NAD
Re: NAD
Tak jestli jsem to pochopil, má M33 trvalý výkonn do 8ohm, 20Hz-20kHz, 1% THD, tj. při naprosto standardním měření, větší než 200W/kanál. Dynamický je ještě impozantnější, do 1ohm je dokonce schopen dodat přes 500W/kanál.
Tohle musí na domácí poslech a jakékoliv bedny stačit s prstem v nose.
Přesně podle popisu recenzentů...
Tohle musí na domácí poslech a jakékoliv bedny stačit s prstem v nose.
Přesně podle popisu recenzentů...
Koukam, že tady by se spustila "odborná" diskuse i kdyby frajer napsal, že měl pučenou koncertní aparaturu od Pinkfloydů a doma v panelákovym pokojíčku mu to hrálo nahlas jen tak tak
.

Ja sem to měření uživatelé Honya pochopil trochu jinak. Píše že při 50% výkonu (Předpokládám že mysli pozici volume) tam ma - 46db a pri pozici volume 60% ma už -6 db. Takže řeší ve ktere pozici volume hraje jaky zesilovač nahlas. Kolik je hodnota akustického tlaku který požaduje těžko říct. Ale když bude dal zesilovat musí docílit i požadovaného akustického výkonu.
Prostě jsme použili dodávaný mikrofon, stáhli nějaký měřák a měřili, přičemž 0dB bylo
maximum, co to bylo ochotné změřit. To byl samozřejmě slušný rambajs.
No a vyšlo, že na -25dB (stejný akustický tlak) potřebují dle svého měřáku:
70% výkonu M33,
60% stačí C368,
50% kombinace C368 + M28.
Zkrátka si myslím, že předzesilovač v M33 ořezává výkon o cca 20dB.
Pán z NADu to slyšel a byl udiven, že mi to přijde divné...
Je to asi, jako byste koupili auto s deklarovaným výkonem 400ps a firma ho ořízla na 50,
protože se stejně může jezdit jen 130km/h...
maximum, co to bylo ochotné změřit. To byl samozřejmě slušný rambajs.
No a vyšlo, že na -25dB (stejný akustický tlak) potřebují dle svého měřáku:
70% výkonu M33,
60% stačí C368,
50% kombinace C368 + M28.
Zkrátka si myslím, že předzesilovač v M33 ořezává výkon o cca 20dB.
Pán z NADu to slyšel a byl udiven, že mi to přijde divné...
Je to asi, jako byste koupili auto s deklarovaným výkonem 400ps a firma ho ořízla na 50,
protože se stejně může jezdit jen 130km/h...
hmmm ... po tom všetkom, čo tu doteraz popísal užívateľ Honya, mám skôr chuť ho nahlásiť adminovi v súvislosti s premyselne cieleným útokom/trolligom proti NADu 

Honya:
Koriguji svůj předchozí příspěvek. Ten změřený příkon z odkazovaného testu je zřejmě platný pouze pro zátěž 8 ohmů. Soudruzi z UK to tam (v podmínkách měření) měli uvést, protože jinak je to zavádějící. Nicméně přijmi moji omluvu.
Něco pro uvolnění:
https://www.studiospalicek.cz/images/st ... 0_back.jpg
Koriguji svůj předchozí příspěvek. Ten změřený příkon z odkazovaného testu je zřejmě platný pouze pro zátěž 8 ohmů. Soudruzi z UK to tam (v podmínkách měření) měli uvést, protože jinak je to zavádějící. Nicméně přijmi moji omluvu.
Něco pro uvolnění:
https://www.studiospalicek.cz/images/st ... 0_back.jpg
já myslím, že by bylo fér, aby Honya vyzradil u koho (jaké firmy) nakupoval - že se zjevil pán od NADu (zástupce), který je evidentně nekompetentní...
Ale oni se zachovali pěkně, půjčovali mi tak dlouho zesilovače, dokud jsem si nevybral jiný.
A pán od NADu řekl hned, ať to vrátím, že to má dělat radost. Jednání výborné, jen jsem
byl zklamaný z toho výkonu. Ale to samozřejmě může být kusem/sérií.
A pán od NADu řekl hned, ať to vrátím, že to má dělat radost. Jednání výborné, jen jsem
byl zklamaný z toho výkonu. Ale to samozřejmě může být kusem/sérií.
Ale však to je celé nezmysel..20%, 20dB , všetko jedno..Ako bol posudzovaný " nastavený výkon"? Podľa polohy regulácie hlasitosti? A čo vstupná citlivosť porovnávaných zosilňovačov? Však to je taký guláš, úplne bez výpovednej hodnoty..
Souhlas. Já osobně nevím o žádném studiu v ČR, kde by měli dva kusy (což neznamená, že takové není), takže by mě to taky zajímalo.
A jak říkáš, chovali se pěkně, takže není co skrývat...
Takový guláš to zase není, C368 i M33 mají displej, na kterém to udávají v dB nebo %. Zkoušeli
jsme to od 40 do 100% po 10dB. C368+M28 max. na 70% na 0dB, strašný řev, ale bedny to nepoškodilo.
Já měl hluchátka.
2 M33 tam měli asi hodinu, hned byly prodané. Zkusili jsme je obě přišlo mi to stejné, ale byla to bleskovka
asi na 5 minut.
jsme to od 40 do 100% po 10dB. C368+M28 max. na 70% na 0dB, strašný řev, ale bedny to nepoškodilo.
Já měl hluchátka.
2 M33 tam měli asi hodinu, hned byly prodané. Zkusili jsme je obě přišlo mi to stejné, ale byla to bleskovka
asi na 5 minut.
tak silič(uf..) Rogue Cronus Magnum II a zároveň NADy mají v prazskem VOIXu. M33 je pouze na objednavku, asi se vyprodaly v te bleskovce s hluchatkami..
Co byla rychlovka na 5min? Oba stroje prodané za hodinu? Jaké? M33 jsi vrátil z domova, ne?, když pak píšeš, že ti měnili stroje tak dlouho, dokud's nebyl spokojenej, co sis vybral nakonec? Tohle je teda skvost: reálně se chová jak 40-50W zesilovač.Honya píše: ↑20 pro 2020 20:50Zdravím, moc se neradujte. M-33 jsem vrátil, hraje pěkně, ale potichu.
Ten inzerovaný výkon tam prostě není. Řešil jsem to s se zástupcem NADu,
podle něj je v pořádku. Měl jsem půjčený i 368 a i ten hrál víc nahlas! Ale
také výrazně hůř... Můj 30ti letý 100W silič jsem nedostal nikdy přes půlku.
Když na M33 nastavíte tónové korekce, sundá 8dB na výstupu, Dirac dalších
dalších 6 a pokud máte bedny s nízkou citlivostí, pojedete na 100% a NAD
bude ořezávat. Reálně se chová jak 40-50W zesilovač.... Nebo má nastavený
útlum cca 20dB... A slyšel jsem dva!
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Bazi 36:
Mám asi stejné podezření, že nám tu někdo vypráví pohádky.

Mám asi stejné podezření, že nám tu někdo vypráví pohádky.
Jasně, Voix. On ten Rogue asi stejně nikdo jiný nemá, soudě podle toho, že na krabici je adresa, na kterou
to posílali Březinovi na test...
Jinak se mi chce povzdechnout podle Paroubka: Kdo z vás to má? Slyšel to někdo ze zdejších odsuzovatelů?
Číst testy z překladače umíme všichni...
to posílali Březinovi na test...
Jinak se mi chce povzdechnout podle Paroubka: Kdo z vás to má? Slyšel to někdo ze zdejších odsuzovatelů?
Číst testy z překladače umíme všichni...