Kabelguru - česká značka audio kabelů
Re: Kabelguru - česká značka audio kabelů
popřejme chlapcům hodně sil ...
čas ukáže ..
stejně jako Pytel si myslím, že tady cílovka moc nebude - spis aukro, AV mania apod ... ale třeba se zatraceně pletu ...
čas ukáže ..
stejně jako Pytel si myslím, že tady cílovka moc nebude - spis aukro, AV mania apod ... ale třeba se zatraceně pletu ...
Úvodní hesla a prohlašování o supr dupr jsou nešťastná a asi by to zaujalo spíše skupinu lidí na aukru než řekněme ostřílené hifisty.
Nicméně si myslím, že:
a) je spoustu lidí, kteří si kvalitně zkompletovat kabely z metráže neumí. Sám jsem si něco ubastlil a hraje to. Když se však podívám na způsob pájení kabelu od člověka, který to dělá 20 let a má s tím zkušenosti. To ještě nemluvím o typu cínu a jiných možných okolnostech, tak bych si to radši nechal s nějakým "tím pivem navíc" zkompletovat.
b) někteří majitelé hifitechniky také dbají na estetiku kabelu. Navíc skutečně nevím, např. jaké koncovky jsou vzhledem poměr výkon/cena dobré. Navíc budou přínosem pro daný typ vodiče? Kde tohle mám všechno hledat a pak si nechat za drahé poštovné posílat domů a někde to bastlit na kuchyňské lince po nocích?
c) pochopil jsem že materiály vyšších řad kabelů nebudou RG-62. Jistě je někdo již použil. Velký vliv má asi také spletení vodičů nebo izolace aj. Bohužel mám spoustu jiných starostí a v tom nemám dostatečnou zkušenost.
Pokud pánové využili své dovednosti, načerpané teoretické i praktické zkušenosti, jejich ceny za bi-wire set reprokabelů nejsou astronomické a mohu si kabel na zkoušku oproti záloze vypůjčit, tak v tom vidím velkou příležitost.
Proč jim nedat šanci? Každá firma nějak začínala. Podívejte se na Krautwire nebo SP Audio.
Nicméně si myslím, že:
a) je spoustu lidí, kteří si kvalitně zkompletovat kabely z metráže neumí. Sám jsem si něco ubastlil a hraje to. Když se však podívám na způsob pájení kabelu od člověka, který to dělá 20 let a má s tím zkušenosti. To ještě nemluvím o typu cínu a jiných možných okolnostech, tak bych si to radši nechal s nějakým "tím pivem navíc" zkompletovat.
b) někteří majitelé hifitechniky také dbají na estetiku kabelu. Navíc skutečně nevím, např. jaké koncovky jsou vzhledem poměr výkon/cena dobré. Navíc budou přínosem pro daný typ vodiče? Kde tohle mám všechno hledat a pak si nechat za drahé poštovné posílat domů a někde to bastlit na kuchyňské lince po nocích?
c) pochopil jsem že materiály vyšších řad kabelů nebudou RG-62. Jistě je někdo již použil. Velký vliv má asi také spletení vodičů nebo izolace aj. Bohužel mám spoustu jiných starostí a v tom nemám dostatečnou zkušenost.
Pokud pánové využili své dovednosti, načerpané teoretické i praktické zkušenosti, jejich ceny za bi-wire set reprokabelů nejsou astronomické a mohu si kabel na zkoušku oproti záloze vypůjčit, tak v tom vidím velkou příležitost.
Proč jim nedat šanci? Každá firma nějak začínala. Podívejte se na Krautwire nebo SP Audio.
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
I já přeji hodně úspěchů,nenechte se hned odradit. 

od Kocmeister: ...Buď rád, že nevíš z čeho jsou spousty dražších kabelů v hifistudiích. Asi by jsi se kolikrát divil...
Celkom nechápem, prečo niektorí ľudia nutne argumentujú cenovkou, resp. iba cenovkou. Prečo neznie otázka: Buď rád že nevieš z čoho je spústa káblov v hifi štúdiách, ktoré naozaj dobre hrajú...
Väčšina ľudí na fórach neustále rozoberá predraženosť káblov, ale aj ostatne techniky. Prečo je zvukový prínos až za cenovkou? Hovoríme o nejakom "hifi", či "high end", niekedy to však pripomína skôr akcie typu "výhodný nákup". To sa oplatí - cena/výkon, alebo neoplatí. Každý nech sa sám rozhodne, či je určitú sumu za určitú kvalitu ochotný investovať, alebo nie. Ak áno, tak tí, čo na to nemajú, alebo investovať nechcú. alebo sa im to neoplatí, zákonite ho "zotrú" a prehlásia o ňom, že je snob, pretože kupuje veci, ktoré sa mu páčia a ostatní mu ich závidia. Tento prístup mi prekáža aj vo Vašom príspevku, volne povedané: Kupujte naše káble, lebo sa oplatia. Hrajú lepšie, ako tie oveľa drahšie. Nehnevajte sa na mňa, ale sú to obyčajné keci. Berte to ako môj názor na vašu ponuku. Prečo nenapíšete, kde budete Vaše káble predvádzať a s akými násobne drahšími káblami ich budete porovnávať? Rád prídem a svoj názor si vytvorím sám. Možno aj ďalší by tento postup privítali.
Podobné prirovnanie je, ak prídete do nového zamestnania a najprv sa opýtate na plat a až potom na robotu. Výsledok? .....
Celkom nechápem, prečo niektorí ľudia nutne argumentujú cenovkou, resp. iba cenovkou. Prečo neznie otázka: Buď rád že nevieš z čoho je spústa káblov v hifi štúdiách, ktoré naozaj dobre hrajú...
Väčšina ľudí na fórach neustále rozoberá predraženosť káblov, ale aj ostatne techniky. Prečo je zvukový prínos až za cenovkou? Hovoríme o nejakom "hifi", či "high end", niekedy to však pripomína skôr akcie typu "výhodný nákup". To sa oplatí - cena/výkon, alebo neoplatí. Každý nech sa sám rozhodne, či je určitú sumu za určitú kvalitu ochotný investovať, alebo nie. Ak áno, tak tí, čo na to nemajú, alebo investovať nechcú. alebo sa im to neoplatí, zákonite ho "zotrú" a prehlásia o ňom, že je snob, pretože kupuje veci, ktoré sa mu páčia a ostatní mu ich závidia. Tento prístup mi prekáža aj vo Vašom príspevku, volne povedané: Kupujte naše káble, lebo sa oplatia. Hrajú lepšie, ako tie oveľa drahšie. Nehnevajte sa na mňa, ale sú to obyčajné keci. Berte to ako môj názor na vašu ponuku. Prečo nenapíšete, kde budete Vaše káble predvádzať a s akými násobne drahšími káblami ich budete porovnávať? Rád prídem a svoj názor si vytvorím sám. Možno aj ďalší by tento postup privítali.
Podobné prirovnanie je, ak prídete do nového zamestnania a najprv sa opýtate na plat a až potom na robotu. Výsledok? .....
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Všechny názory beru, jen do mě
Vyjádřim se k tomu porovnání s jinými kabely. Ne, u sebe doma porovnání dělat nebudu. Proto je tu vždy možnost zapůjčení za účelem vyzkoušení. Každý si to může porovnat s čím je libo. Myslím, že to není špatné řešení.

Vyjádřim se k tomu porovnání s jinými kabely. Ne, u sebe doma porovnání dělat nebudu. Proto je tu vždy možnost zapůjčení za účelem vyzkoušení. Každý si to může porovnat s čím je libo. Myslím, že to není špatné řešení.
kabelguru.cz
Mám z toho spíš pocit (podle vašich dávnějších názorů a postojů na AVmanii) že si myslíš, že když načančáš obyčejný drát, tupý hifista to koupí, neb mědˇ je mědˇ a rozdílu nět.
Připouštím ale, že je spoustu hifíků s levnýma sestavama pro které jsou ty kabely akorát
a rádi si je koupí.
Držím palec, atˇ se daří.
Připouštím ale, že je spoustu hifíků s levnýma sestavama pro které jsou ty kabely akorát

Držím palec, atˇ se daří.
Sebaľútosť nie je riešenie.Kocmeister píše:Všechny názory beru, jen do mě![]()
...Připouštím ale, že je spoustu hifíků s levnýma sestavama pro které jsou ty kabely akorát
a rádi si je koupí.
To je tá cieľová skupina ktorú som mal na mysli. Nemusia to byť len kolenovrti.

To je tá cieľová skupina ktorú som mal na mysli. Nemusia to byť len kolenovrti.

Nechápu Aretaxi, co tě na tom všem tak rozčiluje ?
Nešťastné formulace, nebo pocit, že nevíš o co přesně jde a mohlo by to "hrát" opravdu dobře ?
Kabelguru je éšop, kterej se teprve rozjíždí, takže asi neni úplně reálný, že by třeba vystavoval na High End Praha, nebo, že by někde měl nějakou svojí poslechovou místnost.
Počkej si, až budou kabely na Slovensku a pak si je puč.
A nebo až budeš v Praze, dej vědět a já tě pozvu k sobě na návštěvu a pár kabelů z nabídky Kabelguru, ti předvedu v aparátu.
Jenže, já nemám highend aparát, jako třeba Pamela, tak nevím, jestli by tě to, kvalitativně uspokojilo.
Nešťastné formulace, nebo pocit, že nevíš o co přesně jde a mohlo by to "hrát" opravdu dobře ?
Kabelguru je éšop, kterej se teprve rozjíždí, takže asi neni úplně reálný, že by třeba vystavoval na High End Praha, nebo, že by někde měl nějakou svojí poslechovou místnost.
A nebo až budeš v Praze, dej vědět a já tě pozvu k sobě na návštěvu a pár kabelů z nabídky Kabelguru, ti předvedu v aparátu.
Jenže, já nemám highend aparát, jako třeba Pamela, tak nevím, jestli by tě to, kvalitativně uspokojilo.
kabelguru.cz
Vadí mi presne to, čo je zvýraznené v mojom príspevku: ...hrajú lepšie, ako niektoré drahšie. Ktoré a na akej zostave?šeďour píše:Nechápu Aretaxi, co tě na tom všem tak rozčiluje ?
...výhodná cena/výkon - to sú tie keci, čo som písal.
... a mimoriadne mi vadí fotografia koncoviek "OYADE" za super cenu
Keby to hralo naozaj dobre, tak najprv ma bude zaujímať zvuk a potom sa budem rozhodovať o cene. Môj názor je, že darmo je na niečom nízka cena, keď mi to nevyhovuje. A aby mi to vyhovovalo, potrebujem niečo o tom vedieť. Ak viem základný materiál kábla - meď, alebo striebro, viem si vytvoriť základný názor. Potom počúvanie a nakoniec skúšanie doma už pred samotnou kúpou. To je môj postup, nemusíte ho akceptovať, ale tú reklamu v prvom príspevku ste naozaj zvolili nevhod. Je to niečo podobné, ako sa ponúka spodné prádlo, výhodné poľské oblečenie a pod. Berte to ako môj názor. Ak vaše káble presvedčia svojou kvalitou, budem vám gratulovať medzi prvými. A ešte jeden dotaz: Píšeš, že nemáš high end aparát - ako potom vieš vaše káble porovnávať s inými? Ak ste ich porovnávali, tak napíšte na akej aparatúre, s akými káblami a s akým výsledkom. V čom bol ich prínos, v čom nie. To si myslím, že je podstata tohoto aj vedľajšieho fóra. V opačnom prípade si myslím, že váš prvý príspevok mal byť v rubrike "predaj". Ak všetko toto uvediete, môžeme diskutovať o kvalite novej českej značky.
Ešte raz - píšem iba svoj neobjektívny názor. Mne tam jednoducho tieto veci chýbajú a tým pádom vaše káble vo mne nevzbudzujú dôveru. Nie je to namierené proti vašej firme, iba proti spôsobu prezentácie. To by bolo všetko.
Vůbec nechápu tenhle nenávistný "stoning",
to jsme prostě asi my češi s malým č(čertvíčím),nikdo z vás ty kabely neslyšel a taková zlost,achjo,já bych si moc rád počkal frontu a chtěl bych si je půjčit,abych mohl zjistit,jak hrají,nechápu,jak může někdo vůbec něco namítat na něco,co nezná,že se lidi nestydíte....
to jsme prostě asi my češi s malým č(čertvíčím),nikdo z vás ty kabely neslyšel a taková zlost,achjo,já bych si moc rád počkal frontu a chtěl bych si je půjčit,abych mohl zjistit,jak hrají,nechápu,jak může někdo vůbec něco namítat na něco,co nezná,že se lidi nestydíte....
Teď jsem se dočetl až na konec a nejsem sto pochopit co se to tady ztrhlo.
Z té diskutované a pro někoho tolik nešťastné věty je vytrhnut smajlík, s ním se ta věta podle mě bere trochu jinak.
Poslechnout, znovu poslechnout a popřípadě potom kritizovat ale ne naopak.
Začátky jsou vždy těžké a tak proč to ještě ztěžovat, já jsem nikde nepochytil známku vnucování tak proč to útočení.
Z té diskutované a pro někoho tolik nešťastné věty je vytrhnut smajlík, s ním se ta věta podle mě bere trochu jinak.
Poslechnout, znovu poslechnout a popřípadě potom kritizovat ale ne naopak.
Začátky jsou vždy těžké a tak proč to ještě ztěžovat, já jsem nikde nepochytil známku vnucování tak proč to útočení.
Nie, zlosť to naozaj nie je. Je to proste môj prejav. Tu na fóre nechcem nikoho uraziť, ale iba chcem vyjadriť svoj názor. Ani výrobcov Kábelguru. Ako som písal, naozaj im držím palce, tak ako aj všetkým slovenským a český, výrobcom. Iba som kritizoval ich spôsob marketingu, ktorý vo mne nevzbudzuje dôveru. Ale som to iba ja. Ostatní na to môžete mať iný názor a ja ho budem akceptovať .Žiadna zlosť tam naozaj nie je. Nemôžem sa predsa zlostiť na ľudí, ktorých nepoznám a ani na výrobky, ktoré ako sám píšeš nepoznám. Ale to je naozaj všetko.
Tak v tomhle se neshodneme...tyhle "pocitářský" argumenty na mě neplatěj, já mám na věc technickej pohled a pro mě je z tvého příspěvku evidentní, že nevíš o co v konstrukci kabelu opravdu jde.aretax píše: A aby mi to vyhovovalo, potrebujem niečo o tom vedieť. Ak viem základný materiál kábla - meď, alebo striebro, viem si vytvoriť základný názor.
Argument měď nebo stříbro je laickej pohled na věc s ignorováním vlivu materiálu dielektrika a geometrie kabelu.
Možná, že se pletu a ty se v těhle věcech vyznáš líp, než si myslím, jenže píšeš o nešťastné formulaci v popisu Kabelguru a tak si myslím, že tě klidně můžu chytit za slovo.
Formuluj technicky přesně.Ale vzhledem k tvojí rétorice to asi nebude jednoduché, že...?
Sám jsem nikdy nepsal o porovnávání nějakých drahých kabelů na mém aparátu (teda kromě VDH půjčeného od Odara), případně o srovnávání s kabely od Kabelguru.
Ale samotné kabely Kabelguru, jsou ve své třídě zvukově vynikající, to mám vyzkoušené a zatím si stojím.
kabelguru.cz
Mně to všechno přidá asi takhle- zima je dlouhá, jaro furt nepřichází a všichni jsme rozmrzelí. Pak se to v člověku kumuluje a má potřebu někoho "sundat". Je to vidět i v jiných vláknech.
Chápu, že kabelguru zrovna není zboží pro některé z vás, ale proč ten tón? Asi jsem nic nepochopil anebo mi to opravdu vyznělo jako "táhněte do háje, my vás tady nechceme, nám je tu samotným dobře!" Guru nám přece nic nenutí a nepřišlo mi, že by nás oblboval, spíš mi přislo, že má radost, že má v nabídce kabely, který dělal sám a chtěl se pochlubit a slyšet, že mu fandíme. Jsem naivní trouba
Asi jo. Nikdo z nás si to přece nemusí kupovat?!?!

Chápu, že kabelguru zrovna není zboží pro některé z vás, ale proč ten tón? Asi jsem nic nepochopil anebo mi to opravdu vyznělo jako "táhněte do háje, my vás tady nechceme, nám je tu samotným dobře!" Guru nám přece nic nenutí a nepřišlo mi, že by nás oblboval, spíš mi přislo, že má radost, že má v nabídce kabely, který dělal sám a chtěl se pochlubit a slyšet, že mu fandíme. Jsem naivní trouba