

Online HiFi magazín fairaudio.de pripravil podrobnú recenziu na reproduktory Dynaudia Special 25. Pozrieť si ju možte tu:

http://www.6moons.com/audioreviews/dynaudio3/1.html

slavo_k
Kontaktovat uživatele:

Najlepší stereo reproduktor £300-£600: Dynaudio DM 2/6

Příspěvek od slavo_k »

Obrázek

Online HiFi magazín WhatHiFi? urobil recenziu na reproduktory DM2/6
Celý článok tu: http://whathifi.com/Review/Dynaudio-DM26/

slavo_k
Kontaktovat uživatele:

Recenzia na reproduktory Consequence

Příspěvek od slavo_k »

Obrázek

Online magatin HiFi+ pripravil recenziu na reproduktory radu Consequence.
Cely článok tu: http://www.dynaudio.com/relaunch1/pdf/h ... naudio.pdf

pininfarino
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pininfarino »

Prečítal som si toto vlákno a zaspomínal trochu.. Mal som totiž pred časom aj ja Dynaudiá, konkrétne C5. Kúpil som si ich na základe rôznych – zväčša veľmi kladných preferencií, ale hlavne preto, že som na ktorejsi výstave počul hrať Dynaudio C2. Vtedy som C2 ohodnotil ako najlepší zvuk výstavy.
Dynaudia C5 nehrali špatne. Ale časom mi začalo v ich prejave čosi chýbať. Aj keď nenazval by som to, ako to trochu nešetrne pomenoval Pompo „mŕtvym zvukom“ . A tak, ako to už chodí, dal som inzerát a prišiel kupec. A vtedy sa čosi udialo. Kupujúci si priniesol so sebou nejaké audiofilské CD-čka a začal ich postupne vkladať do prístroja. A ja som sa nestačil čudovať....
Zvuk bol absolútne živý a prítomný. Vtedy som začal ľutovať, že som inzerát vôbec podal. A aj keď moja vtedajšia zostava nebola celkom tým správnym partnerom pre C5 ( zos.Denon S10_II + CD Denon S10) zvuk bol natoľko ohromujúci, že som utrpel menší šok...
Fajn. C5 vedia zahrať. A ako! To už dnes nie je pre mňa otázka. Ale prečo nie všetky nosiče CD, ale len poniektoré - audiofilské? No a na túto otázku nepoznám odpoveď doteraz.... :ugeek:
Obrázek

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

To je jasné - protože drtivá většina "komerčních" nahrávek stojí za výkal.

slavo_k
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slavo_k »

ano ked dvaja robia to iste, nie je to to iste.

btw aj ja tieto bedne doma hram :-)

Odpovědět