LG OLED TV

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odar

Re: LG OLED TV

Příspěvek od Odar »

Renown --> Je ostrost obrazu na projektore porovnatelna s TV? Nejaky projektor som uz videl, ale neviem jeho parametre, takze preto sa pytam. Predpokladam, ze to chce 1080p podporu a samozrejme aj odpovedajuci zdroj dat. Hladka omietka na stenu, alebo platno?

fotolaik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fotolaik »

to Odar - ptal jsi se sice renowna, ale odpovim vlastni zkusenost
projektor ma "ostry" obraz, ale nikoliv jako plazma / lcd ... projektor nema tu casto neprijemnou - az neprirozenou ostrost na hranach ( neco jako kdyz preostris fotku ) - nicmene obraz z projektoru je lidskemu oku mnohem prijemnejsi - ale mluvime o filmovych a dobrych projektorech - projektor na prezentace za 30 tis ne i asi na filmy nic moc ..
za sebe - kdybych mohl, chtel bych projektor
a druha otazka - za me platno - v pevnem ramu, aby bylo perfektne rovne - platno take musi byt kvalitni a primarne urcene na filmy ( dobra odrazivost atd .... ) .. promitani na stenu jsem zatim kvalitni nevidel ( coz neznamena, ze neexistuje )

a k OLED - myslim, ze jejich cas teprve prijde ...

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

jednou ano....
Ale dnes je na Alza.cz největší televizor nějaký Sony 85" je to "jen" LED a stoji 565 litrů !!!
Za ty penize je nový ultimativní full HD projektor, například SIM2 nebo Wolf Cinema i s velmi kvalitním plátnem. Pokud se bavíme o LED technologii projektoru, tak i životnost je srovnatelná s TV.

Co se týká ostrosti TV versus projektor. Obraz z projektoru je ostrý, neni tak ostrý jako na TV, ale je přirozený. Ostrost a detaily TV mi připadají jako HDR fotografie.
Mám 50" plazmu Panasonic a mám taky projektor SIM2 HT3000, takže srovnávám především tyto dvě věci.

rrajnoha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od rrajnoha »

Zdravím. Mám plazmu a modlím se aby vydržela do doby než bude dostupná alternativa = OLED. Kromě toho jsem se nebál a pořídil si projektor BenQ W1110 a přecházím z 90" na 120" plátno a nebojím se toho i když je to ""jen FullHD". Dobrý zdroj = kvalitní zážitek. Prozatím nelituji.

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

a na co v normalnim byte potrebujete tak obrovskou uhlopricku ? vzdyt i pri bezne 50" TV, kdyz si clovek sedne bliz, tak pohledem nepobere cely obraz, musi behat ocima sem tam, pro mne je to nepohodlne a unavujici ...

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

bh69: toto som si voľakedy myslel tiež, teraz by som zniesol aj tých 100 ". Viac ma to s dobrým zvukom vtiahne do deja. Nevedel som si zvyknúť ani na zvuk, teraz si bez toho neviem sledovanie TV ani predstaviť.
Uvažoval som smerom ako napísal Renown, plátno mi príde rozumnejšie ako perfektnosť rozlíšenia, myslím čisto zážitok z filmu pre mňa.

rrajnoha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od rrajnoha »

bh69 píše:a na co v normalnim byte potrebujete tak obrovskou uhlopricku ? vzdyt i pri bezne 50" TV, kdyz si clovek sedne bliz, tak pohledem nepobere cely obraz, musi behat ocima sem tam, pro mne je to nepohodlne a unavujici ...
THX doporučuje 40° pozorovací úhel, což odpovídá 2,4násobku výšky plátna. A protože 120" plátno má výšku 150cmx2.4= 360cm. Já sedím cca 370cm a vyhovuje mi to - rastr vidět není a cítím se jako v kině :D

davidhighend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davidhighend »

K te velikosti, koukal jsem na film z BDP prave na te 65" a byl jsem nadšen, velikostně mi to nepřipadalo nijak obrovské nebo únavné, prave naopak. Vynikajici obraz, mnohem lepší nez z top modelu Samsung 65" UHDTV. Sám vlastním 50" plasmu a podle mne je to velikostní minimum.

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Koukám na 50" z 250 cm a jsem na to zvyklý....říkám si, že by mi větší obraz nevadil ;)

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Existují, na netu snadno dohledatelné, tabulky závislosti úhlopříčky obrazu, rozlišení a vhodné pozorovací vzdálenosti.
Pro 1920 x 1080 a úhlopříčku 100" je to asi 4 až 6 metrů.
Protože třeba ze vzdálenosti 10 metrů při úhlopříčce 100" nerozeznáte zda je to 720p nebo 8k.

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

blby je, ze u projektoru je zase ten pitomej ventilator ...

palipol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palipol »

Odhliadnúc od všetkých nevýhod - ak sa bavíme o svietiacom obraze, stále mi (užívateľsky, ako TV) vychádza najprirodzenejší obraz z plazmy - hlavne od Pioneeru. Pre skalných milovníkov domáceho kina a veľkých kinoformátov však z hľadiska mäkkého vnemu, vtiahnutia do deja a nepomerne menšej únavy zraku je ideálna projekcia.

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

palipol
pioneer kuro ... to je plazma vyráběná do roku 2008, že?
( pak od ní technologie převzal panasonic? )
pozdější top modely panasonic a především ten poslední master panel, VieraZT60, přeci již vůbec nelze s kuro srovnávat.
ano kuro byl ve své době nejlepší. (co však panely od nec?)
ale v roce 2013 byla kvalita obrazu z plazmy panasonic ZT (nebo VT) někde úplně jinde.
navíc kuro byla 42 a ZT 60 palců!

bh69
1. hučení chlazení projektoru je asi jeden z důvodů, proč nemá více lidí v obýváku nad hlavou pořádný projektor.
2. na tu velikost obrazu 2,5 metru a více by jsi si rychle zvyknul. to mi věř. to je jako kdyby ses divil,
na co chce někdo velkou, třípásmovou bednu. když na poslech muziky stačí malá dvoupásmovka.
tvé povzdechnutí "a na co v normalnim byte potrebujete tak obrovskou uhlopricku ? " mi připomíná mého otce,
který někdy před 12-14-ti roky nechápal, na co chceme placaté televize s uhlopříčkou 102 cm. že je to do našich obýváků strašně veliké.
:-)

renown
též nerozumím některým instalacím, kdy sedím v krásných, nových domech od placky 50-60´ nějakých 5 metrů. to fakt není poznat jestli koukáme na nova hd nebo sd.
a ještě je pověšená proti skleněné stěně na terasu. ( ahoj jiříku)

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

lachim píše: 2. na tu velikost obrazu 2,5 metru a více by jsi si rychle zvyknul. to mi věř. to je jako kdyby ses divil,
na co chce někdo velkou, třípásmovou bednu. když na poslech muziky stačí malá dvoupásmovka.
tvé povzdechnutí "a na co v normalnim byte potrebujete tak obrovskou uhlopricku ? " mi připomíná mého otce,
který někdy před 12-14-ti roky nechápal, na co chceme placaté televize s uhlopříčkou 102 cm. že je to do našich obýváků strašně veliké.
to je asi dost individualni - ja treba i v kine vzdycky sedel skoro vzadu,
proste mi vic vyhovuje, kdyz poberu pohodlne cely obraz do zorneho pole

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

to lachim :

těm lidem to třeba nic neříká. To máš třeba jako košili : oblíkám si ji, protože sako na holé tělo nenosí skoro nikdo, ale jsou fajnšmekři pro které je výběr, kvalita a značka košile naprosto zásadní a mohou nad mým výběrem nechápavě kroutit hlavou a říkat si :"Bože, co je to za vola ?". Za košili si můžeš dosadit vlastně cokoliv.

to bh69 :
ale to přece není normální. V běžném životě taky nepobereš celý obraz, ale soustředíš se jen na to, co je pro tebe, v daném okamžiku, zajímavé.

Odpovědět