BVa píše: ↑29 říj 2017 07:13
2 pompo
Je to nezmysel a vada konštrukcie, ak zosilňovač (okrem lampového..) hrá 10 sekúnd po zapnutí skutočne počuteľne inak, ako po 10 minútach alebo 10 hodinách. Je to technický fakt a realita. Je to len o ustálení a stabilite pracovných bodov súčiastok. Ak cestujú s časom a teplotou, tak je to vada. A nie je to na laickú diskusiu bez technického backgroundu , ale čiste technický a fyzikálny fakt. Bez ohľadu na povery a vymývanie mozgov marketingom ("zahorovanie" - ale uší a hlavy) v "High-Ende".
O reálnych vlastnostiach hovoria merania a fakty, nie impresie ("viděl ,možná spíše slyšel hrát ampl."). Asi tak..
Ano máte samozřejmě pravdu ,především v tomto :
Je to len o ustálení a stabilite pracovných bodov súčiastok
A o tom to celé je ,ale nic jiného jsem ani netvrdil . A než k tomuto ustálení dojde - zvuk je hrubý ,plochý bez dynamiky (NA nebo kdo - to popsat dobře) ,až postupem několika minut se to zlepšuje . Mám už 3-tí (z toho jeden byl lamp.T.A.C.) zesilovač který potřebuje na toto ustálení parametrů cca. 5 min. Doporučuje to sám výrobce (předpokládám že ví o čem v návodu píše a co postavil) ,bere se na to ohled v recenzích a testech ,popisuje to mnoho vlastníků nejr. amp. Neříkám že jsem z toho nadšený ,z vašeho hlediska je to konstrukční vada ,z mého také (jen proti těm jiným existujícím vadám mnoha jiných zes. zanedbatelná. U mého zesu je to možná blízkost Á-čka u jiných např uvedený densen - nevím jistě ale je takových amp. kopa a ano možná jsou všechny konstrukčně vadné (když chcete být puntičkář). Toť vše na následné nabalené keci různých blbínků (o ničem) nebudu ani reagovat.
PS. vašich 10 sekund je velmi málo. některým přístrojům to může zabrat i 10 min. a není to žádná imprese ,některé přístroje v tomto stavu (těsně po zapnutí byly i měřené) ,někde na sítí jsem shlédl i videjko oscilu.