Elektronky Tesla ECC803S a E83CC

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Re: Elektronky Tesla ECC803S a E83CC

Příspěvek od Zappadaddy »

Tak se pořídám i já.Jak víte momentálně provozuji na zesilovačích které mají 2x 12ax7.PetrL sem vložil velmi pěkný článek o Telefunken a Tesla,ale prošel zde bez povšimnutí.Jsou v něm však popsány velmi zajímavé skutečnosti,např. u Tesly E83CC jsou 2 značení bud 32 nebo 37.Kod 37 jsou s frame grid a 32 bez frame grit.Zde je podstatný rozdíl v kvalitě kdy elelktronky s frame grid kvalitativně převyšují ty 32.Ale není to vyzkoušeno z praxe,pouze vyčteno,pokud je však pravda,že Tesla e833cc/37 byly vyráběny pro telefunken a používaly stejné díly od dodavatelů pak to může být pravda.Bude potřeba to vyzkoušet v praxi.Má někdo praktické zkušenosti Tesla 32 vs 37?Pokud ne,není pořeba tu nic víc psát.
Conclusions:

TFK ECC803S is the queen of high gain miniature triodes. Absolutely impossible to ever re-build it. Top class NOS Prices of those were 100€ in 1999, then soared to 200€ in 2004, 500€ in 2008, Now in 2011 they are 1200€. Just wait until someone pays 2000€ for one.
To my opinion TESLA (NOT JJ) E83CC frame grid tubes are the BEST you can buy, when you do not want to spend so much on Telefunken tubes. These are fully identical construction, and on same level with the TELEFUNKEN ECC803S tubes that they are cloned from. Same kind of price race here, but on lower level.
JJ are low budged tubes, with all that belongs to that.
Obrázek

zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od zdenoeddie »

32 ci 37 je len kod vyroby.
Frame grid su Tesla E83CC, Telefunken ECC803S.
Tesla ECC803S frame grid neni. Kto ich mal aspon raz v ruke, tak je mu to jasne.

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

Absolutely impossible to ever re-build it.
Toto znie ako reklama na zostavajuce zasoby Telefunken.

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

37 nebo 32 jsou kódy místa výroby (bohužel si nevzpomenu, jakou továrnu který znamená). Frame grid mají "tlustou" anodu, na obr. je to Tesla E83CC a Telefunken ECC803S. Ty E83CC jsem zkoušel, ale příliš mě nenadchly - příliš strojový, i když efektní, zvuk. Vypadají jako na fotce (žádné pozlacené piny), jenže jsem je koupil na Aukru za cenu současných 12AX7, takže si nejsem jistý, jestli to už není popřevratová výroba (může někdo potvrdit?) zprivatizované Tesly, kdy ještě používali tuhle značku (před JJ), a kvalita už byla jinde... Z toho období mám ECC803S, které celkem nejsou špatné, jen jim chybí trochu okraje spektra. Pravé Tesly ECC803S mě nikdy nenadchly. Nejvíc se mi z Tesel líbí ECC83.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

37/32 .No právě to jsou kody kdy 37 byla vyráběna s Frame grid a na místě výroby 32 už frame grid není,apson tak jsem to vyčetl.A anbo nikdy jsem to neměl v ruce a proto se ptám,protože s obrázku to nepoznám a nechci koupit něco co nechci,zvláště za ty prachy.Ty Telefunken jsou to nejlepší co je,a Tesla E83cc/37 je vyráběna ze stejných materiálů a na stejných strojích,takže by měly bát slušnou náhradou telefunken Ecc803s za podstatně méně peněz.
PetrL
Vypadají jako na fotce (žádné pozlacené piny), jenže jsem je koupil na Aukru za cenu současných 12AX7, takže si nejsem jistý, jestli to už není popřevratová výroba (může někdo potvrdit?)
Proč ty lampy nevyfotíš,když chceš vědět co máš vlastně za lampy a z jakých let?Bez obrázku to nikdo nemůže vědět.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

na ebay jsou momentálně tyto,z té Ukrajiny to vypadá zajímavě,tedy jako originály.http://www.ebay.com/sch/i.html?_trksid= ... &_from=R40

timcs
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od timcs »

jouda píše:To ano, ale nějak z obrázku EATu nepoznám, jestli je Damper stejně veliký, resp. zda se u damperů jedná o nějaký standardizovaný rozměr či to je na libovůli výrobce :|
Existuje len jeden druh, rozmer - vonkajší priemer 34mm, výška 23mm.

Patmann
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patmann »

Michale,dnes nejsem doma,zítra ti napíšu ;-)

Patmann
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patmann »

...tak testované lampy byly Tesla e83cc 32 s meči...

TAB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TAB »

Na tohle téma jsem se už bavil ze zappem v SZ.

37 je kod Třinecké továrny a 32 je kod tuším Rožnov. Pak tu byla ještě jedna fabrika ale tím, že už se tolik o to nezajímám tak se mi některé věci vykouřily z hlavy :)

32 jsou staršího provedení. Měl jsem jich zhruba kolem 2.000ks a pokud si pamatuji dobře tak parametry/tolerance hodnot měli výborné. E83CC s 37 tedy novější výroba až do revoluce jsem tolik neměl a nepamatuji si jak na tom byli. Jediné co vím dobře, že třeba EL34 a E88CC s kodem 37 byli nejhorší co jsme doma měl a měl jsem jich také požehnaně takže to nebylo věc náhody.

petrL: Pokud pošleš fotku s kodem tak možná najdu datum výroby mám někde tabulky na to.. Jinak se zvukem souhlasím i když mě třeba ve phono od Audionote Tesla ECC803S překvapila. Obecně mám ale raději Teslu ECC83 a pak hlavně Philips a závody které pro Philips vyráběli na stejných mašinách.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Elektronky ECC83 a jejich deriváty se nevyráběly nikdy nikde jinde než pouze v Rožnově, kde probíhal i jejich vývoj a pak v Trinci. Zvládnuta výroba se přesouvala do Tesla Třinec. Jejich strojní zařízení pak v roce cca 1992 odkoupil pan, který založil a vlastní JJ electronic.

TAB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TAB »

No vždyt jsem psal Rožnov a Třinec. V té třetí továrně už nevím co se vyrábělo možná bych někde vyštrachal listy z výstupní kontroly tam bylo razítko. Fakt si to už nepamatuji.

Z Třince se ta výroba přesunula do Čadce jak píše Renowm. Docela by mě zajímalo kde p. Jurčo majitel továrny JJ tehdy vedoucí nějakého úseku kde vzal potřebný kapitál a jak přemluvil pár lidí k pokračování pod novou značkou JJ. Musela to být zajímavá a divoká doba :)

Obrázek
Malá moje sbírka lampiček ale to už je hodně dávno :)

Patmann
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patmann »

Rožnovská výroba lamp by mne hodně zajímala,zaprvé to mám kousek a ta kvalita starých lamp byla skvela. Jen nechápu,co se stalo od té doby s těmi stroji,že začaly vyrábět tak zvukově JINÈ lampy jako jsou JJ a proč se zvuk oproti starým lampam tak skazil...

lubin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lubin »

JJ obnovila výrobu E83cc s frame grid. Právě jsem je objednal a budu mít přímé srovnání s Nos Tesla E83cc kód 32. Podám report.

octavius
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od octavius »

Už ti prišli objednane E83CC? Hodnotenie?

Odpovědět