No, já už rok žiju s novými hybridy NAD -- nejdřív D3020, teď nastálo C 338 -- a řekl bych, že ty recenze na Céčkovou řadu sedí.
Jsou to fakt povedené zesáky s dobrými měřeními.
To, co je naměřeno, je i slyšet -- stálý výkon bez ohledu na zátěž (tj. rozehraje i impedančně složité bedny, hraje v podstatě až do 0 Ohm), slušný DF >200 (tj. má pod dobrou kontrolou měniče), frekvenčně nezávislé velmi nizké zkreslení a vysoký odstup signál-šum.
Zároveň ale platí i označení, které je použito v několika z těch recenzí - "smooth as silk", tedy hladký jako hedvábí. Ano, ta neuvěřitelně tekutá analogovost tam skutečně je.
Subjektivně --- ten zesák je navíc rytmický a melodický král, má svoje kouzlo, kterému lze propadnout.
((( a doporučuji používat čistě jako analogový zesák, ne jako dac-amp )))
Kvalitu řady M myslím dobře shrnul ve dvou větách merhaut o M 32.
Osobně jsem přesvědčený, že má teď NAD dvě opravdu povedené řady, které uspokojí jak nejnáročnější, tak ty, kteří nemohou nebo nechtějí vydat statisíce. Nejlevnější C 328 stojí 15t - to je prostě NEUVĚŘITELNÁ cena na to, jak hraje...
Chce to ovšem dobré bedny...
---------------------------
Z toho co píšu je jasné, že jsem NADovský nadšenec.
Takže je mě třeba brát s rezervou.
Nicméně vzhledem k tomu, že jsem nedávno jedny dobré celkem levné bedny slyšel, dovolím si jako zdejší oficiální "Hledač pokladů" jedno malé doporučení -- zajeďte si do Brna na Kotlářskou a nechte si pustit NAD C 338 s uzavřenými trojpásmy NHT C 3 (poslech tak ze dvou metrů, k tomu analogově připojený nějaký high-end přehrávač, co tam mají, ať je zaručená kvalita zdroje).
Dohromady něco málo přes 40t.
Možná budete docela překvapení...
-----------------------------
Huf, končím s příspěvky o železe.
Teď už budu upozorňovat pouze na hudbu...