NAIM

Diskuse o vašich oblíbených značkách. Denon, Marantz, Vincent, Lyngdorf, Densen, Electrocompaniet, NAD a další.
Odpovědět
vintage
Kontaktovat uživatele:

Re: NAIM

Příspěvek od vintage »

To ať si na vlastní uši vyjasní každý soudruh, je to individuální :-) Nevím jaká to byla řada, ale to co jsem slyšel posledních pár let na výstavách byl pro mne typickej Naim. Já ale nepíšu, že to je špatný! :-) Jen to prostě není úplně košer hifi :-)

Tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tony »

vintage píše:To ať si na vlastní uši vyjasní každý soudruh, je to individuální :-)
S týmto sa dá len a len súhlasiť ;) A zvuk na výstavách? O tom vieme všetci svoje...

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

Tak to už pak nezbývá nic jiného než si zajet do Pelhřimova ...................., totiž do Pardubic a tam si to konečně v klidu a s osvědčenými repro poslechnout, trošku se začervenat a přiznat si, že dělat závěry z jedné fotky a nesoustředěného poslechu v provizoriu hotelového pokojíčku je jen další důvod k deprézi :mrgreen:

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

PMA.To nebylo hezké.Neříkám chválit za každou cenu,ale vyloženě si takhle rejpnout není košér.To Dawsonův příspěvek je o 10 tisíc procent výstižnější a objektivnější!!!!!Divím se,bavili jsme se spolu právě o českých forech a rozdílech s těmi zahraničními a sám do českých sra..k padáš a to mne mrzí.Nikdy není pozdě se chovat slušně.Naim je mezi techniky kontroverzní na celém světě,ale rozdává spoustu radosti tak proč tak hanit?Velmi dobře se prodává second hand a je žádaný na všech kontinentech,hlavně Asie,Germany a Anglie.Naim nechce mít neutrální a neosobní zvuk,chce drajv a živelnost!Sex, drugs and rock'n'roll *2thumbsup*

Tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tony »

Dawsoo, Zappadaddy - výborné príspevky *2thumbsup*
A na niektoré iné "príspevky" je najlepšie nereagovať...

Mirek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek »

Samozřejmě každý bojuje za svoje značky a někdo i hystericky a je to celkem pochopitelné. Moje osobní zkušenost je, že když jsem si kupoval v Německu zesilovač, než jsem jej koupil obrazil jsme více studií a měl jsem možnožnost 3 x slyšet Naimy a tím myslím ty vysoké řady (kdy bylo naskládáno nad sebou krabiček až oči přecházeli) s porovnáním s jinými značkami a mimoto pokaždé na jiných bednách, ale v přímém porovnání jsem zvukem uchvácen zrovna nebyl (zvláště za ty peníze), ale třeba mám špatný vkus a nevím jak znnějí skutečné nástroje.
Nejsem technik, ale ptám se proboha proč musí mít zrovna značka Naim ke každému decku zvláštní zdroj aby to líp hrálo....není to jenom vytahování peněz lidem z kapes ? A proč jiné firmy tohle nepotřebují a hrají při stejné cenové úrovni i lépe, nebo proč firma Naim neudělá jednu pračku nebo filtr pro více přístrojů, proč zbytečně platit tolik bedýnek navíc. Možná by k tomu mohl napsat něco výše napadnutý PMA - poku bude mít na to poté, co napsal Zappa náladu.
Před chvílí mi telefonoval jeden šťastný, nyní nešťastný majitel zesilovače této značky - po výměně reprosoustav začal zesilovač kmitat .... a jedná se o elektrodynamické repro, nikoliv elektrostaty. Inu, kvazikomplementární koncový stupeň na úrovni roku 1970 má skutečně něco do sebe (minimálně to, že hraje "jinak"), ale ne vždy.
Nechápu, co je na výše uvedeném textu (pokud je to pravda, o čemž u PMA nepochybuji) natolik neslušného aby Zappa musel napsat, že PMA padá do sr....nač tyhle emoce. Nechápu, co je neslušného na tom napsat, že něco nefunguje nabo je vadné - pokud tomu tak.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Za tím, co jsem napsal, stojím (obě informace, jak oscilace, tak zapojení koncových stupňů), ale nehodlám se snižovat na určitou úroveň (spíš neúroveň) diskuse.

Zapojení a kvazikomplementární konec snadno vygooglujete.

http://www.acoustica.org.uk/t/naim/power_amps.html

Obrázek
Pavel Macura Audio

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

[quote="PMA"]Za tím, co jsem napsal, stojím (obě informace, jak oscilace, tak zapojení koncových stupňů), ale nehodlám se snižovat na určitou úroveň (spíš neúroveň) diskuse.

Zapojení a kvazikomplementární konec snadno vygooglujete.

http://www.acoustica.org.uk/t/naim/power_amps.html

Obrázek[/quote
Možná jsem byl až příliš krutý a za to se omlouvám,ale co nového?Problém toho příspěvku vidím v tom,že PMA's příspěvek byl zbytečný,vždyt toto vše se již řešilo na Slovanetu v dlouhých diskuzích,které stejně nikam nevedly.Ten kdo opovrhuje konstrukčními metodami Naimu si nebude rozumět se spokojenými majiteli této značky,proč znovu přilévat do ohně?Jiná věc je,když Mirek napíše,že se mu zvuk Naimu nelíbí,proč ne,to je v pořádku.Každý máme jiné uši, a máme jiné představy o zvuku,a to je dobře.Byla by nuda,kdyby existoval jenom Naim nebo třeba Accuphase.

Tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tony »

Hmm, ten podivný obrázok - to je nejaký zašifrovaný popis zvuku? :o

maretti
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maretti »

Tony píše:Hmm, ten podivný obrázok - to je nejaký zašifrovaný popis zvuku? :o
Přesně tak Tony *palec*

My obyčejní poslouchači hudby,( na jejichž úroveň se konstruktéři nebudou snižovat, když nemáme jasno v tom, jak vše kolem krabiček na hudbu funguje) posloucháme ušima. Říká se nám milovníci poslechu dobré hudby.

No a pak je druhá skupina hifistů - ti si ukážou plošňák ze zesilovače a druhý vedle něj vytáhne z batohu vyhýbku s repráku osazenou nejdražšíma součastkama a v nastávajicí extázi s protočenýma očima a cukajícim koutkem úst si pochvalí, jak úžasně to hraje - stačí se jen zadívat na součastky. Nepotřebují k tomu ani CD. To jsou tzv. hledači svatého tranzistoru se sbírkou 4 CD - samozřejmě s DR 18 UP.

A třetí skupina - to jsou machři největší. Ti si jenom mailem posílají technické vykresy elektronických obvodů .... kouknou a hned slyší rajskou hudbu nebo naopak kakofonii rozladěného orchestru. Ti nepotřebuji ani CD, dokonce ani fyzicky vlastnit funkční zesilovač a reprobedny. To jsou tzv. Česko-Slovenští Jardové.

Jo a nepíši to v averzi, jsem rozesmátý a bavím se, měl jsem špatnou náladu, ale tato diskuze mě ji katapultovala do rozjařeného stavu. Jdu si kouknout na nějakekou notovou osnovu ... asi bicí, to bude nářez. A vedle si dám schěma A/D převodníku, ať to slyším digitalně. *hura*

Tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tony »

Naim HDX

Obrázek

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Tony píše:Hmm, ten podivný obrázok - to je nejaký zašifrovaný popis zvuku? :o
:-) Tohle je zapojení starý, z dob, kdy ještě nebyly PNP Si výkonové tranzistory:-)

Jinak obdobné zapojení bylo apříklad v zesilovači Tesla AZS 215/217, pokud is dobře pamatuji. SLovunté KD602 v kvazikomplementárním zapojení. A jak se mi to v roce 1979 líbilo. Jen jsem na něj neměl tehdá, co by chudý gymnazista, peníze. A táta vydělával trojku hrubýho...

A dnes na to pliveme špínu:-)))

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Tony: ten obrázek (schéma) je dokonce dešifrovaný popis zvuku pro toho, kdo ví, o co jde. Laikovi nic neřekne. Plně respektuji, když někdo má svůj názor na zvuku, to je zcela OK. Ale mělo by být respektováno i to, že někteří umí číst ve schématech. Nikdy bych si nedovolil zlehčovat práci člověka v oboru, který neznám, nejsem v něm vzdělaný a nerozumím mu.
Pavel Macura Audio

Tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tony »

PMA píše:Tony: ten obrázek (schéma) je dokonce dešifrovaný popis zvuku pro toho, kdo ví, o co jde. Laikovi nic neřekne.
Pavol, keby to bolo také jednoduché, všetci viete robiť dobré zosilňovače. Aj DIY.

Tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tony »

Naim CD 555, NAC 552, 2x NAP 500 *palec*
(reproduktory Neat Acoustics Ultimatum MF9)

http://www.soundscapehifi.com/croom-kcng.htm

Odpovědět