Marantz

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odpovědět
Machalík
Kontaktovat uživatele:

Re: Marantz

Příspěvek od Machalík »

Pravděpodobně nejlepší CD přehrávač Marantz všech dob, model SA-1, právě na prodej.

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... 0432933560

Obrázek

Ruprecht
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruprecht »

Něco o historii společnosti Marantz na mých stránkách:
http://www.vintageaudio.estranky.cz/cla ... ie-marantz

...a zároveň prosba: pokud doma máte katalogy, servisní manuály, návody apod. od Marantze do roku max. 1995 byl bych vděčný za elektronickou kopii v pdf, případně jsem ochoten odkoupit.

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

http://www.marantz.eu/kipearl/

Obrázek
striktne limitovane SACD+zosilovac Marantz KI Pearl, iba 500ks cena 2800Euro....

monte
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od monte »

Jen menší link
http://cgi.ebay.de/Marantz-Stereo-integ ... 19b63032f7

Koupil jsem u tohoto obchodníka přenosku Denon, jinak za sedm dní jsem měl zboží doma.

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

fox píše:Že Vy odborníci dovedete někomu tak zkazit radost ?! Protože se vám něco nelíbí, to neznamená, že to stojí za hovno /spisovně lidský výkal/. Copak jste zapomněli, že toto je diskuze o hifi a tímto ostatní, kteří by chtěli o této značce něco napsat, jenom odrazujete ?
Nevím jak vám, ale mi se zvuk Maratz-e líbí. O jeho koupí jsem uvažoval.

To bude asi tím že si tato firma hraje na něco čím není měl jsem kdysi zesik a CD podepsané Kenem Isi... cosi a jde o to stejné jako phillips ,technics, daevoo a sencor atd.. čili komerce-spotřebka to znamená sporáky ,žehličky snad i frit,hrnce. Nic co by nějak hrálo.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

a co ty víš třeba o philipsu? ale to je fuk... následuji příklad MB, otevírám budvárek a čekám, co se z tohohle vyklube...

Asket
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Asket »

Zdravim....

Docela se hodne lidi navazi do Marantzu... uprimne je to asi levna volba na hifi... osobne jsem par let jel na pm66 SE a tlacil jsem to pres Denon dcd 1015 a byl rad, ze na ni jsem rozpoznal originalku od vypaleneho cd nebo hudbu z mp3... (repro canton 109)

Mno hloubku a a sirku i celkem detailnost hudby to ma.... vetsina vi, ze Marantz je mekci na basy.... a tak jsem osobne resil zda koupit subwoofer ci ne....
Ne ze by byla hudba spatna, hralo to vyrovnane, ale preci jen to chtelo nejak zaostrit spodek.... ono to celkem dalo, pokud clovek to dost osolil.... ale nekdy proste to volume nemuzete pridat.....

Uprimne Marantz hraje "pekne" je to slusne slovo, aby dotycneho neurazil... momentalne bunckam na Denonu AVC A1 SE a tim jsem vyresil problem, ze subwoofer nepotrebuji nehlede, ze Marantzu pekne natrhnul ..... ale nemuzu to tak posuzovat, kdyz mezi nimi je vekovy rozdil a znacny financni... tudiz omezen bude hrat omezen... proto pokud nekdo neni bohaty a nema stesti, ze by jej nekdo obdaroval drahym zesikem tak Marantz v tom pripade neni spatna volba nez koupit tlumclun made in vietnam. Osobne take nejsem z bohate rodiny a s prijmem 12.000kc hrubeho jsem prisel k Denonu jako slepy k houslim a s polibenim od muzy se schopnosti hrani.... Tudiz dekuji bohatsim lidem ze se zbavuji starsich kousku za levno pro jine, kteri na to nemohou jen tak mit.

Ale jak jsem psal Marantz je celkem dobry... ale mit nasetreno, nesel bych do nej a radeji bych jsem si koupil Vincenta nebo Onkyo...

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Zdravím a prosím o radu,

vlastním už cca 15 let starý Marantz PM 44 SE MkII a v poslední době začal trochu zlobit. Napřed se mi stalo, že mi přestal hrát levý reproduktor. Přičítal jsem to i oxidaci kabelů a tak jsem zakoupil kvalitní pozlacené konektory a předělal repro kabeláž. Problém se ale zčásti opakoval a hlavně slyším, že zvuk je jakoby zkresleny - něco jako vibrato, hlavně na vysokých frekvencích. Příčina je nejspíš ve voliči vstupů zesilovače. Regulace zesílení (potenciometr hlasitosti) se zdá v pořádku, jeho otáčení nic nemění, je zcela bez praskotu nebo jiného rušení. Nemáte s tím nějakou zkušenost ? Dá se to nějak vyřešit bez toho abych posílal zesilovač někam do servisu ?

Zřejmě podobný problém má i tento majitel - http://www.avforums.com/forums/hi-fi-sy ... -tech.html, takže asi to je častější "nemoc" tohoto zesíku ?

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Marantz v žádném případě není špatná značka.
To, že i v našem koníčku se projevuje rivalita ve stylu "Sparta/Slavia", je ovšem věc jiná, která s kvalitou komponentů nemá nic společného.
Prohlašovat, že se kvalita aparatury rozpozná zjištěním slyšitelného rozdílu mezi orig. CD a jeho vypálenou kopii, se mi také zdá poněkud podivné. Pokud je medium standartní a postup vypálení rovněž, takový rozdíl uchem poznat nelze. (mp3 je něco jiného)
Marantz vyrábí levnější i špičkové, velmi drahé kopmonenty. Vybrat si může každý.

Asket
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Asket »

Marantz vyrabi dost kvalitni komponenty ano souhlasim.... jen jsem popisoval PM66 SE.... a srovnavat to s druhym zesikem to proste nejde... pac je o nekolik kategorii vyse... rozdil je extremne slysitelny.... ale souhlasim stale, ze lepsi mit Marantze nez neco jineho v dane kategorii... pac ma pekny prostor i detailnost a docela vyvazeny ackoliv je mekkci na ty basy..... Ale v dnesni dobe se to da doresit SW na dokresleni spodku....
Proc jsem presel na druhy zesik ? A kdo by to neudelal ? Hlavni co jsem nechtel aby tam nebyl tuner...(nesnasim) dulezitost byla kladena na kvalitu... moznost prepinani sterea a prostoru (4-7.1) a vstupu optiky.... coz bohuzel muj Marantz PM66 SE optiku nema... a sami vite ze opticky kabel za 170kc natrhne prdel signalove kabelazi za xxxxkc - bohuzel. Ale jsou lide co delaji tuning prehravacu a zesilovacu..., tudiz by se dalo u nich neco vylepsit. Rozhodne Marantz neni spatna znacka, ackoliv je to k neuvereni obcas jeste na nem hraji ackoliv pod nim parkuje vyssi trida.

K prohlasovanim rozpoznanim "originalky"a "palene kvality z originalky" se tu nechci dohadovat. Rozhodne ihned to clovek jen tak nepozna, trvalo mi to preci nejakou chvilku a k overeni jsem si pustil vice skladeb... ale do 10minut jsem to vedel na beton... ps z mp3 se v cd prehravaci neohrala ani 30sec a letela ven.
Pouze ted chci ujasnit jak to bylo provedeno....
Pani chytrolini v praci rikali to same... ze to nejde poznat... tak jsem tem chytrolinum rekl at vemou teda cd a vypali "originalku za letu - A" pak at udelaji "image z originalky na hdd a vypali na cd -B" a treti at "z originalky udelaji mp3 a tu opet vypali na cd -C" a nejak ty cd A-B-C oznaci, aby to vedeli jen dani chytrolini....
Tudiz jsem to vzal domu a na prehravaci Denon dcd 1015 a Marantz pm66-SE a repro Canton 109 (stribrena kabelaz Oehlbach 4mm (tehdy dnes mam jine)) jsem vrazil prvni cd... bylo oznaceno ctvercem..ok pak byl oznaceno koleckem (to vylitlo ihned bo byla to mp3 320) a posledni bylo cd s trojuhelnikem... po rychlem prehazovani toho a onoho cd (trojuhelnik ctverec) a rychle vyhledavani dane pasaze jsem to nakonec zjistil co je co...po 10minutach jsme to uz vedel a pak jeste 5minut jsem testoval jine skladby pro ujisteni... a oznamil jsem jim vysledek az jim sklaplo. Musim rici (napsat), ze hudba byla rockova... tudiz mit nejakou instrumentalku nejakeho syntaku ci relax hudbu, tak bych to "asi" nepoznal... Test si muzete udelat sami... vypalit oznacit a vecer po tme zamichat a zkouset.

Osobne stojim za znackou Marantz, ze je dost kvalitni... az na svy nedostatky... jeho design je super, jen skoda, ze ta pm66se nema optiku... Kdybych mel znova jit od zacatku do hifi... sel bych opet pres Marantz, ale jak jsem psal, kdo ma vice penez je dobre zkusit vyssi rady...

Ramones píše:Marantz v žádném případě není špatná značka.
To, že i v našem koníčku se projevuje rivalita ve stylu "Sparta/Slavia", je ovšem věc jiná, která s kvalitou komponentů nemá nic společného.
Prohlašovat, že se kvalita aparatury rozpozná zjištěním slyšitelného rozdílu mezi orig. CD a jeho vypálenou kopii, se mi také zdá poněkud podivné. Pokud je medium standartní a postup vypálení rovněž, takový rozdíl uchem poznat nelze. (mp3 je něco jiného)
Marantz vyrábí levnější i špičkové, velmi drahé kopmonenty. Vybrat si může každý.

stara a "skoro" nynejsi sestava.... chci jen upozornit, ze v nynejsi dobe je odsunute vice od zdi a lepe jsem si usporadal -oddelil kabelaz a modifikoval kabelaz k bednam (v jinych prispevcich vite)...
Obrázek Obrázek

Na predpredesly dotaz jak opravit dany problem... netusim, dle me odchazi dany zesilovac... dle meho vetsinou to ma za nasledek vyssi ohmaz beden... pac toto se deje vetsinou u malych prehravacu na sluchatka... proste odchazi jedna strana... tudiz asi jsem moc nepotesil.... over kolik ohmu maji tve bedny... doufam, jen ze to nejsou tlumcluny jako me kdysi prvni kde psali ze to ma 2pasm. 30W a 8ohm... a nakonec na repraku bylo fyzicky napsano 1 reprak 2ohm s 5W....

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Asket píše:byl rad, ze na ni jsem rozpoznal originalku od vypaleneho cd
tak to jsi vazne machr, nebo mas nejaky divny CD, ktere neumi poradne cist data ...

anawak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od anawak »

Veľmi málo sa tu na tomto vlákne ale aj celkovo na fore hovori o CDP MARANTZ SA 7 S1. A vzhľadom k tomu, že patrí medzi extrémne podarené CDP a s veľmi dobrým zvukom, mi je to aj celkom divné. Vie niekto prečo je téma SA 7 S1 tak nedocenená?

libra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libra »

Hrajete doma na přehrávači Marantz CD14? Hledám v nejbližším okolí střední Čechy, severní Čechy majitele tohoto přehrávače, který by mi mohl zprostředkovat poslech. Nabízí se mi jeden kousek ze Slovenska, bohužel majitel nemá originál krabici a nechci riskovat poškození přístroje zasíláním na zkoušku do Čech a případně zpět.
Stávající přehrávač mám Marantz SA8003+Marantz PM16, s CD14 předpokládám bych si dost polepšil.

Předem děkuji

palinoch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palinoch »

Mal som Marantza PM 6003, teraz mam zosik Pearl Lite a SACD Pearl Lite. Preco mam znova Marantz? Urcita makost, farebnost hudby, muzikalnost. Ak Marantza, tvrdeho, tak zosik Pearl a vysiu radu S, ale aj tam treba vyberat. Na zaver len jednu vytku pre Marantz. Vyssi vykon + neohrabana citlivost zvysovania zvuku je trocha na nervy. Inac spokojnost.

PavelN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PavelN »

Marantz komponenty měl ve svém domě i Freddie Mercury. Doma však Freddie moc neposlouchal, a tak byly použity spíše na ozvučení večírků. Nevíte jaké to mohly být konkrétní modely kolem roku 1985? Nebyla to asi nejvyšší řada.

Odpovědět