ELAC

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
THresil
Kontaktovat uživatele:

Re: ELAC

Příspěvek od THresil »

U modelu 403 mě docela zaráží jejich váha. Někde se uvádí 7,3 kg - předpokládám, že je to váha jedné bedny a né obou a jinde se dočítám jen kolem 4 kg, což už je podle mě i na jednu bednu opravdu málo...

matto
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matto »

7,3 je hmotnost jednej bedny

Hunzek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hunzek »

Takže koupě nedopadla,byl jsem mimo net/město a bedny šly mezitím do světa :oops:

Vlasto
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Vlasto »

na Elacy som cital poslednu dobu vela pozitivnych recenzii, samozrejme vyssie rady su uz dost drahe.

Na spominane BS403 a FS 407 bol kratky test v jednom z cisel casopisu Hifh&Style a hlavne tie BS 403 boli hodnotene velmi vysoko.
Zase v starsom cisle Audio-Video bol test regaloviek a zastupca nizsej rady - BS243 jednoznacne hodnotene ako vynikajuce.

Krasne veci robi tato firma... rad spominam na FS 607 na vystave pred par rokmi...spickovy zvuk pre moje usi.

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od weiron »

Na trhu je nová řada Elac Alchemy. Nemá zde někdo nějakou zkušenost?
Obrázek
Chtěl bych vyzkoušet hlavně jejich phono předzesilovač PPA-2. Dělám si druhý gramofon tak budu potřebovat phono se dvěma vstupy. Toto bude nejspíše jeden z kandidátů (cena 26tisíc). Maji i celkem zajímavý koncák s výkonem 210w/8 a 325w/4 ohmu za nějakých 42tisic.
https://www.elac-hifi.cz/alchemy/

Martin Pokora
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Pokora »

Dobrý den, na pár dní se poprvé v ČR objeví komponenty Alchemy od Petera Madnicka v druhém červnovém týdnu ve studiu Audioego. Budeme mít půjčené předprodukční vzorky vystavené na Highend Munich. Reálný prodej zahájíme letos na podzim. Termín prezentace v Audioego upřesníme. Sledujte www.elac-hifi.cz. Díky.

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od weiron »

pro Martin Pokora
Děkuji za info. Když budu mít cestu do prahy určitě se zúčastním.

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od weiron »

Tak nám vyšla celá nová řada subwooferů Varro:
Varro-Lineup-cropped-v2-resized.png
Hádám že podle zpracování to vše bude vyráběno v USA. Jediná výrazná optická změna je na závěsech měničů. Jestli tento hranatější tvar může mít na zvuk nějaký vliv netuším. Ale připomíná mi to tuningové reproduktory do aut. Další novinkou je nová aplikace Sub Control 3.0. Která je zřejmě pouze pro novou řadu subu. Já ji zkoušel s 3070 a sub mi to ani nenajde. Je zde někdo kdo ji zkoušel a jde mu? Zajímalo by mě, jestli jsou v ní nějaké vylepšení oproti verzi 2.0.

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od weiron »

Tak tu máme další velkou novinku. A to konečně nový model výškáče JET 6
JET6-Report_26-1024x683.jpg
https://audiophile-szalon.hu/bemutatjuk ... ssugarzot/
https://www.lowbeats.de/reportage-elac- ... bereitung/

V příštím roce bude osazen ve všech jejich reproduktorech. Už se těším na poslech. Jakým směrem se tento výborný měnič posune!

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Uz JET5 je poradna zvukova lupa a uprimne mi prijde, ze kvalitou prevysuje zbyle osazene reproduktory v jejich reprosoustavach.

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od weiron »

Tak jistě. Je to top výškáč který dávají i do nejlepších modelů. A to že to dájí i do těch levných (Vela,Solano) je za mě super. Pokud budu chtít top kvalitu i zbytku tak musím jít alespoň do modelu 507. Kde mám již spojené basové měniče "push-pull", střední pásmo rozděleno do dvou měničů, a vyšší strědy a výšky v koaxiálním měniči. A tento model podle recenzí má až neuvěřitelně detailní 3D přednes. Který ale odpovídá své ceně. Já jsem zatím neměl možnost poslechu.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

To ano, skoda ze vyssi model tzn. i vetsi uz nenapasuji do 14m2, ale uzivam si plnymi dousky i FS 407 *thumbs up*.

BTW chtel bych nekdy slyset Elac se 4Pi vyskacem.

Odpovědět