NAD

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odpovědět

Honya
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: NAD

Příspěvek od Honya »

Já nevím, třeba jsme všichni, co jsme to u mne poslouchali idioti a nechápeme výhody
D siličů... Ale proboha tak už někdo svůj silič pod křídlo a běžte to do nějakého studia
porovnat! Lámu zvukaře, který u toho byl ať taky něco napíše...

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Pozri si vstupné citlivosti porovnávaných zosilňovačov a skús sa nad tým zamyslieť..Jednému stačí na vstupe line in 93mV (staré stroje mali nezmyselne vysokú citlivosť, tým sa zbytočne zhoršoval odstup šumu....), druhý potrebuje cca 850mV.. Nastavení "přes půlku.." nič nehovorí.. :roll:

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

"Hádzanie perál pred ošípané", s ohledem na to, jak o M33 napsal, že se reálně chová jako 40-50W zesilovač.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Tak jsem mluvil s jedním majitelem studia, který má M33 už pár dní k dispozici (čekal na něj dlouho, v Evropě je prý zájem obrovský), a podle něj je nastavování hlasitosti u tohohle zesilovače poněkud nestandardní a jakoby exponenciální -- ze začátku, na nižších a středních hlasitostech, které se při běžném domácím poslechu využívají nejvíc, ta úroveň zesílení roste pomalu, takže si můžeš hlasitost nastavit opravdu přesně jak chceš. Čím víc ale začneš přidávat, tím strměji hlasitost roste. Na plné koule by se ovšem ten zesilovač podle vlastních slov neodvážil pustit ani náhodou a ani se k té metě nepřiblížil, výkon je opravdu vysoký...

Nevím, co bych dodal.

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od svartenatt »

Tak dadaft to napsal přesně. Ten M33 má el. regulaci, takže je nastaven jiný průběh než u jiných potenciometrů.
Sám bych ocenil, kdyby můj bývalý NAD C 356BEE měl na začátku dráhy hlasitosti pozvolný průběh. Tak stačilo pár milimetrů a bylo to už moc.
Podle měření to ten udávaný výkon má, takže vznikly zbytečné spekulace.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Celá tahle řada C32x, C356, C375, C165 měla průběh volume šílený. S citlivýma repro a chutí poslouchat potichu to byl vcelku problém a drobné korekce hlasitosti nešly dělat dálkáčem, protože minimální krok po nejkratším možném ťuknutí znamenal velký skok v hlasitosti. A v půlce rozsahu volume spolehlivý clipping při plnorozsahovém signálu. To mě na C375 fakt sr@lo.
Nevím, jestli měl předek příliš velký zisk nebo konec vysokou citlivost (nebo obojí), ale praktický to tedy nebylo...

Honya
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Honya »

Pěkné video... VU metry skoro nadoraz... Odborníci, kteří to nikdy neslyšeli opět vidí neskutečný výkon.
Rezerva v pianissimu plné tři decibely, prostě paráda a naplno to nepouštějte! Ty tři dB by vám fakt
urvaly uši!

Honya
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Honya »

Tak co je dadaft a spol.? Došly vám argumenty nebo odkazy na neuvěřitelný výkon? Nebo jste si to
byli dokonce poslechnout!? No to je ale malér...
Ale neva, abych byl fér... naleju vám na smeč.
Ty stěrače ukazují úplné 3,14čoviny! Když to ztlumíte na nulu, ukáží úplně to samé!

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

A to si zistil až teraz? :)
VU Meter monitors or reflects audio input level of current BluOS
source. If “Mute” is enabled, the VU meter will not turn off or go to
minimum level as it is the audio output that is muted.
Tie 3,14čoviny tu tvrdíš ty.. Ako som napísal, guláš v hlave. ;)
třeba jsme všichni, co jsme to u mne poslouchali idioti
:oops:

reffiosso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od reffiosso »

Zdravím pánové,
...aneb s M33 nejsou žerty))

O technické stránce se tu koukám psalo hojně. Čísla, měření, výkon, testy a přežvýkání recenzí k recyklaci zde. Tak to vezmu trochu jinak. Budou to dojmy a zkušenosti z druhé i první ruky .)
Jen tak na úvod. Nezdá se mi zrovna osvícené a moudré, že jsou zde někteří až tolik zbytečně vyhrocení.. a pomalu slepě něco hájí.. obzvláště, když to působí, že mnozí ani aparát neslyšeli v akci a jen věří co se psalo v časopise. Či tu někdo používá M33 jako zesilovač pro svá sluchátka? To by pak dávalo smysl, že by výkon stačil.

Kupodivu ale uživatel Honya k NADu přistupoval vždy s úctou a chtěl si udělat radost... zaujaly ho recenze a chtěl vyzkoušet konečně nějaký ten slušný "digáč".
Mluvil o tom docela často a nedivil bych se, že se mu o tom i zdálo, dokud se neozvali, že už je jeden kus pro něj připraven tady u nás v republice.
No nejprve s tím trápil on... pak on a jeho syn... a nakonec jsem to schytal já. A nebylo to krátké trápení. Prasklo na to několik večerů včetně poměřování s konkurencí včetně bratříčků od NADa, zkoušení předzesilovačů i konců. Obměna kabelů proběhla hned několikrát, zkoušení nejrůznějších nosičů tak kapel napříč hudebními žánry. Takže se projely desky, CDčka, harddisk a samozřejmě streamer. Bylo pramálo změn...a pokud tak jen ještě nastal pokles signálu a údiv, že to ani s takovou rezervou výkonu "nevykompenzuje".

Když mi poprvé o tom volal, sám jsem mu nevěřil, na co si stěžuje..
Víte, má to vcelku krásně čistý zvuk. Až sem tam na nízké frekvence, ale ačkoli mají až přehnaný bassboost (pokud pamatuji dobře, v nativní nastavení) tak jsou překvapivě vcelku pěkně čitelné.
Ale kde nastává problém...?? Světe div se...s výkonem... kam se proboha poděl?!! 2x460W? Ani omylem, to možná má odběr, ale i to by bylo moc.
Zvuk kvalitní, ale žádná rezerva pro případný slabší vstupní signál nebo pro méně citlivé bedny... To se v takovém případě hodí leda tak akorát do malého až středně velkého pokoje. Ale co když se chcete pochlubit přátelům na chatě venku.. akorát se ztrapníte (tedy pokud se budete ohánět deklarovaným výkonem).
Čert ví co v tom je... pravděpodobně strach dohnal výrobce k znatelně bolestnému omezení výstupu, aby si horlivý posluchač hned na poprvé neodpálil aparaturu.
V čem jsme se původně nemohli shodnout.. že jsem viděl problém v předzesilovači či postprocesingu neboť VU-metr dle všeho neukazuje výstupní hodnoty nýbrž vstupní (...a bůh ví jestli, budí to vážně dojem, že si hodnoty snad vymýšlí...spíše jak povedený spořič obrazovky .))

Málokterý zdroj signálu nešel na doraz. Přijde mi, že vstupy jsou příliš citlivé...což je zřejmě naprostá blbost, ale budí to jen ten dojem, neboť mi to připomíná jeden povědomí problém. Když máte přepálený signál u mixpultu a máte citlivou ochranu aparatury u procesoru zesilovačů, tak i byť kvůli nepatrné frekvenci uzavírá a tlumí celý výstupní výkon, udělá buď pokles či úplně uzavře. Tak takový podobný dojem to budí, ale není to zcela ono.
Zkrátka jde o záměrné omezení výkonu, které dle mého by nemuselo být tak razantní. Zkrátka díky tomu parádní stroj nebudí strach a nedostojí svého výkonu, kterým se papírově chvástá. Něco zde bdí nad bezpečností, případně je něco mezi cestou mezi vstupem a výstupem, co zkrátka neblahodárně ovlivňuje zvuk jeho síle.
Což mne přivádí k dalšímu zklamání, od takového chváleného digitálního přístroje, bych očekával komplexnější a variabilnější nastavení. Nakonec tam naleznete jen zesílení basů a výšek o 6dB...jak ohromné.

Inu stále jsme však špekulovali, co vše možné může být špatně... proč to nefunguje, jak se bájně traduje. Proto jsme prozkoušeli snad všechny možnosti, kterými přístroj disponuje. Od přenastavení, co NAD dovolil...přes nejrůznější zapojení, a sáhli jsme zoufale k posledním nadějím včetně soft i hard resetu do továrního nastavení. Nepomohlo nic. Což bylo smutné, neboť M33 na maximum se nepřiblížil výkonem ani k 60% volume u starého Pioneera 2x105W do 4 Ohm.
Tak došlo na povolání nejvyšších.. přímo odkud to přišlo. Pan odborník nejprve si prohlédl místnost, aparaturu a tedy hodnoty reprodukce zvuku..následovala zvuková zkouška... s vtipnou poznámkou "především opatrně" a následně bylo konstatováno, že tak se to přesně má chovat, tak to má znít. To rozmetalo poslední záchranu, které jsme se chytali, že by to mohl být třeba vadný kus. Tak bylo majiteli řečeno, že pokud není spokojen, tak může zesilovač vrátit, neboť to má být především pro radost. No bylo to velké rozčarování.. o NADu se často mluvilo v superlativech a byl to zářný příklad pomalu umělecké výroby, která si poletovala volně mezi fabrikami.

Recenzenti a jejich recenze, pokud to byla pravda, museli hodnotit snad jiný stroj. Je možné, že to není tak daleko od pravdy. Zda byla M33 jimi hodnocena na starém firmwaru. Protože nyní budí dojem, že si pro sichr ubírá cca kolem 18dB dolů z celkového výkonu, což je sakra velký zásek.
Dle pátrání Honyaho, je to právě kvůli předcházení problémů při poškození beden. V NADu byli skutečně solidní a dle všeho škody urovnali. Nedivím se tedy, že přešli k tak razantnímu kroku, ale mohli to ubrat krapet méně či případně udělat jiná opatření.

Nechci ale o tom mluvit jen zklamaně. Neboť je to opravdu pěkný kousek, nádherného provedení a jak jsem říkal, má poměrně čistý zvuk... možná až příliš v tom celkovém dojmu.. budil až dojem, že je lehce sterilní, ale to nemusí být pro některé vada na kráse.)
Tento krasavec má potenciál, který je jen dnes pošramocen, tak jako když zelená politika škodí v mnohém nesmyslně automobilovému průmyslu.
Pokud si s tím pánové z NADu ještě pohrají, upraví a rozšíří nastavení, třeba i přidají nějaký šikovný EQ (přednastavení pro laiky a i rozšířené nastavení pro zkušené či odvážné), hodily by se i efekty (ale nepředstavujte si efekt ala katedrála, koupelna atd... ale například ohřátí barvy zvuku pomocí emulace lamp a podobné vychytávky, které dohání to, kde digitály za analogy ztrácí, tak jim dává pak neskutečnou výhodu, obzvláště poslední léta se to posunulo, proto mne u tak vychvalovaného stroje překvapila strohost.. Zde by se ta "sterilita" mohla proměnit ve výhodu....
Co také chybí, možnost regulovat předzesilovač, alespoň manuálně, protože pokud to má automat, nebylo to poznat, ale počítám, že má hodnoty na pevno, dle všeho chování přístroje.
Ale především aby stroj dostál svým závazkům, je nutno přidání volby vypnutí toho "omezovače"... Tak prosím, to bude opravdu pěkný a slušný kousek, který bych si pak sám rád pořídil a ostatním doporučil.
Do té doby se nesmyslně klanět něčemu však nebude dobré. Takto výrobce nepřimějete k vydání opravného firmwaru, což by leccos mohlo vyřešit a posunout M33 na příčce skutečně nahoru.

Je to jen můj názor a zkušenost... nepřišel jsem se sem dohadovat velebit a ani hanit. Zkrátka zkuste a uvidíte sami, třeba Vaše reakce poté pomohou na zlepšení potenciálně skvělého stroje.

PS: Koukám na tu diskuzi, trochu mi přijde šílené viset jen na recenzích a testech (asi byly byly udělány ještě před domnělým omezením výkonu) a přitom to reálně nevidět a rozhodně ani neslyšet.
Dohadovat se tu o tom nemám za potřebí. Nemusí to tak být u všech M33, ale můj názor je, že si to zbytečně kazí, když se omezuje a nevyužívá digitální potenciál, na který rozhodně svým zpracováním má.
Pro pár zdejších nevěřících jedinců doporučuji si to nejprve poslechnout na vlastní uši.. lze si to koupit, půjčit či u známého ať můžete alespoň namítat věcně a z praxe. Pak se podělte o názory a své zkušenosti, však o tom je snad toto fórum, ne na posílání cizích recenzí a reklamních hesel.
Přeji Vám a NADu s tímto hodně zdaru..já jsem své řekl, více netřeba.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Honya:
Klidne jsi to mohl napsat pod svym pravym uctem... ;-) .

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dark side of the moon »

reffioso:
Píšeš:
"Což mne přivádí k dalšímu zklamání, od takového chváleného digitálního přístroje, bych očekával komplexnější a variabilnější nastavení. Nakonec tam naleznete jen zesílení basů a výšek o 6dB...jak ohromné."
a
"Pokud si s tím pánové z NADu ještě pohrají, upraví a rozšíří nastavení, třeba i přidají nějaký šikovný EQ (přednastavení pro laiky a i rozšířené nastavení pro zkušené či odvážné), ..."

A co ten Dirac ?!?

Honya
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Honya »

Slyšeli jste slovo zvukaře.... Ale samozřejmě pokud si M-33 poslechnout nechcete,
můžete nadále citovat testy, proč ne?
Dík Refe!

Odpovědět