Myryad

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
agavel
Kontaktovat uživatele:

Myryad

Příspěvek od agavel »

U mě zaznamenal premiéru skrze CD přehrávač MCD500. Kus poctivého hifi made in UK. Zvuk dle mého vkusu, velká pohoda a klid 8-) i když možná tlačí méně na detaily. Dnes už je to starší kousek, což může být znát, ale údajně má 14 regulátorů napětí, výstup v třídě A... Už v 90-tých letech se snažili vyběhnout s jitterem. Šuplík zapomenutý v otevřené poloze po určitém intervalu sám zajede. Provedení je perfektní, taky původně stával 1200 liber. Není tak ortodoxně dizajnový jako např. Densen, ale přesto značka Myryad je mj. hodně i o vzhledu.
Aktuálně se ho chystám srovnat se symetricky zapojeným Vincentem CD-S6Mk, jen co budou slušné symetrické kabely a čas. Pak se budu muset rozhodnout :cry:

Borek
Kontaktovat uživatele:

Re: Myryad

Příspěvek od Borek »

odkaz na bližší popis a starší modely s technickými parametry (levá záložka)
http://www.gaia.cz/AUDIO/Myry_hm.htm

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Borek píše:odkaz na bližší popis a starší modely s technickými parametry (levá záložka)
http://www.gaia.cz/AUDIO/Myry_hm.htm
Vidíš, a já myslel, že to z těch stránek definitivně zmizelo. A zatím jsem to jen z klasické struktury webu Gaia už nějak nemohl najít. Když si to znova pročítám, tak se mi čím dál tím víc nechce ho pustit dál. No uvidíme jak dopadne srovnání s Vincentem na symetrice.
Každopádně je v projevu Myryadu cítit velká pohoda. Kdyby mi nechyběl sluchátkový výstup tak bych se už mohl vykašlat na hifistické přebírání a užívat si audiofilní poklid. Navíc jsem si už dneska jistý, že se tenhle kousek časem bude objevovat jako povedený vintage přístroj a to je jako mít doma v garáži veterána. Má to něco do sebe. A i když se najdou přístroje hrající lépe, tak bude stejně vždy zásadní, jak je nahraná hudba. A zdá se mi, že rozdíly v masteringu jsou už větší, než charaktery povedených přístrojů této kategorie.

Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

MCD 500 je moderně koncipovaný player, poctivě provedený, působí solidním dojmem. A co je hlavní, zvuk je pohodový, příjemný, detailní, plastický, muzikální. CDR načítá rychle, spolehlivě, nevybírá si. Pár přístrojů mi rukama už prošlo a tenhle hodnotím jako jeden z nejlepších. V Česku se prodával asi za 70tis. Rozhodně neurazí ani příznivce 779ES.
Problém s chybějícím sluchátkovým výstupem bych řešil sluchátkovým zesilovačem.

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Borek píše:Problém s chybějícím sluchátkovým výstupem bych řešil sluchátkovým zesilovačem.
No jo, jenže já už právě domů dotáhl toho Vincenta, který také nehraje špatně. Takže uvidíme, kabel bych chtěl sehnat už tento víkend.

vadik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vadik »

Ted mam doma Myryada MCD-600 (ktery prodavam, protoze kazdym dnem by mel dorazit TEAC VRDS-25).

Zvuk je presne takovy jak popisujete vyse u MCD-500. Neslysel jsem tu 500ku ale co se tyce detailu u MCD-600 - *thumbs up* *thumbs up* *thumbs up*
Ve srovnani s VRDS-9, ktery jsem vlastnil jeste pred par tydny, obrovsky rozdil. Opravdu klidnejsi, prijemnejsi, mekci zvuk. Detailnost bych rekl, ze je stejna ale posloucha se mnohem prejemneji. Zvuk neni tak ostry jak u VRDS-9. Takovou hloubku jsem u VRDS-9 nikdy nezazil, kdybych mel podlahovky, byl by to asi narez *thumbs up*

Myryad MCD-600 je skvely tip pro ty, co radi poslouchaji hudbu dlouhe hodiny, zvuk, z nejz plyne, je neunavny. Mel jsem nutkani si poustet jedno CD za druhym. Z nekterych povedenych a pro me znamych nahravek mi naskakovala husi kuze. Je to velmi povedeny CD prehravac. Uz se tesim na srovnani s VRDS-25 (simetricke zapojeni ).

P.S. Hralo se zesilovacem TEAC A-BX10 a reprobednami Usher S-520.

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Takže vidím, že u tebe došlo ke generační výměně Teac přehrávačů? Držím palec, aby byla spokojenost. Symetrika je příjemná věc, i když nemusí spasit. Já už dnes přítomnost symetrického propojení beru jako velký přínos, i když zvukově se u mě rozdíly projevily spíše minimálně (u RCA se více projevovaly kabely).
Ten MCD600 měl nějaký uživatel fóra, který žil v Austrálii a taky ho docela chválil. Já zas nikdy neslyšel MCD600, i když bych docela chtěl. No, jestli zůstane v republice, tak není nic ztraceno. Jestli to je ještě lepší než MCD500, tak si myslím, že to pro většinu hifistů může být jedno z konečných řešení, pokud chtějí čistý CD přehrávač. Jde sice o preference, ale pro mě osobně byl MCD500 v něčem příjemnější než nekompromisní Audionet. Jestli jde MCD600 v jeho stopách s větším rozlišení (předpoklady na to papírově má), tak to bude pecka. Za pár dnů bude doma na chvíli espritový Sony 777, tak jsem zvědav, jak se popasuje s mou vzpomínkou na MCD500.

Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

To vadik:
obávám se, že TEAC VRDS25, i přes své masivní provedení, opěvovanou mechaniku a symetrický výstup, nebude lepší než ten Myryad MCD600.

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Může být. Ale bude to výborný transport pro upgrade pořádným převodníkem. Sám jsem je neslyšel, ale to zřejmě už pořádné hifi, tak třeba může charakter zvuku pro jeho muziku vyhovovat víc. Snad stihne mít oboje a napíše nám následně nějaké srovnání. Myryad určitě není ořezávátko.

vadik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vadik »

Zatim se mi zvuk MCD-600 moc libi. Pokud bude pro me ucho o dost lepsi nez VRDS-25 mozna si ho i necham ale jak pise Agavel, VRDS-25 je skvely stroj pro upgrade takze jeste nevim...
pokud bych se rozhodl pro Myryad asi bych k nemu poridil i kombinaci predzesilovace MP-100 a koncoveho zesilovace MA-240. Pokud s tim ma nekdo zkusenosti, napiste, protoze Myryada jsem poznal diky MCD-600.

vadik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vadik »

dival jsem se dovnitr MCD-600, byl jsem zvedavy co je tam za mechaniku - s VRDS se to neda srovnavat ale co je dulezite, je zvuk.

Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

Mechaniku používá Myryad od Sony, je rychlá a spolehlivá. Nepůsobí tak masivně jako VRDS, ale Myryad má kvalitnější hodiny, filtraci napájení, velmi nízký jitter, takže ani Myryad bych se nebál použít jako CD transport.
Zatím úplně přesně nevíš co máš v rukou :idea: Je to již jiná generace přístrojů

vadik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vadik »

VRDS-25 jsem slysel u Pytla a libilo se mi to. Chce to ale prime srovnani u me doma a v kombinaci s moji aparaturou. VRDS-25 by mel dorazit v utery-stredu. Az tyto dva stroje porovnam, napisu dojmy a treba taky stahnu inzerat o prodeji MCD-600 ;)

Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

Kdyby se tvoje nabídka objevila o něco dříve asi bych ho vzal. Hledal jsem něco ke sluchátkovému zesilovači.

vadik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vadik »

Borek píše:Kdyby se tvoje nabídka objevila o něco dříve asi bych ho vzal. Hledal jsem něco ke sluchátkovému zesilovači.
A co mas ted? Taky jsem myslel, ze az budu mit sestavu, kterou jsem moc chtel: TEAC A-BX10 + VRDS-25, tak budu mit na dlouho klid dokud ciste nahodou se mi dostal do rukou Myryad...

Odpovědět