Myryad

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
vadik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Myryad

Příspěvek od vadik »

taky by me to zajimalo. kdyby nekdo mel nejaky zesilovac Myryad (integrovany nebo deleny), rad bych si ho poslechl s MCD-600. Zajimave by bylo srovnani MCD-500 s MCD-600... ;)

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

vadik píše:taky by me to zajimalo. kdyby nekdo mel nejaky zesilovac Myryad (integrovany nebo deleny), rad bych si ho poslechl s MCD-600. Zajimave by bylo srovnani MCD-500 s MCD-600... ;)
Tak to jsi u mě přišel s křížkem po funuse. Člověk nemůže mít všechno.

vadik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vadik »

Uz jsem se rozhodl. Prodam MCD-600. Duvod? ... Kopim si MXC-6000. :)

Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

je to jen poznámka, připadlo mi zvláštní, že MCD600 stával 2250 euro, MXC600 asi 1600 nebo 1800euro :?:

Jaké jsou další dojmy ze srovnávání Teacu a Myryadu?

vadik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vadik »

Borek píše:je to jen poznámka, připadlo mi zvláštní, že MCD600 stával 2250 euro, MXC600 asi 1600 nebo 1800euro :?:

Jaké jsou další dojmy ze srovnávání Teacu a Myryadu?
ceny se dost lisi podle toho, kdo a kde to prodava. Priklad:
MCD-600 - 57210Kc (http://www.hifimarket.sk/shop/detail.asp?product=12124) nebo 72140Kc (http://www.stereomag.cz/quido.php?categ ... ode=archiv)
MXC-6000 - 61480Kc (http://www.gaia.cz/ceniky_XLS/MYRYAD.pdf)

To jsou ceny jen v ramci CR.

Dalsi dojmy napisu pozdeji...

Ted ctu neco o MXC-6000. Pry je to uplne stejny prehravac jako MCD-600. Stejne DPS, mechanika, DAC atd. Akorat jinak usporadane uvnitr, mechanika se presunula doleva a tak je vsechno vevnitr prekrouceno, protoze desky byly navrhovane pro mechaniku uprostred. nekdo tvrdi, ze CDP, DVD, digitalni procesor a tuner ze serie MX kompletne prevzate ze serie M. Zmeny se konaly jen u zesilovacu...

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Vůbec by mě to nepřekvapilo. Když si pročteš technické parametry MCD600 a MX6000 tak je to némlich to samý. Výměna bude značnou ztrátou financí. Pokud jsi měl možnost doplnit MCD600 těmi dělenými zesilovači, tak to byla asi lepší investice. Na druhou stranu těžko říct, jak si budou rozumět s tvými malými Ushery. Ale výkonu by na ně měly mít dost.

Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

Nechtěl jsem to takhle napsat, ale mám stejný názor. Takovýto upgrade mi nepřipadne právě smysluplný. Ale třeba jsou tam nějaké jiné důvody, po zvukové stránce bude rozdíl asi minimální *sunglases*

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

I ty kulišáku. To jsem teda rád, že už mám názory podobné ostříleným borcům. Třeba budu za chvíli umět i psát tak jako oni *hura*
*offtopic* P.S.: Teď mi tu hrají Už jsme doma - Uši. Punkrokové skvělé CD. Hraje to i z repráčků na LCD monitoru. :roll: Prča je, že i když se to dlouhodobě nedá moc poslouchat, tak zdůraznění detailů mě někdy upozorní na věci, kterých jsem si předtím nevšiml. :? I z MP3!

vadik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vadik »

porizeni MCX-6000 uz jsem si davno rozmyslel :D
chci zkusit jiny prehravac s Cirrus Logic. Myryad MCD-600 a MCX-6000 maji CS4396. Chci si poslechnout neco s CS4398, treba... Usher CD-7 ;)
Uvidime... Zatim si uzivam MCD-600. Pokud se proda, budu zkouset dal. Sam jsem zvedav u ceho nakonec skoncim.

Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

A kam se má ten zvuk posunout? Myslím, že slabší článek bude asi jinde.
Pak bych asi zkusil zkompletovat CD + zesilovač od AUDIONETu, jinak je to motání se v kruhu. Cenově cca kol 60tis. za komplet v inzerci.

vadik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vadik »

Borek píše:A kam se má ten zvuk posunout? Myslím, že slabší článek bude asi jinde.
Pak bych asi zkusil zkompletovat CD + zesilovač od AUDIONETu, jinak je to motání se v kruhu. Cenově cca kol 60tis. za komplet v inzerci.
nejakou predstavu uz mam. zatim chci jen zkusit jiny CDP s vyssim DACem nez ma MCD-600. Ceny matou, je to jen o marketingu kazde znacky. Az budu mit hodne "zbytecnych" penez, vazne zacnu uvazovat o Esotericu co se digitalu tyce... Je to alchemie :roll:

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Nedávno jsi psal, že jsi hifi začátečník. Mám pocit, že z toho může pramenit touha po posledním a nejlepším modelu DAC. Určitě už víš, že samotný DAC nedělá zvuk. A osobně si myslím, že analogové řešení daného přehrávače bude dost zásadní. Změnu bys asi poznal při změně 1-bit převodníku za multibit. Možná i mezi jednotlivými výrobci převodníků. Ale investovat do srovnání Cirrus dvou modelů... jestli na to máš peníze. Já myslím, že to nemá význam. Někteří staří bardi se mnou asi souhlasit nebudou, ale pokud není tvým cílem dospět v hifistu, ale posluchače muziky na dobré aparatuře, zkus zvážit tenhle názor.
Abys neřekl, tak ti zároveň rozumím. Já jsem taky velmi často měnil přehrávače a trochu i zesilovače. Důvod byl prostý, investice na výměny nebyly tak velké, měnilo se to samé za mírně lepší. Jenže nakonec to něco stejně stálo. To víš, prodávat něco u nás není problém za pár korun, ale jakkoliv to je dobré, tak překročení hranice 20-30 tisíc prudce snižuje prodejnost (i okruh lidí, co si to můžou dovolit). Sám to vidíš teď s Myryadem.
Doufám ale, že i ty cítíš, že nakonec nemusíš to srovnání mít věrohodné, pokud zůstaneš u entry level beden. A moje zkušenost je taková, že pokud máš slušný CD přehrávač, tak dramatičtější změny nastávají s vylepšením beden a zesilovače, než změnou přehrávače. Ony totiž ty povedené CD přehrávače nejsou o lepší/horší, ale spíš takový nebo makový. Samo v rámci třídy. Ale ruku na srdce. Věřím, že Esoteric nebo Ayre mohou být lepší než tvůj Myryad či můj Benchmark. Ale vsadím svoje boty, že rozdíl, který uslyším na své sestavě nebude takový, abych lepší upgrade neudělal bednami či zesilovačem. Moje doporučení tedy je: pokud tvůj přehrávač nehraje "digitálně ošklivě", neměň, nekupuj další jiný. Jestli máš opravdu velký zájem, zkus si najít někoho, kdo vysněný tip má, udělej si výlet. Neblázni a využij rozumně čas, dokud můžeš investovat do lepšího hifi. Sám vím, že to nemusí být navěky. Ale je to jen moje rada ;)

vadik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vadik »

to Agavel:
Tomu rozumim a uvedomuji si to. Ja nemam v planu menit jen CD prehravac. Jak rikas, nemelo by to skoro zadny nebo spis hodne slysitelny vliv se stavajicim zbytkem aparatury. Mam nejakou celkovou predstavu o sestave a tam se chci postupne dostat. To je ale dlouha cesta...

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

No, snad najdeš svou cestu. Držím palec a v podstatě můžeš být i konkrétnější. To už je ale pomalu do jiného vlákna, ne Myryad.

Odpovědět