Malé rozdiely vo zvuku lámp som počul už aj predtým, mám doma malú zbierku

Elektronky sú veľmi zaujímavá téma, škoda že nie je viac prispievateľov, ktorý by boli ochotný sa rozpísať so svojimi skúsenosťami.
Originální elektronky mají na sobě cool dampery, tím pádem měli by.jouda píše:Mám takový zvrhlý dotaz...vleze se čistě teoreticky (protože má na sobě napevno nalepený Cool Damper) EAT ECC803S Cool Valve do Project Tube Box SE II?
mac píše:Pánové, měl bych zájem koupit 1 ks Tesla E83CC a 1 ks Tesla - Philips - Telefunken ??? ECC81 do svého lampového phono Octave. Pomůžete mi? Díky za nabídky. Zatím tam mám lampy od JJ.
Jako třetí lampa je tam PCC88 ( mám Valvo a Tesla )- můžete mi k tomu něco napsat - je plně zaměnitelná za ECC88? V návodu je sice uvedeno, že je to možné, ale proč je použita právě PCC88 - je tam snad rozdíl ve žhavícím napětí, pokud mě paměť neklame.
Můžeš nafotit o které Tesla e83cc se jedná?Mají na nich napsáno 37 nebo 32?Dík za odpovědPatmann píše:Dnes jsem měl od kamaráda zapůjčeny lampy Philips ECC83 2ks,Tesla E83CC vojenské 3ks a Tesla ECC803S 2ks,protože ve svém zesilovači potřebuji tři lampy,tak jsem kombinoval. Už dříve jsem vyměnil koncové lampy JJ EL34 za RFT EL34,které znějí daleko živěji. První dnešní zkoušku jsem začal lampami Philips a protože jsem měl jen dva kusy,před ně jsem dal vojenskou Teslu E83CC,skvělý zvuk,který se ještě více přiblížil živému poslech,lepší prostor,živější nástroje,líbilo se mi to,pak jsem dal všechny tři vojáky a to už nebylo ono,zvuk ubral na prostoru s stáhnuly se trochu vyšší středy a výšky,další zkouška přední lampa Philips a dvě lampy ECC803S-parádní prostor,vše hezky detailní,jen se mi zdál vokál trošičku máznutý oproti první zkoušce s Philipsy,pak jsem zkusil vrátit se ke koncovým JJ EL 34 s Philipsy a přední lampou ECC803S-bylo to,jako bych si pustil nějaký starý tranzistorák,bez prostoru. Nakonec jsem vrátil RFT EL34 a nechal vepředu ECC803S a dva Philipsy,myslím,že toto si sedlo ze všeho nejlépe,nic navíc,krásný prostor s detaily a nástroje podobné realitě,to poslouchám ještě teď a moc mě to baví,škoda jen,že je musím brzy vrátit,budu se muset po nich někde poohlédnout a tak mě i napadá,jak to bude dobudoucna,když se ztratí všechny staré lampy a jestli budou hrát nové (nechci zahazovat všechny,když jsem slyšel jen JJ) tak jak hrají,ztratí lampy na svém kouzlu,moc rád bych se dozvěděl o novodobých lampách za přijatelnou cenu,které by dokázaly plnohodnotně nahradit staré výrobky,je škoda,že kdysi to šlo a teď to nejde a když ano,tak za horentní sumy...
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host