ELFTON

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: ELFTON

Příspěvek od PítrsPraha »

Za me zvuk novych Elfton (ctyrpasma) na vystave moc dobrej. Detailni, hodne dynamickej, s vyraznym nejvyssim pasmem a pekne plnyma basama. Takhle na prvni poslech na sebe pasma krasne navazovala. Ani hodne nahlas to netahalo usi. Stredy hezky prokresleny, prostorovost taky v pohode. Celkove takovej vyraznej zivej zvuk, ale zadnej lavor.

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

Přišel jsem ... viděl jsem a slyšel.
Hrálo to velice dobře, pohodový poslech, zvuk, který neunavuje
Jen bych je rád slyšel ještě s jiným krmením, mám pocit, že by to bylo ještě o fous lepší.
Souhlasím s PitrsPraha.
Mám radost, že jsem viděl a slyšel hezké a dobře hrající bedny českého výrobce.

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

Vlákno jsem náhodou otevřel až dnes.
Škoda, že to letos do Prahy nevyšlo.
Mrzí mě to dvojnásob právě kvůli těmto repro.
Popis se mi zdá docela střízlivý a komponenty pro výhybku jsou kvalitní nebo velmi kvalitní.
Snad by stálo za zmínku něco bližšího k použitým měničům.
Bez poslechu bych si netroufnul říci ani slovo proti.
Cena není nízká, ale vzhledem k poctivé konstrukci a použitým komponentům více než férová.
*palec*

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Včera jsem je na výstavě viděl i slyšel,myslím že model Magion,a musít uznat,že zvuk mě velmi mile překvapil *palec*

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

Mne sa až k Elftonom dostať z osobných dôvodov nepodarilo, čo ma veľmi mrzí, tak som aspoň rád, že je na ne pozitíva odozva!

Snáď to zavrie ústa istým indivíduám.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Co je zvláštní, že nevadí repro 200mm dělený na 3kHz. Udajně by měl být sředák kolem 10cm max.

marasten
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marasten »

Hmm, zajímavé.
Když jsem byl já u Elfton tak jsem byl zvukem docela zklamán.
Velká hlasitost (fakt to řvalo) a působilo to uječeně, jakoby byly středy vytaženy do popředí.
Nicméně pouštěnou hudbu neznám a na výstavě nerad hodnotím zvuk, většinou to není ideální prostředí.
Rád bych si je poslechl někde v klidu za normální hlasitosti a něco co znám.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

recenze
http://www.hifi-voice.com/testy-a-recen ... fton-vegas

Jsem přesvědčený, že s Master7 a Master1 by to zahrálo ještě i větší parádu. DAC19 a C2 jsou číňanovy "entry" modely.
PS. Myslím, že jde o DAC19, ne NOS19, bavil jsem se s p.Ottem na výstavě. (Pokud neudělal úpravu toho DAC)
I tak velmi dobrý výsledek rovněž pro číňana. *hura*

Horal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Horal »

Asi před 3 měsíci jsem si byl poslechnout u kamaráda ty Elfton Vegas.Pršelo,hnusnej den a při příjezdu jsem píchnul před jeho domem o obrubník kolo,rana jak prase.
Ale poslech stál za to.Dělence Audia +ELfton+ doladěná kabeláž. Výborný prostor,středy,basy,výšky,vše sedělo a velmi příjemný zvuk. Taky jsou velmi pěkné a povrchová úprava špičková.
Nějak to vlákno zapadlo a je to vzhledem ke kvalitě této značky škoda.

johny52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johny52 »

Naskytla se mi možnost poslechu dvoupásmových Elfton Vigo v domácí poslechovce.
I když slyšeno jen bez stojanů s provizorním nastavením výšky mohu konstatovat že jde o skvěle zpracované repro s nevšedním poměrem výkon cena.Nutno slyšet pro ty kdo zvažují investici do kvality za velmi rozumnou cenu.

Horal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Horal »

20180415_151154-1.jpg
Elfton Vigo jsem si byl poslechnout u Johny52 na jeho aparátu.Tímto mu děkuji za pozvání.
Velmi příjemný vyrovnaný zvuk v této cenové se nebojím říci VYNIKAJÍCÍ.
Do prostor kolem 24m2 by mi stačily jako jediné repro.
Tato nová značka mě i tímto modelem velmi potěšila a přeji už v takto přeplněném trhu mnoho úspěchu.
Poměr cena výkon daleko přesahuje vše co jsem v této cenové poslouchal.

Clanek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Clanek »

Chci se zeptat co byste doporucili jako krmeni k podobnym repro do mistnosti kolem 40m2, kde je podminkou ze se vsechno musi vmestnat na "komodu", cca 220cm sirokou a krom repra bych rad uz jen jednu dalsi "krabicku"? Do ted jsem uvazoval nad kombinaci yamaha r-n803d + Wharfedale Diamond 11.2, ale neco me na elftonu strasne laka (ta raritnost, jedinecnost, jiste i lepsi zvuk nez wharfedale za 1/3...). Jen bych rad nezabredl do nekonecneho kolecka zvysovani naroku (a rozpoctu) na repro, a pak na zdroj, pak na repro, a zase na zdroj...
Jde o prvni skutecne hifi, tak bych rad zustal v nejakych rozumnych mezich, ktere jsem uz tak nekolikrat posunul :) Takze otazka zni: bude ona yamaha neco co k Elfton pujde pouzit? I kdyz by si treba zaslouzili jeste lepsi zdroj, tak ani s timhle to nebude urazka, ale rel. dobry balanc? Nebo pro integrovany zesilovac tohoto strizeni (a cenovky) poradite spis zustat u neceho jako ty puvodne zamyslene Wharfedale, proto jit do Vigo by byl jasny overkill?

Predem vsem diky.

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Myslím, že dost informací najdeš v recenzi na Hifi Voice, pod článkem je diskuse, které se zúčastnil i konstruktér a doporučení zesilovačů je tam taky.

Zamčeno