KR audio

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Martin_AQ
Kontaktovat uživatele:

KR audio

Příspěvek od Martin_AQ »

Máte někdo zkušenost se snad jediným českým sériovým výrobcem lampových zesilovačů, pražským KR Audio?
http://www.kraudio.cz
Podle všeho je to dost cenově vysoko a míří to hlavně do světa, je totiž divné, že nemají v ČR prodejce. Nejdostupnější aparát VA 880 se čtyřmi KT88 je k mání snad kolem 50 tis. Kč, dál to jde do stovek tisíc. Kdysi byl o nich článek v HN, foukají si snad dokonce sami elektronky a ty stroje jsou i podle těch dost mizerných fotek na webu velmi impozantní. Slyšel někdo?
vedoucí prodejny AQ audio studio, Brno

Peer
Kontaktovat uživatele:

Re: KR audio

Příspěvek od Peer »

Vypadá to dobře, hraje to dobře... Mě osobně to okouzlilo. *thumbs up*
Obrázek

Svensound
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Svensound »

je to stará americko-italská firma. Koupili zde kus Tesly s provozem výroby lamp. Není zde dealer, protože nejsou kupci. Prodávají přímo v Libni.

fotolaik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fotolaik »

na lonskem HE Munchen byla pekna poslechovka teto firmy...impozantni vyrobky co se tyka designu, zvuk nevim, nejsem "lampar" a nevenoval jsem jim nijak pozornost ... ale pokud to hraje tak jak vypad, tak asi OK

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Obrázek

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Obrázek

Křeček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Křeček »

*offtopic*
Tý jó, ty velké lampy vypadají famózně! Tohle by se mi hrozně líbilo jako tlumené osvětlení pod poklop ke gramofonu. Takové teplé analogové psychošidítko. Nemáte někdo představu, jak hodně to svítí a hlavně hřeje? Popř. jaký proud to potřebuje (střídavý/stejnosměrný, 12/220, kolik Watů, atd.). Nedělám si srandu, fakt mě to zajímá.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Křeček píše:*offtopic*
Tý jó, ty velké lampy vypadají famózně! Tohle by se mi hrozně líbilo jako tlumené osvětlení pod poklop ke gramofonu. Takové teplé analogové psychošidítko. Nemáte někdo představu, jak hodně to svítí a hlavně hřeje? Popř. jaký proud to potřebuje (střídavý/stejnosměrný, 12/220, kolik Watů, atd.). Nedělám si srandu, fakt mě to zajímá.
Jo, skutečně vypadají famózně, ale když se koukám na ty údaje o zesilovačích, tak nic moc ! Výkon udávaný pro 3 % zkreslení ?
To je skutečně teplé analogové psychošidítko, to můj čínský Sound Luster dokáže taky a pouze při 1 % zkreslení a 160W odběru ze sítě. Ale přesto věřím, že to hraje famózně, když se někdy něco z jejich produkce objeví na Ebay, je to vždy drahé. Myslím si, že to patří do té kategorie High-Endu, kde se již nekouká na naměřené parametry, zapojení..., ale jen na dizajn, prostě esteticky výrazný, dominantní zesík, prakticky "třešnička na dortu" obývacího pokoje, aby příchozí byl ihned upozorněn, že páníček na to má.

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

to Aleska:
design je fantastický ale navíc to i hraje famózně! ;)
3% zkreslení? No a co, že...

Zbynek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zbynek »

Martas píše: Kdysi byl o nich článek v HN
Je k dispozici zde.
Martas píše:Máte někdo zkušenost se snad jediným českým sériovým výrobcem lampových zesilovačů, pražským KR Audio?
je totiž divné, že nemají v ČR prodejce.
Nemají prodejce ve většině evropských zemí. Minulý rok v Mnichově v jejich expozici: "hledáme zahraniční distributory"

Obrázek
svensound píše:...Není zde dealer, protože nejsou kupci....
Vidím to stejně.
svensound píše:je to stará americko-italská firma. Koupili zde kus Tesly s provozem výroby lamp. ...
Vidím to jinak: (zesnulým) Američanem vlastněná česká společnost.
A zcela přesně: KR Audio Electronics, s.r.o. zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze.
Asi to nějakým způsobem přetransformovali z KR Enterprise, s.r.o. v likvidaci

Hezký článeček (bráním se používání slova "test" v souvislosti s těmito časopisy) byl zveřejněn v Stereoplay 03/2008.

Srovnání německého Octave V 80 (katalogová cena EUR 6.800,-) s českou Kronzilla SXi Purist (katalogová cena EUR 17.500,-)

Zajímavé bylo toto srovnání obou zesilovačů:
http://www.stereoplay.de/Testbericht/St ... 72225.html

Odborníci si to přečtou v originále, pro laiky můj neumělý laický noční překlad:
Lampy dávají hodně napětí, ale málo proudu. Aby z nich bylo možno dostat výkon, jsou obvykle provozovány v protitaktu (= AB). Každá z lamp přednostně zpracovává jednu polovinu amplitudy. Ve výstupní transformátoru se obě znovu sjednotí – tím, že vyžehlí chyby z celkové zpětné vazby – do docela čistého signálu s přibližně dvojitým výkonem. Celková zpětná vazba přináší nebezpečí nepřirozeného harmonického spektra, krom toho mohou touto cestou zpětně působit i reproduktory. KR se nebálo námahy a vsadilo na Single A třídu, kde každá – velikostí tomu odpovídající – lampa vytváří obě poloviny amplitudy.

Obrázek

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Prodejce pro EU (Benelux) na stránce http://www.musicalreality.nl/site/raam.php?id=6 . Ceny od 4.750 € (Antares VA 300 stereo 12+12 WRMS) do 27.995€ (Kronzilla DX dual mono-block tube amp. 100 WRMS per chanel). Je tam i recenze potvrzující, že ty elektronky skutečně dělají v Praze na původních lince a že hrají pěkně. Za tu cenu aby taky hrály blbě ?
Jde také o preference a o to, jaké mají parametry při tom "prvním wattu", ten je rozhodující.

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mark Levinson »

Aleska píše:Myslím si, že to patří do té kategorie High-Endu, kde se již nekouká na naměřené parametry, zapojení..., ale jen na dizajn, prostě esteticky výrazný, dominantní zesík, prakticky "třešnička na dortu" obývacího pokoje, aby příchozí byl ihned upozorněn, že páníček na to má.
A je to zase tady, zase někdo hodnotí něco co neviděl natož slyšel (Alesko promiň, ale to si myslím). A další nesmysl navazuje, že High end musí jen hezky vypadat o zvuk už nejde? "Do obývacího pokoje místo obrazů KR audio" *bravo*
Alesko promiň, ale s tím nemohu souhlasit.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

To Zbynek :
Lampy dávají hodně napětí, ale málo proudu. Aby z nich bylo možno dostat výkon, jsou obvykle provozovány v protitaktu (= AB). Každá z lamp přednostně zpracovává jednu polovinu amplitudy. Ve výstupní transformátoru se obě znovu sjednotí – tím, že vyžehlí chyby z celkové zpětné vazby – do docela čistého signálu s přibližně dvojitým výkonem. Celková zpětná vazba přináší nebezpečí nepřirozeného harmonického spektra, krom toho mohou touto cestou zpětně působit i reproduktory. KR se nebálo námahy a vsadilo na Single A třídu, kde každá – velikostí tomu odpovídající – lampa vytváří obě poloviny amplitudy.
Tohle mne fakt dostalo !

Jednou jsem slyšel jednoho významného kapitána audio průmyslu postěžovat si úžasnou větou :"Our marketing is very good, but people don´t understand it !" *fnuk*

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Opravdu to stojí za to :mrgreen: . V tomto případě IMO marketing zafungoval na jedničku.
Pavel Macura Audio

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Mark Levinson píše:
Aleska píše:Myslím si, že to patří do té kategorie High-Endu, kde se již nekouká na naměřené parametry, zapojení..., ale jen na dizajn, prostě esteticky výrazný, dominantní zesík, prakticky "třešnička na dortu" obývacího pokoje, aby příchozí byl ihned upozorněn, že páníček na to má.
A je to zase tady, zase někdo hodnotí něco co neviděl natož slyšel (Alesko promiň, ale to si myslím). A další nesmysl navazuje, že High end musí jen hezky vypadat o zvuk už nejde? "Do obývacího pokoje místo obrazů KR audio" *bravo*
Alesko promiň, ale s tím nemohu souhlasit.
Ale já taky říkám tuto větu:
Ale přesto věřím, že to hraje famózně, když se někdy něco z jejich produkce objeví na Ebay, je to vždy drahé.

Takže já věřím, že hrají dobře, zkreslení v těchto cenových relacích pravděpodobně již nehraje roli..., a slyšet nebylo kde. V každém případě v této kategorii by hodnoty udávané výrobcem měly být někde jinde..., cena za kterou se prodávají není (dle mne) kvalitě přiměřená, takže jenom zbývá jen ten dizajn a jedinečnost, za to se zde platí. Jedná se o můj názor, který pochopitelně nemusí být všeobecný - otázkou je, jakou kvalitu mají tyto zesilovače při malém výkonu, tam určitě nebudou mít ty 3 % zkreslení.

Odpovědět