NAD

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odpovědět
dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: NAD

Příspěvek od dadaft »

overgrounder píše:
09 zář 2019 20:23
Ode dneška mám doma na testování C658 (díky Danovi z AV center). Zajímá mne hlavně funkce DiracLive. Rovněž to bude moje první seznámení s BluOS. Kdyby byl někdo z Prahy a okolí a chtěl to vidět/slyšet přímo zapojené na aktivní ATC40, prosím SZ. Zatím jsem ve fázi nastavování, kdyby i tak někoho něco zajímalo, dejte vědět. Kalibrovat budu během týdne.
Tak co, jak to dopadlo?
Co Dirac?

overgrounder
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od overgrounder »

Už jsem to psal někde jinde, C658 u mě už zůstala.
DIRAC jedu v pásmu do 500hz, zatím stačí na lavorek ve 45 a 70hz (řeším to i boomkillery, ale nemohu jich dát bohužel víc; prakticky stejně každý druhý týden doplňuji/měním něco z akustiky. Navíc se stále nemohu rozhodnout pro finální ustavení beden. Klasika, dál ode zdi krásný prostor=úbytek basů...a opáčně... Je tam mnoho proměnných, ladit to ustavením plus korekce, nebo se to snažit umístit přirozeně jak to jen jde. Nicméně jsem si ověřil, že poloha beden vzhledem k místnosti je jakoukoli korekcí nezastupitelná - prostě, fyziku neobejdu. Jsem dost limitovaný poslechovým místem, takže šoupu a šoupu...a jednoho dne se třeba konečně někam došoupu.
Jinak C658 je super stroj a já jsem s ním ohromně spokojený. Má to samozřejmě pár much, ale updaty chodí docela pravidelně a zahraniční komunita se taky docela činí. Za ty prachy si fakt nemůžu stěžovat.

Strejdin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Strejdin »

*palec* "Nicméně jsem si ověřil, že poloha beden vzhledem k místnosti je jakoukoli korekcí nezastupitelná - prostě, fyziku neobejdu." To můžu jenom potvrdit!

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

overgrounder

Takže zůstal.
Nijak zvlášť se nedivím, ty důležité modely nové řady Classic, tj. C 368, C 388 a C 658, mají svou kvalitu a obstojí v globální konkurenci.
C 368, která zase "zůstala" u mě ;) , bych dokonce řekl, že je to ta typická NADovská kvalita za směšný peníz, jako legendární 3020...

Jen takový osobní dotaz -- jak hodnotíš design těch nových NADů Classic? Vždyť jsou z plastu!
Na obrázcích vypadají děsně, ale z těch starých škaredých šedivých NADů přebírají - podle mě - jen tu tmavě šedivou barvu a to, že jsou pořád klasický komponent do racku........ ale přímo v reálu působí dost moderně - třeba jako carvingová lyže. Plast není na škodu, hodně udělá displej, který mě mile překvapil, je opravdu detailní, vizuálně hluboce položený, což vypadá dobře, a světelně neagresivní -- normálně u jiných displeje vždy okamžitě ztlumuji na nejnižší možnou svítivost, u C 368 ji mám na normál, svítí to dost, a přesto vůbec nevadí, ani při večerním poslechu se ztlumeným světlem...
Co ty?

((( jednu perličku - C 368 má vpředu jen dva bílé nápisy -- logo NAD vlevo nahoře a nápis "Hybrid Digital DAC Aplifier C 368" nad displejem. Když je vypnutý. Když ho zapnu, nadpis nad displejem zezlátne. Nedokážu přijít na to jak je to možné, funguje to při denním i umělém světle, nechápu..... ale už jsem si tuhle blbůstku zamiloval :D )))

overgrounder
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Upřímně, půjčoval jsem si 658ku jen kvůli vyzkoušení Diracu, vůbec jsem neměl v úmyslu jej případně pořizovat. Takže v tu chvíli jsem neřešil design. Mně ty nové NADy obecně nevadí, ale asi bych lhal, kdybych tvrdil, že se mi bůhví jak líbí. Stejně jako staré. Jejich ryze konzervativní design beru jako firemní politiku. Řada Masters je mnohem hezčí - asi to nebude náhoda. Carvingové lyže? *2thumbsup* To by mě nikdy nenapadlo.
Jinak, 658ka je vlastně M10ka bez siliče. Hodně lidí řešilo digitální regulaci, že to přece musí být nějak ošizené...za tu cenu. Ale není, je to fakt stejné, já jí začal používat jako preamp pro svoje aktivní ATC a fakt si to spolu sedlo! Až tak, že jsem to týden trápil a ždímal z toho co šlo, abych odhalil to skryté "něco", co se zjeví a tím prstíčkem pana Pochybníčka na to místo "ukáže"... *taktone*
Z toho vyplývá i odpověď na otázku ohledně displeje. Mám ho nastavený tak, aby se vypínal. Stejně mám komponenty tak daleko, že na displej bez brýlí, co doma nenosím, nevidím. Vše řeším z telefonu a displej nepotřebuji, vypnutím displeje tedy eliminuji i možné rušení - což displeje rádi dělají.U 658ky se nápis nad displejem nijak nechová. Tak nevím jak je to řešené u tebe.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

NAD C 658 + ATC SCM40 aktivní? O-la-la, to bude asi slušný mazec... :P

Ještě by mě zajímalo, jak vidíš ten gramofonový předzesák, který je v nových Classic NADech zabudovaný, ve srovnání s tím Pro-Jectem, který používáš?
Koupil jsem Debut Carbon 2M-RED, nebudu gramec zas až tak moc využívat, stačí mi, ale do předzesu od Pro-Ject bych asi šel, pokud by tam přínos byl...

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

A recenze na NAD M10 v Stereophile

https://www.stereophile.com/content/nad ... -amplifier

Fakt bych nečekal, že se John tak nadchne life-stylovou all-in-one mašinkou...

overgrounder
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

dadaft píše:
02 led 2020 12:57
NAD C 658 + ATC SCM40 aktivní? O-la-la, to bude asi slušný mazec... :P

Ještě by mě zajímalo, jak vidíš ten gramofonový předzesák, který je v nových Classic NADech zabudovaný, ve srovnání s tím Pro-Jectem, který používáš?
Koupil jsem Debut Carbon 2M-RED, nebudu gramec zas až tak moc využívat, stačí mi, ale do předzesu od Pro-Ject bych asi šel, pokud by tam přínos byl...
Nevím jestli mazec, ale mně to vyhovuje. Prostě si to pro moje uši sedlo jak prdel na hrnec. Zatím to beru jako přechodnou záležitost a hračku, přece jen potenciál a konektivitu to má jak prase. Navíc to startuje na jeden stisk v mobilu z vypnutého stavu do 10ti vteřin. Kdybych se nemusel ohýbat a zapínat aktivy ručně, bylo by to ještě lepší...
S tím gramo preampem, vyzkoušel jsem, a zase to vrátil na Pro-ject. Ne, že by to byl vyloženě průser, poslouchat se dalo, ale víš jak... Ještě navíc mám trafo. Ale u tebe stačí vyzkoušet...
Ohledně té recenze, nevšiml jsem si, že by tam Březina psal o možnosti baypasu analogových vstupů, kdy signál proteče bez jakékoli sw úpravy do beden. Může tedy být aktivní Dirac, ale při automatické detekci analogového vstupu se přepne na neutrál 😉 Takže pohoda klídek a nic neřešíš.

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

Dadafte,tady je pro tebe nějaká novinka z CES 2020, Las Vegas
Obrázek

https://nadelectronics.com/nad-masters- ... chnology/

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Dvě zatím neuvedené recenze

streamer/dac/preamp NAD C 658 ::: https://www.stereo.net.au/reviews/nad-e ... amp-review

gramec NAD C 588 (+ integráč NAD C 368) ::: https://theaudiophileman.com/c558-turntable-nad-review/

Obrázek

Zajímavé je, že autor recenze na gramofon výrazně nedoporučuje jeho umístění na zesilovač, jak to má NAD na svém oficiálním webu (viz obrázek).
Podle mě jde o nedorozumění. Samozřejmě že gramofon nejde postavit na "normální" zesilovač s obrovským trafem, přenos vibrací by jistě měl negativní vliv na zvuk gramofonu. Možná i vyzařované teplo by bylo problém. Ale nová řada Classic má spínané zdroje a impulzní koncáky, nevibruje ani nehřeje. V podstatě je to jako postavit gramec na kus šutru s antivibračními nožičkami. Takže NADovské PR je v poho.

Sám to mám úplně stejně jako na obrázku, jen místo C 588 mám velmi podobný Pro-Ject Debut Carbon DC shodně s karbonovým raménkem a přenoskou Ortofon 2M Red, jen talíř není akrylový.
S novýma bednama jsem se vrátil k tomuto uspořádání a už to měnit nebudu - tohle je celé moje "železo". Dva přístroje (a hard-disk), nic víc. Moje minimalistická duše je spokojena. Systém umí hrát hi-res z internetových služeb i domácího úložiště (náhrada za diskový player) pokud jde o digitál, analog je zastoupený slušně hrajícím gramcem. Víc nepotřebuji.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

tomu se nesmíš divit...výtvarný manažer firmy může bejt technicky pěkně levý kopyto, znal jsem i takové...

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

lechos - ???
Jak říkám, NAD C 368 je zcela mrtvá hmota, je to desetikilový kus šutru na antivibračních nožkách, ten obrázek je v pořádku, ať je výtvarný manažer technické kopyto nebo ne.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

No nic proti gustu - je to tvoje mašina ! hlavně podlož ty protiskluzové silentbloky například pivním táckem ať se nevytlačí oděrka
no a šásko Tesla HC43 jsem nakonec instaloval do nosné skleněný desky tl 10mm vyříznutý vodním paprskem a teď řeším samosvorné panty - držáky plexi deklu. fotka ilustrativní. sorry za OT ;)
Přílohy
skleněný gramec m.jpg

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

lechos -- zkoušel jsem mít gramec zvlášť na polici i na C 368, a žádný rozdíl ve zvuku tam není. Navíc ten zesák fakt nehřeje ani nevibruje, poslouchal jsem ho dokonce stetoskopem. Podle všeho vyzařuje vysokofrekvenční rušení, ale to je úplně mimo rozlišení gramofonu (pracovní frekvence je 400kHz). Takže jsem ho dal na C 368, je to praktičtější.
Mnohem důležitější se mi jeví, aby byl naprosto vodorovně. Pak hraje líp.
A taky potřebuji něco na vymetání drážek, protože Debut Carbon DC má opravdu velký sklon praskat, když je LP zanesené - fakt stačí ho jednou zandat a vyndat z obalu...

Vyhlédl jsem si ty specializované kartáčky,
třeba https://www.gramofony-desky.cz/produkty ... /5642.html
Je to v poho?
(pračku neplánuju, zas tak moc LP nejedu)

Odpovědět