Federmann

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odpovědět
koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Federmann

Příspěvek od koudy42 »

Ale ne každý hledá 100kW auto a když se vozím v takto silném voze, tak je nefér pohanit každou Fóbii co potkám na silnici. Něco jiné je, pokud někdo Fóbii s 55kW a milionem spojlerů vydává za 100kW dravce a pod kapotou je govno :mrgreen: .

kubas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubas »

Pevně věřím, že začnou prodávat ty svý srákory předražený, a pofičí si koupit fedu,tedy pokud není holoprdelník..

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Chlapi utrácejte si za co chcete :D, jak jsem psal nemá jít o nestravitelné recenze p. Březiny *jupi*.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Koudy, díky za tvou zkušenost.Škoda, že jste neměli k dispozici aspoň trochu úměrnější bedny ke stotisícovýmu konci. Troufnu si tvrdit, že bedny do celkovýho zvuku vnesly až moc "svýho" na to, aby se dal nějak zodpovědněji komentovat zvuk zesilovače jako takového. No ale i tak by mě zajímalo, jestli jste slyšeli neduhy, který tak opatrně popisuje Březina? Tedy nepříliš přesvědčivou makrodynamiku, zabarvení do tepla, změnu zvukového charakteru během první hodiny provozu (do zahřátí), změnu zvukovýho projevu při různých hlasitostech, zakulacený tranzienty, tendenci nafukovat zvuk atd.?

Jinak za sebe mám z Březinových recenzí dojem velké opatrnosti, aby si náhodou nerozezlil prodejce, kteří mu přístroje půjčují. Proto případná negativa halí do eufemismů a floskulí. Když se ale člověk naučí jeho text vnímat, číst mezi řádky a odmyslí si některé úsměvné pitomosti plynoucí z jeho minimálních technických znalostí, tak ty recenze dávají hlavu a patu. Alespoň pro mě jsou jeho poslechové zkušenosti s přístrojema, které jsem taky slyšel a který on recenzoval, ve velké shodě. Ať je to jak je to, pořád jsou Březinovy recenze to nej..., co se na CZ/SK webech dá číst - jak četností recenzí, tak záběrem v různých cenovkách, tak obsahově. Ano, je to trochu smutný, na druhou stranu díky alespoň za tohle.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Hodinu zahřívání a "rozehrání" zesilovače jsme určitě nepozorovali, ale více by napsal Satas95, který ho má doma dlouhodobě a jeho Fostexy by měly hrát dost slušně, když mu vyhovují více než JBLka o kterých si myslím, že nejsou žádná ořezávátka. Jak to bývá u takových hurá akcí, mozek se těžko vypořádává s tolika informacemi a očekáváním nad změnou, do toho jsme i konverzovali o nesmrtelnosti hifisty :). Samozřejmě jsme zvolili okruh vybraných písniček, především ty, které mám naposlouchané a co mají náročné pasáže co se týče detailů nebo dynamické změny, ale vše limitovaly především Quadraly, čili šlo o takové oťukávání. Co bylo určitě zřetelné, jak se projev ustálil (po cca 15min), a pak nastala pohoda z poslechu hudby. Možná se jen správně nastavil sluchový aparát :D, každopádně pokud je tomu tak, co teprve musí mozek vymýšlet u nějakého kusu gáblu nebo hifipojistek :lol:.
Ohledně p. Březiny, také mi pomohl s nasměrováním jaký produkt dát do hledáčku a četl jsem rád jeho recenze, ale již se to zvrtlo do velmi opatrných formulací a na konci recenze jsou v mínusech kolikrát pěkné zápichy a člověk jen očekává Stereo a Video 100%. Chápu, že byznys je nekompromisní, přesto nějaký Judge Dredd by neuškodil *2thumbsup*.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Proč má vlastně BF všude ban?

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

Čo som si ja všimol, pán Březina píše s takou tou eleganciou anglického džentlmena. On nenapíše negatívne ladené postrehy priamo, ale tak že si ich uvedomíš až po dvoch dňoch (prípadne vôbec). Vcelku zaujímavá diskusia vznikla aj pod článkom na hifi-voice :D

Inak, uvažoval už niekto nad tým, že sú ľudia, ktorým by ten "lampový" zvuk mohol vyhovovať? Nie všetko na svete musí byť prísne verné a dokonalé.

off topic: môj all-time favourite je ale článok od 8.12. o Nordost napájacích systémoch. Veľmi príjemné čítanie, aj keď od iného autora.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Máte pravdu, p. Březina to neřekne na plnou pusu a člověk musí číst mezi řádky, ale u pidi budek Xavian Joy nebo netradičních útlých sloupků Říha to pro mě bylo silné kafé, že jsem do skrytých jinotajů v recenzi ani nedošel ..... přesto si své kupce jistě najdou a snad budou poslouchat ušima, né očima *palec* .

sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od sonofstars »

sekal píše:Aniž bych chtěl ještě více "zlobit" některé zdejší pobouřené, vznáším seriózní dotaz. Chcete mi namluvit, že za ten polotovar, který ani zdaleka nesplňuje mnohé výrobcem deklarované, v reálu však zcela chimérické parametry, (jako např. výkon 400W/8R, kanál. přeslechy 140dB apod.), jste ochotni vysolit téměř 100000,- Kč? To vám ani trochu nevadí šlendriánské mechan. provedení přístroje (http://www.hifi-voice.com/images/testy/ ... QQF-16.JPG ; http://www.hifi-voice.com/images//testy ... HQQF-5.jpg ; http://www.hifi-voice.com/images//testy ... HQQF-8.JPG)? To myslíte skutečně vážně? :shock:

Musím přiznat, že vyfrézovaná žebra mě moc nenadchla. Jsou dost nehezká.
Vzhled mi nesedí, ale je to design autora.
Dle přečtených informací hřeje na můj vkus až moc a i spotřebou je mimo mé preference.
Zesilovač jsem neslyšel a měřením zpravidla moc nevěřím.
Každopádně se jedná o český výrobek, českého konstruktéra a rád si jej poslechnu někde na výstavě, nebo u někoho doma. Jistě se najdou posluchači, kteří mu některé vlastnosti nebo nedostatky odpustí.
*2thumbsup*

Fox25
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fox25 »

Než začnete vznášet soudy ohledně zaujatosti proti p. Federmanovi, bylo by záhodno pročíst si i ty diskuze na webech kde byl vyobcován. A dostal se do křížku i s lidmi mimo audio protože rozporovali elementární chyby, které i přes veškeré důkazy pan učitel obhajoval do krve. Stejně tak se lidem zajídalo že se snaží prodat stůj co stůj, což je i na hef relativně dobře viditelné.
Jako bonus má všechny projekty dle jeho prezentace nejlepší v nejbližším vesmíru a tak technicky dokonalé, že to ani lidé v oboru nejsou sto pochopit.
Málem bych zapomenul že pan učitel vynalezl i průmyslové standardy které se používají x desítek let a prezentoval je asi 4 roky zpět. Zkuste jej na tento drobný fakt upozornit a uvidíte jaké z tohoto pána vylezou moudra. Já se nestačil divit, důkazy jsou k ničemu protože on to má trochu jinak, jinak to nazval, a tak je to úplně jiné, i když je to stejné.

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

No ,neslyšel jsem,ale pořád mi uniká, proč se někdo obouvá do konstruktéra. Koudy 42 ho poslouchal a protože ho znám ,tak tento zesilovač důkladně prověřil . Pokud tento zesilovač může konkurovat věhlasným značkám za třetinu ceny,pak klobouk dolů. *hura*

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

Soutěž "Kopni si do Federmanna" je oblíbenou kratochvílí některých borců na místních hifi fórech.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

2 tujatuja
Daj si tú námahu a vyhľadaj si debaty (je to zábavné aj smutné..)s pánom F. na fórach, kedy sme sa viacerí pokúšali s ním normálne a vecne komunikovať, počas možno troch rokov. Pozri si aj jeho "one man" fórum, kde zabanoval všetkých okrem spambootov a vymazal všetky nesúhlasné názory, editoval spätne svoje príspevky a ohováral všetkých a všetko. Pretože predsa on vynašiel všetko (niečo ešte aj predtým ako sa narodil!), nikto nič nechápe, skrátka je to novodobý Jára Cimrman. ;)

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

tujatuja:
To neni o bezduvodnem kopnuti si, ale je to vysledek jeho dlouhodobeho vlezleho, podpasoveho, arogantniho a hajzlovskeho chovani. Jak pise BVa, staci si projit diskuse s nim, podivat na "clanky" na jeho webu.
I kdyby vytvoril perpetuum mobile, jako clovek je to pitomec na n-tou.

daliborr:
Federmanuv zesilovac konkuruje komercnim zesilovacum za trojnasobek ceny? Neslysel jsem jej, tak nemuzu hodnotit, ale jak jsi na tohole prisel?
S jakymi trisettisicovtmi koncaky a na jake sestave jsi porovnaval?
Brezinova recenze vyjmenovava zastup zvukovych podivnosti, po kterych nebyva ani stopy u komercnich zesilovacu o polovinu ci dve tretiny levnejsich (napr. ruzny zvuk pri ruzne hlasitosti, zmeny ve zvuku zavisle na teplote zesilovace...).

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

A proc by to nemohlo hrat jinak v zavislosti na teplote? 2 hodiny zahraty muze hrat jinak nez cerstve pusteny? Nebo je to predcasne zapinani a zahrati jenom hifisticky ritual?

Odpovědět