JAMO

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
jvees69
Kontaktovat uživatele:

JAMO

Příspěvek od jvees69 »

Zdravím, hledal jsem ale téma o zn. JAMO nenašel .. *sunglases*

Jamo je poměrně starou a známou značkou ve světě audia, ale přesto se poslední léta zdálo, že již ničím nemůže pozitivně překvapit. Zdá se ale, že pod křídly Klipsh Group chytá dánská značka druhý dech.

Jamo je dnes jako značka součástí Klipsh Group a našinec má možná zafixovanou tuto značku jako levné výprodejové zboží z Datartu, kde často dominovalo mezi levnými sloupovými reproduktory za pár tisícovek. Jamo ovšem dokáže překvapit a uvádí řadu Concert Series, která má ambice oslovit i náročné uživatele. Concert Series je vlajkovou řadou této značky, takže můžeme očekávat, že se Jamo pokusí opět získat na svou stranu i náročnější audiofily. Konstruktéři ovšem neskrývají, že samotná řada je určena jak pro stereo, tak i pro domácí kino.

No a co by mě osobně zajímalo je, Váš názor na reproduktory:

JAMO S628 vs. JAMO C97

Chci pořizovat sestavu k ozvučení obýváku 40m2 vyhlídnutý mám reciever ONKYO TX NR636 (výborný poměr cena/výkon neb 838 to je trojnásobná cena) ... Řeším zda k tomu onkyu pořídit JAMO S628 HCS (5.0 sestava) nebo za stejné peníze 2 přední sloupy JAMO C97?

Vaše názory k rozdílům těchto reproduktorů?

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: JAMO

Příspěvek od MB »

Ono to bohužial lacný a výpredajový tovar asi je, nepamatam sa, že by som niečo použitelné počul ale samozrejme ich ani nevyhladávam, mozno nové modely "hraju" lepšie.V cenovej kateorii JAMO C97 by som sa radšej poobzeral po niečom použitom. Napr. tu http://hifibazar.cz/seznam.asp?kategorie=3 tie CM4 nemusí byť špatná voľba.

jvees69
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jvees69 »

Možná budu divnej, ale z těch bazarů se mi nic nelíbí, rozumím že zvukový projev bude asi jinde, ale potřebuju aby to i nějak vypadalo ...

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Vlakno zmaz a kup nieco v alze

Odar

Příspěvek od Odar »

Mne sa pacia tie JBLka. Viem, ze je to viac, ako dvojnasobok rozpoctu, o ktorom sa tu bavime (Jamo S 628 HCS = cca 570 EUR) a su to len 2 reprosustavy namiesto 5tich *sunglases* Ale za tu cenu - ak su v dobrom technickom stave - asi by som si zavrtal do kolena :mrgreen:

jvees69
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jvees69 »

Ale prdlajs v alze *thumbs down*

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

My ti tady podstrkujeme ty nejlepší kousky, které ty Jama přehrajou šestkrát a ty zřejmě potřebuješ, aby ti někdo prostě napsal, že Jamo bedny jsou nejlepší a že se s nima nedá šlápnout vedle. Pak si je půjdeš koupit i s tou 636 kou a budeš naprosto spokojen. :mrgreen: Tak jen do toho, držím palce. *2thumbsup*

jvees69
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jvees69 »

Jo to by bylo ideální *palec*

Já tomu rozumím, jen prostě někomu jde taky o design a 15 let starý bedny nejsou moc IN *sunglases*

A taky mě svědomí nechce uznat, že by technologie před 15 lety (i za tu pořizovací cenu) byla lepší, než dnes (za cenu pětinovou) :idea:

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Vela stastia s Jamo doma... *headbang* *headbang* *headbang*

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

jvees69 píše:Jo to by bylo ideální *palec*

Já tomu rozumím, jen prostě někomu jde taky o design a 15 let starý bedny nejsou moc IN *sunglases*

A taky mě svědomí nechce uznat, že by technologie před 15 lety (i za tu pořizovací cenu) byla lepší, než dnes (za cenu pětinovou) :idea:
Kvalita nové spotřebky je čím dál tím horší. Zákazníci chtějí za každou cenu slevu a výrobci se tomu musí přizpůsobovat. Většinou se šetří na kvalitě výrobků, i když na první pohled vypadají dobře.
Jamo je a bylo vždy levným hifi materiálem. Zvuk nic moc. Dohání to levným spotřebním dyzajnem. Něco jako Ikea. K domácímu kinu bude ale stačit.
B&W - CM 6 http://hifibazar.cz/seznam.asp?kategorie=3 by mohl být dobrý kup. Chce to ale s Onkyem vyzkoušet.

crossfirej
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crossfirej »

Cau,
jakou máte zkušenost se setem repro 5.0 - JAMO S626 HCS ?

Mám je 8 dní doma stále si na ně nemohu zvyknout (zatím vybaleny jen přední bedny ) , nemám ještě namontovány aní kovové nožičky a připojeno jen na 2 dráty .

Zbyvá mě na 14denní vrácení už jen do uterý 27.1.2015 !!!

Myslíte že by hodně zvukově pomohlo namontovat odlehčovací nožičky a připojit na 4 kabely (bi-wiring) ?

Máte je někdo doma a jak jste s nima spokojeni?
Nebo by jste v této ceně do 15000 doporučili jiný set ?

Měl jsem možnost od známých krátce testovat set MAGNAT Monitor Supreme set 202 (velmi nevyrazné výšky a basy ) a Jamo S 426 HCS 3 (již obstojné výšky ale celková "zahuhlanost, nevyraznost") s626 hrají již obstojně výrazné pěkné výšky ale ... čekal jsem za ten cenový skok více .... připadá mě nevyvážený zvuk .. necítím dynamiku .. . Basova složka mě připada malo ostra ..basy jsou takově "dunící" jakoby déle nez by měli byt ...

Připojeno na receiver Pioneer VSX-924 . Při automatické kompletní kalibraci je zvuk VELMI udušený ...musí se ručně v křivce ekvalizeru přridat výšky ...

Dříve jsem měl Logitech z-5500 .

Děkuji za radu ve výběru ..

Historik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Historik »

Je fascinujúce, ako sú ľudia prekvapení, že im set za menej ako 15 000 hrá zle (to je mimochodom 3 000 za repro) - od takéhoto niečoho naozaj nemôžete očakávať žiadne zázraky. *headbang* Bi-wiring ničomu nepomôže, to je v tejto kategórii repro čistá reklamština. Vrátiť, našetriť aspoň 50 000, alebo sa na to vykaslať a za 20-25 kúpiť slušnejšie stereo (2.0).

jfed
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jfed »

Tak tak, ale hlavně si je dopředu = před nákupem poslechnout a nenakupovat "naslepo"

jvees69
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jvees69 »

Já doporučuji vrátit a koupit S628 HCS a informovat sem, jak hrajou ty .. *2thumbsup* ;)

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Uplne tak isto ako 626, bohuzial

Odpovědět