NAIM
Re: NAIM
Teda ten předzesilovač 552 je hnus. Sice se mi vždycky líbilo naimovské provedení kabeláže ze staré školy, ale co je moc... Vypadá to (i součástkama) spíš jako by to pocházelo z Ruska nebo přesněji CCCP.
no jo no ..... vypadá to jak vypadá.
Taky jsem takto před několika měsíci začínal s vyběrem nové hifi sestavy a hledání konečné TOP reference. Koukal jsem jak co vypadá a pročítal fóra. A po několika měsícich putování po poslechovkách nejen v ČR ale i v zahraničí při svych pracovních cestách, vím, že NAIM je ve světě vnímán úplně jinak než tady v malé českém rybníce. Slyšel jsem hrát předzesilovače v cenách 100 - 500.000 Kč a Naim patřil mezi několik top referencí a záleželo pouze na preferenci zvuku.
Ještě nemám konečný výběr, ještě si rád poslechnu další věhlasné a opěvované značky s jejich top produkty, abych neudělal chybu ..... ale realita je překvapivě jiná, než je v některý CZ recenzích
Nevím, poradíte mě, kde je problém
Jo - vím o jedné značce, která hraje úžasně a navíc se mě líbi - MBL, ale to už je mimo cenově.
Jinak kamarádi hifisti - neposlouchejte své komponenty, nehledejte chyby v nahrávce, odložte měřáky ..... raději si každý měsíc kupte nové CD a použivejte hifi k tomu, čemu je určeno - k poslechu hudby a radosti z ní

Taky jsem takto před několika měsíci začínal s vyběrem nové hifi sestavy a hledání konečné TOP reference. Koukal jsem jak co vypadá a pročítal fóra. A po několika měsícich putování po poslechovkách nejen v ČR ale i v zahraničí při svych pracovních cestách, vím, že NAIM je ve světě vnímán úplně jinak než tady v malé českém rybníce. Slyšel jsem hrát předzesilovače v cenách 100 - 500.000 Kč a Naim patřil mezi několik top referencí a záleželo pouze na preferenci zvuku.
Ještě nemám konečný výběr, ještě si rád poslechnu další věhlasné a opěvované značky s jejich top produkty, abych neudělal chybu ..... ale realita je překvapivě jiná, než je v některý CZ recenzích

Nevím, poradíte mě, kde je problém

Jo - vím o jedné značce, která hraje úžasně a navíc se mě líbi - MBL, ale to už je mimo cenově.
Jinak kamarádi hifisti - neposlouchejte své komponenty, nehledejte chyby v nahrávce, odložte měřáky ..... raději si každý měsíc kupte nové CD a použivejte hifi k tomu, čemu je určeno - k poslechu hudby a radosti z ní

jo hlavně to neberte jako útočný příspěvek .... tak jsem to rozhodně nemyslel
Pouze jsem se trochu rozepsal od srdce ....

Pouze jsem se trochu rozepsal od srdce ....

Nevím nevím. Všude tolik výbušné pyrotechniky .
To neděláš dobře Jaromíre ......
Jen aby tu z toho nebyl silvestrovský ohňostroj
To neděláš dobře Jaromíre ......

Jen aby tu z toho nebyl silvestrovský ohňostroj

Zahrávat si s ohněm a ještě ve vláknu NAIM ... nebezpečné, co ?
Jde spíše o zamyšlení / sebereflexe, že někdy se zapomÍná na ten samotný poslech hudby.

Jde spíše o zamyšlení / sebereflexe, že někdy se zapomÍná na ten samotný poslech hudby.
Osobně si myslím že značka Naim není u nás na tom zase tak špatně. Je to vidět na příkladu mnoha spokojených majitelů. Kdo zná, tak moc dobře ví. Řadím se také mezi příznivce Naimu a nikým a ničím si to nenechám vyvrátit. A co se týká top modelů a nejvyšších řad, není o čem diskutovat. Jsem ve stejném stadiu vývoje jako Maretti, tzn. ve stadiu hledání a výběru nové sestavy, a je pro mě podstatná radost z poslechu, kterou mi bude nabízet, nikoliv to, jak jsou spletené dráty a nebo jiné, měřitelné veličiny. A Naim je v mém žebříčku setsakra vysoko, ne-li přímo na vrcholu.
Takže s trochou nadsázky pro všechny příznivce této značky:
Hepi nju jíír 2012 with Naim
Takže s trochou nadsázky pro všechny příznivce této značky:
Hepi nju jíír 2012 with Naim

KOKIN
jsem rád, že se to nezdá jenom mě. Podle pocitů z poslechu řadím naim mezi TOP 3, z toho jedna je nezaplatitelná. Takže je velká pravděpodobnost, že skončím u druhé nebo první nejvyšší řady NAIM. Dovnitř se koukat nebudu .... budu poslouchat CD.
happy Naim year !
jsem rád, že se to nezdá jenom mě. Podle pocitů z poslechu řadím naim mezi TOP 3, z toho jedna je nezaplatitelná. Takže je velká pravděpodobnost, že skončím u druhé nebo první nejvyšší řady NAIM. Dovnitř se koukat nebudu .... budu poslouchat CD.

happy Naim year !
Pre inšpiráciu - Hi-Fi veža Naim XS - jedna z tých lepších

Nech být ..... pak to uvidí děti a budou to chtít koupit do pokojíčku 

Myslím, že by to udělalo lepší službu než poslední model Playstation, viď taťko 

Naim HDX

Před chvílí mi telefonoval jeden šťastný, nyní nešťastný majitel zesilovače této značky - po výměně reprosoustav začal zesilovač kmitat .... a jedná se o elektrodynamické repro, nikoliv elektrostaty. Inu, kvazikomplementární koncový stupeň na úrovni roku 1970 má skutečně něco do sebe (minimálně to, že hraje "jinak"), ale ne vždy.
Pavel Macura Audio
Chápu, že se Naim líbí spousty lidem, zvuk je hodně vintage (stroje z přelomu 80/90. let hrají proti tomu velmi moderně) a zdá se být velmi "příjemný" a tzv. "muzikální". Navíc pokud firma dokáže prodat něco takovýho za více jak sto tisíc, tak klobouk dolů!

Počul si súčasnú modelovú radu - napr. NAP250, NAP300 so zdrojom? Ja áno, a tvrdím, že zvuk určite nie je taký, ako píšeš. Kto má pravdu?vintage píše:Chápu, že se Naim líbí spousty lidem, zvuk je hodně vintage (stroje z přelomu 80/90. let hrají proti tomu velmi moderně) a zdá se být velmi "příjemný" a tzv. "muzikální".