HARMAN KARDON
HARMAN KARDON
Je tady na foru nekdo kdo hraje z HK? Nebo je to jako HiFi out? Ja nedavno upgadoval svou sestavu z DK (Yamaha) na stereo a prave na HK 980 a repro JBL L 890. Libil se mi design HK a po nekolikerem poslechu jsem k tomu zvolil prave JBL 890. Zatim se rozehrava ale posun ve zvuku je obrovsky. Zajimali by me postrehy na tuto sestavu. Hraju prevazne Jazz (akustika) Blues, klasika, HardRock.
Re: HARMAN KARDON
Ano, já jsem "degradoval" mou sestavu (digitál cestu) a koupil DVD HK 22. Pouštím si na tom krom DVD i CDčka. Oproti Vincentovi CD-S6 jasně
, ale vzhledem k tomu, že jsem potřeboval peníze na upgrade analogu, toho nelituji. CD skoro neposlouchám, spíš žena, bo se bojí gramofonu
Musím, ale říct, že na to, že se jedná o lowend za 13 tis (kdysi), to nehraje nijak škaredě, dá se to poslouchat, netahá to za uši, jen jsou rozpatlaný basy, činely trošku plechový atd atd
Čekal jsem ale, že to bude mnohem horší

Čekal jsem ale, že to bude mnohem horší

no, že jsou činely plechový by zas tak nemuselo vadit, ne?vintage píše:činely trošku plechový atd

Asi vadí, že nejsou plechový úplně.
omg ty cinely jsou uz plastove ??? 
jsem si myslel, ze cinel je kovovej presneji z mosazi ci jinych slitin a pekne cinka.... a ne zvuk poklicky od hrnce

jsem si myslel, ze cinel je kovovej presneji z mosazi ci jinych slitin a pekne cinka.... a ne zvuk poklicky od hrnce
... ale vadí milý dadafte, na levných CDP to prostě zní jako když vezmeš kus střešního plechu a mlátíš po tom kladivemdadaft píše:no, že jsou činely plechový by zas tak nemuselo vadit, ne?vintage píše:činely trošku plechový atd

to all:
"Plechový" činel je běžný, defacto odborný bubenický výraz vyskytující se i v časopisech pro bubeníky (viz Modern Drummer), činel má znít jako "zvon" ne jako kus plechu... Jinak slitiny z kterých se dělají činely, to je pánové vcelku věda, není to prdel

hm, tak to je jiná...vintage píše:činel má znít jako "zvon" ne jako kus plechu...

zřejmě myslíš výraz "být na plech" - člověče a já myslel, že mluví úplně o něčem jiném! díky.vintage píše:"Plechový" činel je běžný, defacto odborný bubenický výraz vyskytující se i v časopisech pro bubeníky
Späť k HK
Co to som precital o HK7300 co by reciever so slusnym stereo zvukom
Viem ze za tu cenu recieveru su stereo zosilovace na lepsej urovni. Ale ak uz hodlam tak drahy reciever na kino...
Nenajde sa tu nejaky stastny majitel? Ake repro sa k tejto znacke hodia? okrem JBL.
Mal som kedysi po dobu jedneho roka HK645, stereo som moc vtedy este neriesil. Napriek tomu som mal zapojene DYNAUDIO Focus140, ako efektove Audience 42. na center som nemal peniaze
Priestorovost bola fantasticka, vykon recieveru bol obdivuhodny. Problem vsak bol s aktivnym chladenim. Pri hlasnom posluchu sa spinal ventilator a pri prechode na tichu pasaz bolo jasne pocut jeho dojazd
strasne rusive pre mna. Tak som ho predal, a doposial nemam finalnu nahradu
To ze to je vsetko CHINA som uz prekusol. Design je svojsky, nezamenitelny, paci sa mi. Ale tym plastom by nemuseli byt az taky posadnuty.

Co to som precital o HK7300 co by reciever so slusnym stereo zvukom

Viem ze za tu cenu recieveru su stereo zosilovace na lepsej urovni. Ale ak uz hodlam tak drahy reciever na kino...
Nenajde sa tu nejaky stastny majitel? Ake repro sa k tejto znacke hodia? okrem JBL.
Mal som kedysi po dobu jedneho roka HK645, stereo som moc vtedy este neriesil. Napriek tomu som mal zapojene DYNAUDIO Focus140, ako efektove Audience 42. na center som nemal peniaze

Priestorovost bola fantasticka, vykon recieveru bol obdivuhodny. Problem vsak bol s aktivnym chladenim. Pri hlasnom posluchu sa spinal ventilator a pri prechode na tichu pasaz bolo jasne pocut jeho dojazd

To ze to je vsetko CHINA som uz prekusol. Design je svojsky, nezamenitelny, paci sa mi. Ale tym plastom by nemuseli byt az taky posadnuty.
měl HK7300. Hrálo to ve stereo parádně. Super prostor, analogové výšky. Pěkné. Jen mohl být malinko znělejší... 

Mám HK 990,2x150W/8 Ohm,je to docela silák,má takověj příjemnej jemnej zvuk,velmi slušnou dynamiku,
docela dost hřeje.Má i digitální vstup,jelikož má vlastní DAC,ten všek nevyužívám.Mám ho dva roky a spokojenost.

docela dost hřeje.Má i digitální vstup,jelikož má vlastní DAC,ten všek nevyužívám.Mám ho dva roky a spokojenost.

Od ůnora se nikdo nepřidal,tak to vezmu na sebe!
Tohle téma nemůže zemřít!!! Jsem fanda Harmana a vlastním již legendární HK 970 a k tomu do tandemu mám přehrávač HD 980.Propojeno jak již můj podpis napovídá High-Endovým Profigoldem a reproduktory s velmi neutrálním zvukem Acoustique Quality Labrador 24 v přírodní třešni.Testoval jsem těch reprosoustav víc i doporučované JBL.JBL opravdu bušily,ale na můj vkus dost ůnavný poslech.Aq si sedly k HK výborně,mají parádní dynamiku,překrásné středy plné detailů a jemné sametové výšky.Poslouchám převážně progresivní rock a prog-metal a JBeLka tohle zahráli opravdu dobře,ale nevydržel jsem to moc dlouho,měl jsem tendeci stále tlumit volume.K HK se dá ale vybrat velké spektrum reprosoustav,dobrý zesilovač a to 970-ka podle mě jesi poradí se vším.Ale co ucho to jiný dišputát....
.
Nejsem žádný bohatýr,tak mám spíše ty základní řady ,ale je to o tom neslyšet nic lepšího a tím si zachránit klidné spaní.Pak si může člověk užívat dobré muziky a nemusí bazírovat nad tím,že by to mohlo být zase o něco lepší.
Harman podle mě nabízí velmi slušné HI-Fi komponenty za bezkonkurenční cenu,krásný neotřelý design a v dobrém akustickém prostoru při kvalitní kabeláži a vhodném výběru reprosoustav zaručuje ušní orgazmy.
http://leteckaposta.cz/112601690
Tohle téma nemůže zemřít!!! Jsem fanda Harmana a vlastním již legendární HK 970 a k tomu do tandemu mám přehrávač HD 980.Propojeno jak již můj podpis napovídá High-Endovým Profigoldem a reproduktory s velmi neutrálním zvukem Acoustique Quality Labrador 24 v přírodní třešni.Testoval jsem těch reprosoustav víc i doporučované JBL.JBL opravdu bušily,ale na můj vkus dost ůnavný poslech.Aq si sedly k HK výborně,mají parádní dynamiku,překrásné středy plné detailů a jemné sametové výšky.Poslouchám převážně progresivní rock a prog-metal a JBeLka tohle zahráli opravdu dobře,ale nevydržel jsem to moc dlouho,měl jsem tendeci stále tlumit volume.K HK se dá ale vybrat velké spektrum reprosoustav,dobrý zesilovač a to 970-ka podle mě jesi poradí se vším.Ale co ucho to jiný dišputát....

Nejsem žádný bohatýr,tak mám spíše ty základní řady ,ale je to o tom neslyšet nic lepšího a tím si zachránit klidné spaní.Pak si může člověk užívat dobré muziky a nemusí bazírovat nad tím,že by to mohlo být zase o něco lepší.
Harman podle mě nabízí velmi slušné HI-Fi komponenty za bezkonkurenční cenu,krásný neotřelý design a v dobrém akustickém prostoru při kvalitní kabeláži a vhodném výběru reprosoustav zaručuje ušní orgazmy.

http://leteckaposta.cz/112601690
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím,jsem velký fanda Harmana.vlastním klasiku stereo, CD přehrávač H/K-HD-970+Zesilovač H/K HK-970,To hraju přes sloupy Canton-LE190, jako domácí kino mám Blu-ray přehrávač BDP 10+Receiver AVR 255 to hraju přes repro H/K 5.1 HKTS11,jsem spokojenej a nedám na Harmana dopustit.přeji hezký večer Luboš
Ahoj, dneska jsem měl trochu času a narazil jsem na toto téma. Překvapuje mě, že se tady nevyznalo více majitelů různých skvostů od značky HK? Kdysi mne osud zavál do Chrudimi do Excelie, kde jsem poprvé viděl a slyšel HK 970 v kombinaci s HD970 a repro Acustik Energy AELITE A1 a oheň v mém srdci vzplál pro HK
Designově se mi hodně líbí nejen zmíněná řada 970, ale starší modely jako jsou na fotkách a HK 675 a HD 750. Díky několika let společné simbiozy s koncem PA 2400 a předzesilovačem AP 2500 Signature Series, CD HD 970 a dalších ne méňe důležitých doplňku se snad mohu řadit do rodiny spokojených "harmanistů" no řekněte sami, není to nádhera

Vlastním koncový zosilovač Harman Kardon Signature 2.1.Kúpený ako second hand.
Pomer výkon/cena vynikajúci.

Pomer výkon/cena vynikajúci.

Můj názor je ten, že kombinaci HK a JBL vidím velice slušnou. Už jen proto, že když jsem si jen do Excelie vybrat zesilovač bez svých repro, použili jsme jako referenční jejich Focal 1027Be za 120.000,- Koupil jsem HK970, HD970 a následně pana Ročka požádal o poslechnutí si JBL L830 na HK970 s HD970. Spadla mi čelist, takový nádherný zvuk jsem opravdu nečekal ... Asi jsem hluchý, ale zásadní rozdíl jsem oproti Focal 1027Be neslyšel. Něco tam bylo, ale za sto táců to nestálo ani za mák. JBL L880 moc nemusím, já raději budky L830. Takže moje reference? HK970, HD980 a JBL L830. Aspoň svojí "hluchotou" ušetřím spousty peněz
Mám doma HK145 ve stereu, ale to je taková hrůza, že až na něj nebudu mít zapojené budky pro děti, tak ho snad někomu dám i zadarmo. Momentálně mám Grundig série FineArt V2 a chrochtám si. Ještě to chce kvalitnější zdroj signálu (zvukovku), poslouchám totiž z počítače. Ale HK 970 (máme už v rodině 2 a 1x L830), to je hodně povedený zesilovač. Chválím tuto řadu

Mám doma HK145 ve stereu, ale to je taková hrůza, že až na něj nebudu mít zapojené budky pro děti, tak ho snad někomu dám i zadarmo. Momentálně mám Grundig série FineArt V2 a chrochtám si. Ještě to chce kvalitnější zdroj signálu (zvukovku), poslouchám totiž z počítače. Ale HK 970 (máme už v rodině 2 a 1x L830), to je hodně povedený zesilovač. Chválím tuto řadu