Dark side of the moon --- Tak první koncák Purifi už na trhu je, NAD C298.
2000 USD
Podle mého oblíbeného Dave Holmese: "In short, C298 is so good that I don’t think you need a more expensive power amp!"
A doporučuje ty ušetřené tisíce doláčků vrazit do beden... https://www.audioemporium.com/daves-fav ... power-amp/
Takže NAD C 658 + C 298 už jsou v tvém 100t limitu.
Ale já si počkám na modernizaci mé C 368, na network hybrid digital purifi eigentakt DAC amp with Dirac C 668 za 40t.
Jj, už jsem to taky zaregistroval.
Po novém roce bych si ho chtěl půjčit a testnout - použít stávající předzesilovač v AVR s Audyssey a napřímo porovnat rozdíl koncových stupňů.
Jsem opravdu zvědavý.
Bylo by zajímavé vědět, proč jsou i v C298 ty Eigentakty tak výkonově uškrcený. Zvláštní je taky schopnost dodat relativně malý výstupní proud 25 A. Podobně výkonná ABčka umí dodat i víc než dvojnásobek...
A jestli za Atlantikem stojí 2000 $, tak u nás to bude tak 60-70 tis. Kč... Viz NAD M33 za 5000 $ vs 150 000 Kč...
Zvukově "ultimativní" monobloky pro stereo 2x 620 W @ 8 Ohm za "blbých" 130 tis. Kč se špičkovými parametry a bezprecedentním zvukem by si asi přál každý... Třeba začnu věřit na zázraky .
PitrsPraha --- Jestli smím hádat, tak těch 25A a 2 x 185W v Dé prostě stačí na cokoliv a kdykoliv a další zvyšování nic nepřináší...
Jak říká Holmes "It is competitive with virtually any amp, at any price."
(třeba Březina řadí do referenční kategorie Kinky Studio EX-M7 s 18A, ale Riha B200 s šílenými 60A ne - asi to zkrátka je za hranicemi slyšitelného a poslechově důležitého)
P.S. Nebylo by lepší použít ty dva konce do biampu, než honit watty do nebes?
No tak stavět to do světla "čím víc A, tím automaticky lepší zvuk" je přecejen silně zavádějící. Jen mě ten údaj zaujal.
A jestli je u C298 lepší můstek nebo biamp nevím, neslyšel jsem. Ale stejně jako s jakýmkoliv jiným zesilovačem bude záležet na mnoha dalších okolnostech (bedny, místnost, poslechová hlasitost atd.).
A jestli za Atlantikem stojí 2000 $, tak u nás to bude tak 60-70 tis. Kč... Viz NAD M33 za 5000 $ vs 150 000 Kč...
Ve Špalíčku 56t. https://www.studiospalicek.cz/nad/novinka/nad-c298
To je sice pro chudé hifisty jako já pořád dost čistě za koncák, ale obecně to není vůbec špatná cena (míň než 2 průměrné platy), protože je podle všech ohlasů a srovnání řeč o referenčním koncáku kategorie 200k a výš.
Já se, jak už jsem psal, ale hodně těším spíš na nějakou cenově rozumnější obdobu M33. Jeden přístroj, do kterého zapojíš LAN a power kabel a vyvedeš reprokabely do svých regálovek, a tím jsi skončil. To je z mého pohledu ideál a věřím, že během pár let se takové all-in-one stroje s purifi v ceně kolem 50t objevovat začnou...
(tipnu si, že NAD bude v tomhle na čele)
Hm, ono je trošku extrémní oboje, na domácí poslech musí stačit jeden C298 až nad hlavu, těch naměřených 260/516W do 8/4ohm (asi 1% THD+N, 1 kHz) prostě stačí na cokoliv v domácích podmínkách, je to Déčko, ten příjemný pocit naprosté kontroly beden bude tak i tak.
dadaft:
Jde o to, že bi-amp vyloženě nedoporučují (viz. tak recenze na kterou dával odkaz sekal), hrozí poškození.
Jinak souhlasím, že pro 99% uživatelů ten výkon s rezervou stačí.
"Its versatility and excellent sound make me question how much longer I might keep my Musical Fidelity Nu Vista 800. While I'm not ready to ditch it just yet, its days could soon be numbered…"
srovnávaný Musical Fidelity Nu Vista 800 - cca. 250000,- Kč
Zajímavý je ten popisovaný efekt, že ihned po zapojení nepříchází žádné WOW!, kdy tě zvuk posadí na zadek, spíše lehoučké zklamání. Ale stačí chvíli poslouchat a člověk tomu zvuku příjde na chuť a naopak mu dělá potíž vrátit se k původnímu zesíku...
Popisuje to i pan Březina u M33.
No, já už novým Déčkům (a NADům) zcela propadl, takže zřejmě nejsem objektivní, ale řekl bych, že je teď NAD opravdu na špici hifi --- má luxusní M33, a parádní dělenec C658+C298 (jehož části obstojí i samostatně). Jak M33, tak dělenec, jsou navíc vlastně 4 v jednom -- je to špičkový zesilovač kategorie 200+ a výborný DAC, streamer a korektor akustiky místnosti. Fakt stačí připojit oblíbené bedny, popř. sacd přehrávač a/nebo gramec.
(a k tomu má dobré C368/C388 v budžetové kategorii)
Proměna téhle firmy je zásadní a nebývalá, přitom ceny zůstávají typicky NADovské...