NAD
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: NAD
Poupravím, třída D je snem metalisty. Je to svižné a tím i dynamické. AB zesilovače jsou dobré pro posluchače klasiky a jazzu, myslím.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Tak takhle se to rozhodne brat neda
.

-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ano, pokud vám shoří DAC tak se to brát nedá. Jinak všem ostatním, myslím to všeobecně z principu třídy D.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Tos tomu nasadil korunu
.

Tak hlavně předpovídat zvuk zesilovače prodle třídy je pitomost.
Copywright / Reprobazar / Videoprezentace
Třída D je vhodná na death metal, třída B na black metal. to se všeobecně ví. Černý oplet kabelů je samozřejmostí.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Tak na stránkách NADu píšou, že to bude zprovozněno pomocí softwarového upgrade.
https://nadelectronics.com/product/c-65 ... aming-dac/
Ale těžko říct kdy.

Jinak myslím, že je teď nabídka kategorie streamer-dac-amp u NAD Classic hodně dobrá
C368 BluOS2 (2x80W) - 37t
C388 BluOS2 (2x150W) nebo C368 BluOS2/C268 (2x300W) - 57t
C658/C268 (2x80W) - 64t
C658/2xC268 (2x300W) - 84t
.................................................................... to prostě ujde.
Docela se těším, až se někde objeví měření koncáku C268, nemělo by být moc horší než M22, a to znamená fakt nářez za 20t (popř. 2xC268 300w kanál za 40t),,,,,,,,,,,,,,,,,, konkurence bude zelenat závistí...
No, já si snad na Vánoce naježím nový C368 (nebo C388 v záruce z druhé?). Pro mé ucho ideální stroje...
Hele, já umím udělat relativně velké slevy z MOC, když budeš chtít něco kupovat, tak se ozvi.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Možná jsem to přehnal, ale D zesilovače jsou stále dostupnější a mezi levnými zesilovači mají dobré parametry a následná měření, tam hlavně zrovna NAD. Pro žánry jako metal je vhodné mít dynamický zesilovač, což třída D splňuje. S lampami asi nic v takové kvalitě a ceně není a ani AB třída není vždy vhodná. Ale je to můj názor.
Zrovna na metal jsou podle mne ideální A/B integráče 32/35/375bee to má basy jak kulomet, což je pro metal žádoucí.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Nevim, co znamena "basy jako kulomet", ktery ma v reale minimalni basovou slozku (kde by se taky vzala).
Nicmene basy u tehle rady jsou takovy spis kulatejsi, se zvyraznenim kolem 150-100 Hz, spis splyvajici nez dobre rozlisene, diky tomu zakulaceni/zvyrazneni vnaseji do reprodukce svuj stejnozvuk. Nejhlubsi basy postradaji razanci, rozliseni, udernost - fortissimo rana do Gran Casa je spis brouknuti nez delova rana. To same rockove kopaky ekvalizovane na 40-30 Hz nemaji razanci a dynamiku.
Pokud je C375 to nejlepsi, co nekdo slysel, muze dynamika vyssich basu a jejich zdurazneni nezkusenemu uchu pripadat, ze to ma basy jako krava. Rychle to ale omrzi.
Na poslech prevazne rocku/metalu bych vybiral jinde. Nejen kvuli tem nepresvedcivym basum, ale i kvuli nakraplosti stredu a jejich sklonu k ostrosti/agresivite. Pri vyssi hlasitosti to s riznyma kytarama umi pekne tahat za usi.
Nicmene basy u tehle rady jsou takovy spis kulatejsi, se zvyraznenim kolem 150-100 Hz, spis splyvajici nez dobre rozlisene, diky tomu zakulaceni/zvyrazneni vnaseji do reprodukce svuj stejnozvuk. Nejhlubsi basy postradaji razanci, rozliseni, udernost - fortissimo rana do Gran Casa je spis brouknuti nez delova rana. To same rockove kopaky ekvalizovane na 40-30 Hz nemaji razanci a dynamiku.
Pokud je C375 to nejlepsi, co nekdo slysel, muze dynamika vyssich basu a jejich zdurazneni nezkusenemu uchu pripadat, ze to ma basy jako krava. Rychle to ale omrzi.
Na poslech prevazne rocku/metalu bych vybiral jinde. Nejen kvuli tem nepresvedcivym basum, ale i kvuli nakraplosti stredu a jejich sklonu k ostrosti/agresivite. Pri vyssi hlasitosti to s riznyma kytarama umi pekne tahat za usi.
Ty sis po x letech s NAD koupil nějaký "lepší" zesilovač, tak to musíš v každém příspěvku zmínit. Tak děkujeme, a můžeš zase o dům dále. Navíc já na rozdíl od tvojí domologie mám s metalisty zkušenost a vím, jaký zvuk se jim líbí. Přesně co mají rádi jsou ty "nabroušené kytary" z toho si chčijou do trenek.