NAD

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odpovědět
PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: NAD

Příspěvek od PítrsPraha »

Čti pozorněji, o koupi "lepšího" zesilovače jsem nenapsal ani čárku. Navíc, C375 jsem neměl nijak dlouho, nebyla to úplně trefa. Zvlášť s pořízením Electer se to projevilo naplno. Takže ani tímhle domyšleným rýpancem ses nestrefil.

V ceně C375 se dnes dají pořídit líp hrající (míň si vymýšlející) zesilovače. Tím samozřejmě neříkám, že ten zřetelně zabarvený zvuk nemůže někomu vyhovovat. Nicméně psát ve spojitosti s C375 o kvalitně podaných basech, je opravdu mimo.

bryston
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bryston »

Já jsem NADům nikdy nepřišel na chuť. Nejen plastově šedě blbě "hrající" zesilovače, ale nabasovaně laděné.
Pro mne je to dávno uzavřená kapitola, stejně jako Naimy, Martin Logan,Audio Note atd.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Tak přisuzovat zesilovačům nějaké zvýraznění na 150Hz je dost mimo, obzvlášť u A/Bček to není ani při připojení beden nebo simulované zátěže, možná u lamp a trochu se charakteristika zvlní i u Dčka, tak max. půl dB, co jsem viděl - to sloupy v běžném postavení na basech nasolí plus 6-10 dB. *jupi*

Osobně můžu říct, že při přímém srovnání přece ještě malilinko chybí u vážné muziky ambience koncertního sálu - ne moc, malinko (což ale můžou mít metalisti samozřejmě u prdele).
A ty nejnovější NADy možná už ani tenhle nedostatek nemají.
Jinak už převažují silné stránky -- rozhodně už neplatí, že různé bedny různě měnily zvuk Déček. Teď naopak tyhle zesáky uřídí jakékoliv bedny a jsou v podstatě neviditelné, jakoby ukázaly zvuk beden, sebe ne.
Kontrola basů je super -- v podstatě nemá cenu mluvit o "kulatých" nebo naopak "tvrdých" basech, tohle už u nich nic neznamená, bas je energie se skvělou kontrolou, jiný charakter nemá.
Dynamické jsou také dostatečně, třeba klavír je radost poslouchat...
Další věc je pocit neomezené síly a kontroly -- že by třeba C388 "došel dech" nikoho troufnu si tvrdit ve snu nenapadne.
Dále v podstatě každý, kdo je měl příležitost poslouchat dýl, zmiňuje "hladkost" zvuku (smooth). Tohle se těžko nějak obšírněji popisuje, je to zkrátka vyváženost v celém rozsahu nebo co............. každopádně dosti návyková záležitost.
A taky muzika slušně "šlape" - tohle by metloši ocenit mohli. :D

Berte to klidně jako nekritický výkřik fanouška, který na hybrid digital ujíždí, ale C368/C388 jsou skvělé zesilovače za směšnou cenu (obzvlášť C368 je prostě cenový masakr).
Dobrý zdroj signálu připojený analogově lze doporučit.
Bedny jak je ctěná libost, dostanou maximum z každých.
Nehodnotil bych je po 30 vteřinách poslechu...

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

dadaft:
Teoretizujes nebo mas s C375 nejakou relevantni osobni zkusenost? Podle toho, co pises, je jasne, ze A je spravne. Za sebe si myslim, ze neni spravne hodnotit neco, co clovek nezna... Ja jsem ho poslouchal par let... ;-) .

To zvyrazneni je dane charakterem basu, ne absolutni hodnotou frekvencni charakteristiky. Predpokladal jsem alespon zakladni povedomi to zvuku zesilovace, ke kterymu se vyjadrujes. Pri mereni ma rovnou frekvencku, stejne jako jakykoliv jiny zesilovac podobny konstrukce. Prestou jsou mezi temi rovnymi frekvenckami diametralni rozdily v podani basu, kdy treba ta C375 predvadi pod nejakymi 50 Hz docela blato bez dynamiky a rozliseni.

Novy NADi Dcka jsou v tomhle ohledu vyrazne lepsi (prestoze maji stejne rovnou frekvencku).

Vyblíz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vyblíz »

PítrsPraha píše:
10 bře 2019 15:28
Navíc, C375 jsem neměl nijak dlouho, nebyla to úplně trefa.
PítrsPraha píše:
10 bře 2019 22:10
dadaft:
Teoretizujes nebo mas s C375 nejakou relevantni osobni zkusenost? Podle toho, co pises, je jasne, ze A je spravne. Za sebe si myslim, ze neni spravne hodnotit neco, co clovek nezna... Ja jsem ho poslouchal par let... ;-) .
Naposledy upravil(a) Vyblíz dne 11 bře 2019 00:24, celkem upraveno 2 x.

Vyblíz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vyblíz »

Ty už oponuješ i sám sobě.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Žádný protimluv tam není. Těch cca 2,5 roku je v mém vnímání opravdu krátká doba pro komponent v mé sestavě. Nachytáváš akorát sám sebe, znova a znova.

Vyblíz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vyblíz »

A v jiném vlákně zase píšeš, jak si s NAD strávil velkou část svého života. Prostě jenom blábolíš stále dále. Podle toho co se ti hodí, aby jsi mohl být stále v opozici. Prostě, když tě NAD nebaví a už si to do tohodle vlákna napsal asi 30x, tak si založ svoje vlákno Parasound a já ti tam budu psát, jak to hraje nahovno.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

S NADy nebo s NADem C375 ;-) ? V tom je podstatny rozdil. Musis cist vse, ne jen, co se hodi.
Chytas se dal a dal do vlastnich pasti neuspesneho trolla....

A pokud jako opozici beres to, ze ve vlakne o NADu pisu sve zkusenosti s NADem, pak neni chyba ve mne ;-) .

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Akorat to tu zas zasiras prispevkama v ciste osobni rovine. Ne o tematu, ale o prispevatelich. K tomu tohle forum neslouzi, na to mas fejsbuk.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

NAD opět boduje v doporučovaných komponentech Stereophile

Recommended Components: 2019 Edition Integrated Amps & Receivers
https://www.stereophile.com/content/rec ... -receivers

direct digital M 32 v nejvyšší kategorii
hybrid digital C 328 v budžetové kategorii

Vyblíz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vyblíz »

Já bych tam nedělal ty mezery, podle mě to nedává smysl je tam dávat. Je to přece nějaká sentence.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Tak Martin z bývalého f-sportu testnul C388 s Tannoy Revolution XT 8F a je z něj stejně hotový jako já :P -
Prostě skvělý zesák. Pro ty co si představují 50t jako strop výlet do lepšího světa..............
http://www.luxusnihifi.cz/nad-c-388/nad-c-388.php

Vyblíz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vyblíz »

Pro ty co si představují 50 tisíc je ideální kombinace C510 + C275 oboje se dá koupit kolem dvacítky, protože jsou to výběhové modely a potřebujou vyčistit sklady.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

předzes bez analogových vstupů + bláto že je lepší než nový C 388? no nevím...

Odpovědět