HEGEL

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
jirie
Kontaktovat uživatele:

HEGEL

Příspěvek od jirie »

Pánové, já už sice našel svůj sen,ale přesto bych se rád z fóra dověděl něco o této severské firmě.
Má někdo z Vás nějaké zkušenosti?

palipol
Kontaktovat uživatele:

Re: HEGEL

Příspěvek od palipol »

Mal som integráč H1A 1,5 roku. Vynikal v dynamike a jemnosti. Chcel som ísť do P4A/H4A, ale z toho zišlo. Vysoký výkon a neutralita, najväčší problém sa ale nakoniec váha a veľkosť koncáku. Výborný je aj koniec H2A. Komu sadne, bude spokojný.

Lilian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lilian »

Nic nove k tejto znacke?
Co taky H200 http://www.hifionline.cz/zesilovace/int ... egel-h200/

lubin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lubin »

H200 hraje jemně a kultivovaně. Není chlupatý, ale pro mě málo muzikálnosti....

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

USB DAC Hegel HD2 - znate nekdo ? Prodava se u nas ? Nenasel jsem ho nikde v nabidce.

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Hegel H70

Příspěvek od bh69 »

Hegel H70

máte zkušenost s tímto novým nejmenším zesilovačem značky ?

Má vestavěný DAC se switchem volitenou optikou nebo koaxem a nezavislým USB vstupem (ten je obyčejný, jen do 48kHz)

Recenze velmi pochvalné, zvukově bude asi povedený. Chybět někomu může preout. Dálkový ovladač je příšerný ..

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Velmi by mne zajímal tento dostupný kousek.

Hegel H100 s Xavian XN Carisma hrál na výstavě a moc se mi líbil.

Na ovladač jsem zvyklý, požívá ho Project k elektronkovému předzesilovači Project Aniversary.

Foto High Fidelity, test :
http://www.highfidelity.pl/@main-254&lang=en

Obrázek

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Tady jsem našel řecký test H70, kde jsou k dispozici i některá měření

http://translate.google.cz/translate?hl ... md%3Dimvns

Obrázek

Tady mne trochu mne zarazila hodnota -60dB (3kHz). Je to OK ?
Jiné zesilovače mají všechny harmonické obvykle pod -80dB. Např. pro srovnání Luxman 505u z testu na stejných stránkách

Obrázek

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

-60dB znamená skreslenie 0,1% len tou 3. harmonickou. Je tam aj rad vyšších, ale tie sú výrazne nižie.. Údaj výrobcu je však "trochu" iný (0,005%).

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

BVa píše:-60dB znamená skreslenie 0,1% len tou 3. harmonickou. Je tam aj rad vyšších, ale tie sú výrazne nižie.. Údaj výrobcu je však "trochu" iný (0,005%).
Děkuji za reakci. Co z toho ale vyplývá pro kvalitu zvuku ? Je to problém nebo je to pod prahem vnímání a v praxi se to negativně neprojeví ?

Odar

Příspěvek od Odar »

0,1% VS 0,005% (VS 0,001%) by si pri teste CVAK, CVAK pocul. Otazne je, co by si preferoval, ako lepsi zvuk. To je velmi individualne.

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Odar píše:0,1% VS 0,005% (VS 0,001%) by si pri teste CVAK, CVAK pocul. Otazne je, co by si preferoval, ako lepsi zvuk. To je velmi individualne.
Pak je ale neco divnyho - nasel jsem nekolik testu (polske, nemecke, izraelsky, dansky) a vsechny hodnoti zvuk pozitivně až nadšeně (i kdyz lehce rozporuplne - napr. v polskem testu pise, ze zvuk neni prehnane detailni a vysky jsou spis zakulacene, v jinem testu zase chvali vysokou detailnost a rozliseni vysek ...) No a pak v dalsim nameri neco, co by tedy teoreticky melo vadit. Je tady jeste moznost, ze namerili neco blbe ...
Naposledy upravil(a) bh69 dne 02 kvě 2012 13:04, celkem upraveno 1 x.

sostakovic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sostakovic »

Mezi výsledky recenzí a kvalitou komponentů není žádný vztah.
Recenze je jen velmi účinná forma reklamy.

boxer

Příspěvek od boxer »

Je tady jeste moznost, ze namerili neco blbe ...

nenaměřili...jen to každej trochu jinak interpretuje. A že si trochu popletou občas čísílka, není až tak na závadu.
¨
Dostatečnej počet lichejch harmonickejch bude jistě mít velmi pozitivní vliv na přesnost a kvalitu zvuku.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Je tady jeste moznost, ze namerili neco blbe ...
To by tie chyby museli byť aj pri meraniach iných prístrojov v tom časopise, použitá technika je rovnaká. Ale je to o individuálnych preferenciách , emóciách a vnímaní, niekomu to vyhovuje, niekomu nie. Prístroje obvykle nepodliehajú emóciám, na rozdiel od ľudí (recenzentov). Určite to bude mať "footprint" , nebude to transparentné.
Dostatečnej počet lichejch harmonickejch bude jistě mít velmi pozitivní vliv na přesnost a kvalitu zvuku.
:D

Odpovědět