Luxman

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odpovědět
bubuxin
Kontaktovat uživatele:

Re: Luxman

Příspěvek od bubuxin »

Mne zase hlava neberie tých 50 W v Áčku. Pri takom výkone by použité chladiče "temně rudě žhnuly". Podľa príkonu bez signálu by som tipol max. 2 X 8 W v Áčku.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Co se týče Áčka, tak výrobci rádi mlží, slušně řečeno. Pokud to není tracking nebo A+.
Pavel Macura Audio

boxer

Příspěvek od boxer »

Mohl bys Pavle malinko tuto myšlenku rozvést?

Nebavím se o nějakých B a pod. Ale opravdu jen o A zesilovačích.

Ty samo topí a dost. Tzn, jejich "nátopná" stabilní teplota je dosažena po dejme tomu půl hodině. Třeba i dýl.

Je po celou dobu od zapnutí, (po pár desítkách sekund) již vše měřitelné a důležité k výsledku poslechu stabilní, nebo to trvá až do toho nahřátí?

Ptám se proto, že A už mít asi nikdy nebudu a taky ze zvědavosti o odborný sumář.

Petanek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petanek »

PMA píše:Co se týče Áčka, tak výrobci rádi mlží, slušně řečeno. Pokud to není tracking nebo A+.
Nenapoví příkon zařízení? Při účinnosti někde okolo 20-25%.

fajfka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fajfka »

http://www.audiostereo.pl/luxman_luxman ... 552-2.html

Na této stránce v rubrice Minusy uvádí dlouhou dobu nahřívání- 2hod. s tím,že změna zvuku je nepozorovatelná. U mne to tak nepozorovatelné nebylo.

Že s výkony ve třídě A výrobci manipulují je známo,ale právě Luxman L-550 je tam má poctivě.Někdo to měřil a k velkému údivu je i naměřil.Až to najdu ,dám sem.
Že zesilovač pěkně topí,to mi věřte.Za dvě hodiny se ruka na mřížku nad chladičem položit dá,ale ne na dlouho.

fajfka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fajfka »

http://www.stereo.net.au/forums/index.p ... ou-zaphod/

Hezká story s Luxmanem a když sjedete dolu ke komentáři od Zaphod Beeblebrox,je tam i o třídě A u Luxman, Musical Fidelity nebo Marantz

bubuxin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubuxin »

fajfka píše:Někdo to měřil a k velkému údivu je i naměřil.Až to najdu ,dám sem.
Otázka je čo nameral, prosím nájdi to. Z príkonu 170 W som si dovolil odhadnúť tých 2 x 8 W v Áčku. Ani tak by sa na tom nedala udržať ruka, pretože chladiče sú fakt malé.
Mierne OT, na foto
http://vmaudio.cz/clanky_pokracovani/ak ... 310003.JPG
je Áčko s výkonom 2 x 50 W do 8 ohmov, chladiče majú rozmer 150 x 40 x 680 mm a vetrákmi som znížil ich teplotu pod 80 stupňov.

fajfka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fajfka »

Víc nemám,je to ten druhý odkaz- Thank You Zaphod. On to byl,kdo spravil vypálený L-550 a v debatě pod článkem píše,že měřil několik Class A zesilovačů a jak to dopadlo. Konkrétní hodnoty měření tam ale nejsou

fajfka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fajfka »

Vzal jsem si ponaučení z dlouhého najíždění Luxmanu L-550 a začal používat Pre-heating. Odběr je asi 45W,takže žádná hrůza a zesilovač je ve formě za pár minut. Je to slyšet,hraje líp,nejvíc je slyšet rozdíl na vinylu.Při zapnutí zesilovače (power) zhasne kontrolka pre-heating,při vypnutí power se rozsvítí. Které obvody jsou pod proudem se mi nepodařilo zjistit.
Chtěl bych vyzvat majitele vintage Luxmanů L-550 a 530,aby tohle vyzkoušeli a napsali sem,co slyší

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

dobrý den, pánové, co říkáte na tuto nabídku - http://elektro.bazos.cz/inzerat/4170456 ... ilovac.php , stojí za to se tam jet podívat ?

Petanek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petanek »

Pokud je v libovém stavu a nepotřebuješ integrované phono, které je lepší v C-02, pak by to asi zato stálo.

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

Petanek píše:Pokud je v libovém stavu a nepotřebuješ integrované phono, které je lepší v C-02, pak by to asi zato stálo.
Phono mám Actidamp IV MkIII, tak to zkusím ...

gotzilák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gotzilák »

Víte koupil jsem si zesilovač Luxman LV 112 a uvažuji o koupi Luxman A 371. Víte chtěk bych jestli by jste nemohl říct rozdím mezi těmi zesilovači. Hraji na repra Mission 782 s 8 Ohm. Vím Luxman LV 112 hraje dobře a doufám že A 371 bude hrát lépe. Moc děkuji za odpověď.

gotzilák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gotzilák »

gotzilák píše:Víte koupil jsem si zesilovač Luxman LV 112 a uvažuji o koupi Luxman A 371. Víte chtěk bych jestli by jste nemohl říct rozdím mezi těmi zesilovači. Hraji na repra Mission 782 s 8 Ohm. Vím Luxman LV 112 hraje dobře a doufám že A 371 bude hrát lépe. Moc děkuji za odpověď.

Horal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Horal »

Obrázek

Totok kombo jsem obdivoval u kamaráda dlouho´a jak to šlo už jej mám doma.
Ty stěrače jsou ve tmě velmi příjemně osvětlené a dokonce manželka toto kombo vzhledově i zvukově velmi chválí *2thumbsup* .

Odpovědět